Tyhmiä kysymyksiä muusta kuin ilmailusta, tietokoneista tms.

<< < (5/448) > >>

Rasi2:
Maailmankaikkeus kuulemma laajenee jatkuvasti (kunnes ehkä alkaa taas supistua), niin mietityttää että minne se laajenee? Eli jos maailmankaikkeus on nyt ilmapallo johon puhalletaan, niin mitä on sen pallon ulkopuolella?

Esa:
Quote

ainii! yks kysymys mua on askarruttanu tässä. Amerikassa kun ihmisillä on jätemyllyt kotona niin mihin ne jätteet katoaa? onks siellä joku säiliö jota tyhjennetään vai kuinka? 


Jätevedenpuhdistamoon kiroiltavaksi. Kyseessä on siis vesivessaakin idioottimaisempi keksintö, joka onneksi ei ole levinnyt maailmalle. Kuuluu sarjaan "out of sight, out of mind".

Esa:
Quote

Maailmankaikkeus kuulemma laajenee jatkuvasti (kunnes ehkä alkaa taas supistua), niin mietityttää että minne se laajenee? Eli jos maailmankaikkeus on nyt ilmapallo johon puhalletaan, niin mitä on sen pallon ulkopuolella?


Riippuu millä tavalla haluat asiaa tarkastella. Näitä yleisen suhteellisuusteorian piiriin täysin kuuluvia asioita on vähän nihkeä mieltää järjellä, koska mikään kokemuspiirissämme ei käyttäydy samoin. Mutta meidän kannaltamme tarkasteltuna ulkopuolella ei ole mitään, koska ei ole olemassa ulkopuolta. Ilmapallovertaus selittää vain, miten kaksiuloitteinen pinta laajenee keskipisteettä kolmannen ulottuvuuden ansiosta, mutta maailmankakkeus ei muuten muistuta ilmapalloa juurikaan. Maailmankaikkeuden laajetessa se ei ole ulkopuolella olevaan avaruuteen laajeneva pallo, vaan itse avaruus laajenee.

Rasi2:
Quote

Riippuu millä tavalla haluat asiaa tarkastella.

Mahdollisimman populistisesti ns. ulkopuolisen tarkkailijan näkökulmasta. Eli ei meidän maailmankaikkeuslaisten näkökulmasta vaan jonkun joka seuraa koko touhua jostain lasin takaa popcornia syöden. 

Quote

Maailmankaikkeuden laajetessa se ei ole ulkopuolella olevaan avaruuteen laajeneva pallo, vaan itse avaruus laajenee.


Aivan, mutta minne? Onko siellä muita avaruuksia? Onko tila, johon avaruus laajenee, ääretön, vaikka avaruus on tilavuudeltaan ääreellinen?

Tiedän, että nämä ovat jo niin tyhmiä kysymyksiä ettei ihmiskunta osaa niihin vastata, mutta kaikki sivistyneet spekulaatiot kelpaavat.

tuomoseppala:
Quote

Aivan, mutta minne?


No ei minnekkään. Se nyt vaan laajeenee, ja niinkuin kaikkitietäväinen Ramses ylempänä sanoi, on asiaa vaikea alkaa tarkastelemaan populistisella ajattelulla, koska emme voi KUKAAN ymmärtää miten joku voi laajentua jonnekkin, mitä ei kuitenkaan ole. Käytännössä katsoen ilmakehämme ulkopuolella ei päde samanlaiset lait kuin mihin olemme täällä tottuneet, ja onkin harvinaisen idioottimaista ajatella että me osaamme tai ymmärrämme tai löydämme vastauksen kaikkeen, koska osaamme kaiken ilmakehämme sisäpuolella...mut sortzy vaan, ei oo niin  Ihminen on tyhmä - kyllähän tämä topiccicin sen osoittaa   

Muuten täytyy sanoa, että IHANAN tyhjänpäiväinen ja loistava topicci on tämä kuitenkin. Sopii mainiosti vapaan keskustelun alueelle! 

-tuomo

Navigation

Up one level

Next page

Previous page