Tyhmiä kysymyksiä muusta kuin ilmailusta, tietokoneista tms.

<< < (405/448) > >>

korkki:
Quote

Moi.

En omista TV:tä ja lauantaina olisi kiinnostavaa nähdä kuninkaalliset häät. Näkyyköhän mistään internetsin sivulta suoraa lähetystä Tukholmasta lauantain hääseremoniasta ? YLE Areenalta olen katsonut joskus Euroviisut suorana niin näkyyköhän Victorian häät myös, vai pitääkö metsästää lähetystä ruotsinkieliseltä TV kanavalta ?

Jani


Moi! Lähetys tulee yleltä joten sen näkee esimerkiksi osoitteesta http://www.anywheretv.fi/Login.aspx. Tonne pitää tosin rekisteröityä että näkee tv:tä. Pikaisella katsauksella näyttäisi siltä että Yle Areena ei tarjoa ainakaan suoraa läheteystä kyseisestä ohjelmasta.

FIN1979:
Quote

Moi! Lähetys tulee yleltä joten sen näkee esimerkiksi osoitteesta http://www.anywheretv.fi/Login.aspx. Tonne pitää tosin rekisteröityä että näkee tv:tä. Pikaisella katsauksella näyttäisi siltä että Yle Areena ei tarjoa ainakaan suoraa läheteystä kyseisestä ohjelmasta.


Mulla ei tuo anwheretv.fi lataa sivua ollenkaan.  Täytyy kait etsiä toinen sivu mistä katsoa.

Jani

Esa:
Quote

Tyhmiin kysymyksiin palatekseni, seistessäni äsken hirvittävässä tuulenpuuskassa ulkosalla, alkoi huolestuttaa, että mitä lisääntyvät tuulivoimalat aiheuttavat maapallon pyörimisliikkeelle. Pysähtyykö tämä Tellus lopulta ja syöksyy radaltaan?


Hyvin hoksattu. Tuulivoimalat tosiaan hidastavat Maan pyörimistä. Tuulihan syntyy kahdesta tekijästä: Päiväntasaajan ja napojen lämpöpätilaero aiheuttaa etelä-pohjoisakselin suuntaisia virtauksia ala- ja yläilmakehässä. Tämä jakaantuu useampaan soluun aiheuttaen ilmastovyöhykkeet. Tämä tuulen perusta saa voimansa Auringosta. Sitten Maan pyöriminen aiheuttaa coriolisvoiman, joka kääntää etelätuulia itään päin. Tämä osuus tuulesta saa energiansa Maan pyörimisestä. Länsi-itä-suuntaisen virtauksen hidastaminen tosiaan hidastaa Maan pyörimistä. Radaltaan se ei syöksy, vaan jos olosuhteet olisivat muuten stabiilit, maan vuorokausi ja vuosi olisivat lopulta yhtä pitkät. Näin ei valitettavasti käy, koska Aurinko höyrystää Maan osaksi kaasukehäänsä huomattavasti aikaisemmin. Tuulivoimalla ei siis ole käytännön merkitystä Maan kohtaloon, mutta sen ansiosta vuorokausi voi olla joitain nanosekunteja pidempi ennen lopullista tuhoa.

Koo:
Quote

Mistäs saisin ostettua aidon() Vuvuzelan Helsingistä? Carnevalia kauppaa moisia Turussa, tosin heiltäkin on pöristimet tilapäisesti lopussa.


Hah, toin noita kaksinkin kappalein viime yönä, ihan Espanjan lipulla varustettuja jopa. Menevät koristeeksi/ärsykkeeksi mm. työpaikalle, töräyttelykiellolla evästettynä 

Maksoivat muuten 4,95e turistibasaarissa. 

flaitsimulaatori:
Onpas ollutkin taukoa tänne kirjoittelusta.  Noh, asiaan. Minä tyhmänä unohdin toimittaa työpaikalleni verokortin, eli ilmeisesti nyt ensimmäisestä palkasta menee ennakkopidätystä 60%.  Lähetin verokortin tänään, mutta tuskinpa se ehtii vaikuttaa kun palkanmaksupäivä on jo ylihuomenna. Mutta kai sentään saan seuraavan palkkani ilman 60% pidätystä? Pitäisi kai, mutta haluan vaan varmistaa. 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page