Tyhmiä kysymyksiä muusta kuin ilmailusta, tietokoneista tms.

<< < (349/448) > >>

FIN1979:
Mistä löytäisi lyhyen humoristisen runon/kaskun tms. 50 vuotis korttiin ? Bileet on huomenna ja pää on tyhjää täynnä. Kummisetä siis täyttää 50v.

Jani

arttula:
Quote

Ei se tukkoon meneminen, mutta limaneritys sinänsä on kyllä mikrobeilta puolustautumista. Tai ehkä nuhakin on nimenomaan tehostettua pöpöjen häätöä, mutta ennemmin pitäisin sitä virhetoimintana. Ehkä Arttu tietää enemmän.


Emmäätiiämittää... Mutta luulen, että Esa on oikeassa. Virukset aiheuttavat paikallisen limakalvon puolutusmekanismien aktivoitumisen. On solujen kannalta järkevää lisätä limaneritystä, joka "huuhtelee" viruskuormaa pois. Toisaalta limakalvojen paksuuntuminen johtuu sen verenkierron paranemisesta, jolloin paikalle pääsee lisää elimistön poliisipartioita (ks. "Olipa kerran ihminen"), eli valkosoluja ja imusoluja.

OttoPOI:
Onko tutkittu asiaa, että montako A4-sivullista (normaalipaksuinen, onko se nyt 80g/m2-paksuudeltaan/tiheydeltään) voi nitoa yhteen yhdellä normaalikokoisella niitillä ja nitojalla? (ei ole tietoa norminiitin pituudesta, mutta olisiko se jotain 5-7mm?) Itselleni on tullut välillä seinämä vastaan kun on tulostellut useampia ilmailukarttoja ja koittanut nitoa niitä yhdeksi nätiksi nipuksi 

PekkaK:
Mihin perustuu se, että pyykki kuivuu myös pakkasilmassa?

pho201:
Quote

Mihin perustuu se, että pyykki kuivuu myös pakkasilmassa?Veden sublimoitumiseen eli siihen, että vesi muuttuu suoraan kiinteästä olomuodosta kaasuksi sopivassa paineessa ja lämpötilassa. Tässä on käyrä, joka kuvaa asiaa.

Pekka

Navigation

Up one level

Next page

Previous page