Tyhmiä kysymyksiä muusta kuin ilmailusta, tietokoneista tms.

<< < (393/448) > >>

55-HO:
Quote

Tutunnäköisiä piirteitä,vapalla on vain.

Asiaohjelmassa (PUSKURI) totisella naamalla haasteli hän.

  Risto

Esa:
Quote

Mitä materialle tapahtuisi absoluuttisessa nollapisteessä, näin niinkuin teoreettisella tasolla?

e: Esim jos joku esine altistettaisiin absolute zerolle niin mitä sille esineelle tapahtuisi?


Siis teoriankaan tasolla absoluuttista nollapistettä ei voi koskaan saavuttaa. Lähemmäs voi aina päästä, muttei koskaan perille. Absoluuttisessa nollapisteessä aineen molekyylit eivät liikkuisi lainkaan suhteessa toisiinsa. Se ei ole mitään sen maagisempaa. Erittäin mataliin lämpötiloihin liittyy jo mainittuja ilmiöitä, kuten suprajohtavuus ja supravirtaavuus.

kiikaroija:
Quote

Siis teoriankaan tasolla absoluuttista nollapistettä ei voi koskaan saavuttaa.

Muistan joskus termodynamiikan(=hermomystiikan) tunneilta tekussa muistisäännön eli:  1. Koskaan et voi voittaa, voit vain saavuttaa tasapelin. 2. Tasapelin voit saavuttaa vain absoluuttisessa nollapisteessä.  3. Et voi koskaan saavutttaa absoluuttista nollapistettä. 

johanl:
Vai olisiko niin, että absoluuttisen nollapisteen voi saavuttaa, mutta ei voida mitata, että nollapiste on saavutettu, koska mittaustapahtuma sinänsä suistaa lämpötilan nousuun ? Ja mistäs sitä tiedetään, vaikka avaruudessa olisikin absoluuttisen nollapisteen saavuttaneita pisteitä jossain varjoisassa paikassa. "Ei koskaan" -väittämä on monasti aiemminkin todistettu vääräksi.

raninen:
Quote

Vai olisiko niin, että absoluuttisen nollapisteen voi saavuttaa, mutta ei voida mitata, että nollapiste on saavutettu, koska mittaustapahtuma sinänsä suistaa lämpötilan nousuun ?


Hmm, eikös tuo ajatus sivua sitä Heisenbergin epätarkkuusperiaatetta?

PR

Navigation

Up one level

Next page

Previous page