FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.09.17, 21:51

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Miten voi raivata puita?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Miten voi raivata puita?  (Read 2159 times)
Jouni Rasmussen
Offline Offline

Posts: 317
Date Registered: 29.07.01

WWW
Miten voi raivata puita?
« on: 13.06.08, 16:50 »

Olisiko jotain systeemiä miten voi puita raivata kentän tieltä pois? Jos teen vain afcadilla jonkun kentän jonnekin metsään esim. josta haluan puut pois?
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9018
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Miten voi raivata puita?
« Reply #1 on: 16.06.08, 07:40 »

Olisiko jotain systeemiä miten voi puita raivata kentän tieltä pois? Jos teen vain afcadilla jonkun kentän jonnekin metsään esim. josta haluan puut pois?

Exclude pitäisi poistaa puut. Kannattaa kuitenkin tehdä enemmän pieniä exclude-ruuuja kuin iso alue niin saa rajattua tarkemmin mistä niitä puita lähett poista ja mistä ei.
AVSIMissä on esim. excbuilderv2.zip jolla saa kätevästi tehtyä exclude tiedostoja. Ei ole ehkä FSX:lle mutta jos kyseessä on xml-koodilla tehty exclude niin fsx ja FS2004 koodi taitaa olla aikalailla samaa.

'Don't panic'
Miika Asunta
Offline Offline

Posts: 794
Date Registered: 10.03.06

WWW
Re: Miten voi raivata puita?
« Reply #2 on: 16.06.08, 15:57 »

Eikös jossain skenessä ollut jonsered.bgl  Grin
« Last Edit: 17.06.08, 07:52 by Miika Asunta »
Jouni Rasmussen
Offline Offline

Posts: 317
Date Registered: 29.07.01

WWW
Re: Miten voi raivata puita?
« Reply #3 on: 16.06.08, 21:42 »

Noh se ei ole minun ongelma jos ei FsX:lle toimi koska itelläni on fs2004. Kiitoksia neuvosta. Pitääpä kokeilla kun ehdin.
ToniH22
Former member
Re: Miten voi raivata puita?
« Reply #4 on: 19.06.08, 08:05 »

Eikös jossain skenessä ollut jonsered.bgl  Grin
Husqvarna Cheesy
Jouni Rasmussen
Offline Offline

Posts: 317
Date Registered: 29.07.01

WWW
Re: Miten voi raivata puita?
« Reply #5 on: 26.06.08, 08:03 »

Testailin tässä tuota Excbuilderia mutta ei se tee mitään vaikka oon kokeillut .bgl filua .../addon scenery/scenery kansiossa. Minä nimittäin käytän afcad filua uusimmasta hesan kentän versiosta pelkästään enkä käytä hesan muita osia kun pätkii se hesan kenttä mulla sen verran, niin minulle riittää että portit jne.. on vain kohdillaan. Se on vaan kivä lähteä 22R:ltä nouseen niin on motivaatiota nousta lentäjänä ennen reilusti ku kiitotie loppuu ku kiitotien päässä on puita kiitotien päälläkin. Smiley Olisihan ne puut kuitenkin kiva jotenkin saada pois siitä.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Miten voi raivata puita?
« Reply #6 on: 30.06.08, 14:34 »

Testailin tässä tuota Excbuilderia mutta ei se tee mitään vaikka oon kokeillut .bgl filua .../addon scenery/scenery kansiossa. Minä
...

Huomasitko, että niiden desimaalipilkkujen pitää olla pisteitä?

Tuossa Excludebuilderissa on pieni "bugi". Se olettaa, että käytetään anglosaksista näppistä eikä osaa muuttaa skandinaavisen asettamia pilkkuja pisteiksi. Ne pitää manuaalisesti muuttaa desimaalipisteiksi. Minä en ole huomannut mitään muuta keinoa.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Jouni Rasmussen
Offline Offline

Posts: 317
Date Registered: 29.07.01

WWW
Re: Miten voi raivata puita?
« Reply #7 on: 30.06.08, 19:36 »

Huomasitko, että niiden desimaalipilkkujen pitää olla pisteitä?

Joo, en mä pilkuilla ole edes kokeillutkaan.. Smiley

EDIT: niin kysymys sitten tuohon exbuilderiin liittyen.. siis mihin se .bgl sit pitää laittaa ennen kuin alkaa vaikuttaan? ja voiko sitä kun valmiinahan siinä on osittain jo defaulttina ihan tasasta maastoa jne... niin voinko mä tehdä just niin että rajaan vain sen alueen minkä haluan defaultin lisäksi raivattuna?
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Miten voi raivata puita?
« Reply #8 on: 01.07.08, 11:48 »

Se pitää laittaa maiseman scenery-kansioon. Voi olla, että toimii Addon Sceneryn scnery-kansiostakin tai vaikka simun pää-scenery-kansiosta. En ole kokeillut.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
akos
Former member
Re: Miten voi raivata puita?
« Reply #9 on: 01.07.08, 14:26 »

Joo, ja voithan tehdä sille maisemallesi(-millesi?) oman kansion ja sinne scenery-kansion, johon voit laittaa kaikki maisemaa koskevat bgl:t(myös se afcad-tiedosto), niin pysyy järjestyksessä. Sitten vaan lisäät sen Scenery Libraryyn ja homma on selvä. Mutta pitäisi tosiaan toimia ihan tuolla Addon Sceneryn -kansiossakin.

En ole ihan varma, mutta jos tuo kenttäsi on tehty ihan vaan pelkällä afcadilla, niin tuo tekemäsi exclude saattaa samalla poistaa myös ne kiito- ja rullaustietkin.(?)

Oskari.
Jouni Rasmussen
Offline Offline

Posts: 317
Date Registered: 29.07.01

WWW
Re: Miten voi raivata puita?
« Reply #10 on: 01.07.08, 18:42 »

Ok, noh olisiko jollain antaa muita keinoja sitten? Esim. Miten saisin toimimaan SBuilderin? Sillä vissin pystyy myös tekemään mut mä saan koko ajan käynnistyksessä erroria ja sit se ei käynnisty koko ohjelma.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Miten voi raivata puita?
« Reply #11 on: 02.07.08, 05:06 »

...
En ole ihan varma, mutta jos tuo kenttäsi on tehty ihan vaan pelkällä afcadilla, niin tuo tekemäsi exclude saattaa samalla poistaa myös ne kiito- ja rullaustietkin.(?)


Minä olen tehnyt muutamia kenttiä ihan pelkällä afcadillä (omaksi huvikseni) ja käyttänyt niissä excludea saman maiseman scenery-kansiossa. Ei se ainakaan minulla poistanut mitään muuta kuin oletusmaiseman osia. Nuo ovat vanhoja sotakenttiä täällä Joensuun liepeillä. Ne on kuitenkin tehty varsin huitaisemalla, joten en ole laittanut enkä laita niitä jakoon. Menisi hurjan paljon enemmän aikaa tehdä niistä sen tasoisia.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1