Tyhmiä kysymyksiä muusta kuin ilmailusta, tietokoneista tms.

<< < (337/448) > >>

juksii:
Quote

Minusta sähköpattereissa energia muuttuu 100%:sti laskuksi, joka kolahtaa postiluukusta liian usein.


Toi on aika suuri mysteeri kyllä. Luottokortti toimii melkein samalla periaatteella 

Esa:
Quote

Mistä sitten johtuu, että puhelinkeskustelu on kuitenkin ns. viiveetön? Tai siis pikemminkin katkoton. Vai onko se vain harhaluulo, jos nyt vaikka sitten olisi se puolentoista sekunnin viive, niin vuorokeskustelussa ei silti tule eri osapuolten puhumisien väliin sitä puolentoista sekunnin katkosta?

Se puolitoista sekuntia tosiaan tarvitsee satelliittilinkin, eli koskee ulkomaanpuheluja. Normaali kännypuhelussa ollaan tuolla puolen sekunnin paikkeilla, siis edestakaisin kiertävässä signaalissa. Yhteen suuntaan tietenkin vain puolet siitä.

ozone:
Quote

Näin äkkiseltään tulee mieleen, että tuollaiset tuotteet eivät oikein taida kestää säilytystä? Jostain muistan kuulleeni, että valmiiksi tehdyillä purilaisilla on aika lyhyt maksimiaika siinä 'lämpötunnelissa', olisiko ollut jotain 5–10 min?

Kotiinkuljetettuna muona – sen laatu ja syömäkelpoisuus - olisi ravintolan vastuulla kotiovelle saakka, nyt vastuu loppuu siihen tiskille.


Taisi olla sen 10 minuuttia ainakin jokin aika sitten. Pikaiseen saa toimittaa, jos kotiin meinaa viedä. Taloudellisesti kotiinkuljetus tuskin olisi kovin kannattavaa toimintaa, koska kuljetuksesta olisi laskutettava reilusti lisää, parin Big Mac-aterian kate tuskin korvaa sitä. Terveyden kannalta parempi näin

Pe7e:
Aiheeseen kuuluva hölmö kysymys Ostin juuri tollasen taskulampun jonka teho(?) on kuulemma 170 lumenia.. ja toi on kyllä helv**** kirkas mutta kun ei osaa "verrata" sitä mihinkään.. tai siis kun tuo lumen ei sano mulle mitään (muutakuin että on valovirran mittayksikkö?) Tai kyllähän sitä voi verrata vaikka tuohon normi leditaskulamppuun ja siihen verrattuna aivan stnan kirkas mutta... ja tuossa lampussa on vielä tollanen samanlainen "varoitusmerkki" kuten laserkynissä... Eli kuinka tehokas on vaikka ns "normifikkari", tai siis monta lumenia?

wikipediasta löysin juttua mutta ei kyllä sano mulle mitään

Quote

The lumen (symbol: lm) is the SI unit of luminous flux, a measure of the perceived power of light. Luminous flux differs from radiant flux, the measure of the total power of light emitted, in that luminous flux is adjusted to reflect the varying sensitivity of the human eye to different wavelengths of light. The lumen is defined in relation to the candela by "1 lm = 1 cd·sr = 1 lx·m2"

That is, a light source that uniformly radiates one candela in all directions radiates a total of 4π lumens. If the source were partially covered by an ideal absorbing hemisphere, that system would radiate half as much luminous flux—only 2π lumens. The luminous intensity would still be one candela in those directions that are not obscured.

If a light source emits one candela of luminous intensity uniformly across a solid angle of one steradian, its total luminous flux emitted into that angle is one lumen. Alternatively, an isotropic one-candela light source emits a total luminous flux of exactly 4π lumens. The lumen can be thought of casually as a measure of the total "amount" of visible light in some defined beam or angle, or emitted from some source.


 

arttula:
Asia, jota olen aina ihmetellyt: Miksi ihmiselle tulee "kylmiä väreitä" tai tavallaan puistatus ? Itselleni saan sellaisen aikaan vaikka kaivamalla korvaa vanupuikolla. Mikä on sen funktio ? Useimmille asioillehan on johdettavissa jonkilainen biologinen selitys, mutta tuolle en ole keksinyt mitään järkevää.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page