Tyhmiä kysymyksiä muusta kuin ilmailusta, tietokoneista tms.

<< < (249/448) > >>

Esa:
Joulupukin punanuttu on Coca Colan mainoksesta peräisin (oikealla joulupukilla on tuohinaamari ja väärin päin käännetty turkki), mutta eiköpä punainen ole tähän keskitalven hedelmällisyysjuhlaan vaan luonteva väri. Tietääkseni punaisella värillä ei ole erityistä merkitystä Saturnukselle, Odinille tai Freyrille, joiden palvontaan joulun perinteet pääasiassa liittyvät, mutta se kuvastaa lämpöä ja hedelmällisyyttä.

OttoPOI:
Mistä johtuu ihmisten punastuminen, miksi kaikki ihmiset eivät punastu yhtä herkästi? Jos nolostut, niin miksi veren pitää kerääntyä päähän?  Voiko ihminen estää punastumisen jollain keinolla?

arttula:
Quote

Ehkä paras selitys on, että linnut, joiden silmät ovat pään sivulla, näkevät tarkasti vain pään ollessa paikallaan. Siksi ne siirtävät päätä eteen nopealla liikkeellä ja pitävät sitten päätä paikallaan sen aikaa kun muu ruumis ottaa pään kiinni.


Ja siis varmaan nimenomaan kolmiuloitteiseen näkökykyyn, ja etäisyyden hahmottamiseen. Siksi pöllöt liikuttavat (ilmeisesti) päätään sivusuunnassa ennen syöksyä hiirulaisen kimppuun.

Esa:
Quote

Mistä johtuu ihmisten punastuminen, miksi kaikki ihmiset eivät punastu yhtä herkästi? Jos nolostut, niin miksi veren pitää kerääntyä päähän?  Voiko ihminen estää punastumisen jollain keinolla?


Johtuu pintaverisuonien laajenemisesta. Yksilöeroja on niin verisuonituksessa, ihon läpikuultavuudessa kuin herkkyydessä koko reaktioon. Sitä en tiedä, miksi juuri naamanverisuonet reagoivat niin herkästi tunnetiloihin, mutta veikkaisin sen kehittynyneen viestinnän muodoksi. Jos joku huutaa naama punaisena, niin tietää että se on oikeasti kiukkuinen, eikä huuda vain virkansa puolesta. Tai että jotakuta oikeasti hävettää ja sille voi siksi antaa anteeksi. Punastelu vähenee iän myötä, kun kroppa verenkiertoineen rapistuu ja toisaalta mieli tasaantuu. Punastelussa ei ole mitään hävettävää, se on ihan normaalia.

Esa:
Viestikeksus on se, joka sen tekstiviestin lähettää. Sinä lähetät tekstarin viestikeskukseen joka sitten lähettää sen vastaanottajalle.

Ulkomaiseen viestikeskukseen en ole törmännyt, mutta miksikäs ei joku ilman omaa verkkoa operoiva operaattori ostaisi viestipalveluja ulkomailta, jos saa hyvän tarjouksen.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page