Tyhmiä kysymyksiä muusta kuin ilmailusta, tietokoneista tms.

<< < (445/448) > >>

tare:
En kysynyt mitenkään kaukolämmöstä, vaan pelkästään sähköstä. Ydinvoimalaitoksilta saisi valtavasti lämpöä talteen. Vaikka sitten kaukolämpökäyttöön. Nyt se hukkalämpö menee merivesien lämmitykseen 

Outsider:
Quote

En kysynyt mitenkään kaukolämmöstä, vaan pelkästään sähköstä.


Siinähän se virhe juuri olikin! Kun sähkön- ja lämmönkulutuksen huiput ovat samaan aikaan, ei ole erityisen fiksua tuottaa sähköä lauhdevoimalla ja kaukolämpöä erillisissä lämpövoimaloissa. Näinhän ei tietenkään tehdä, vaan lämpöä ja sähköä tuotetaan vastapainevoimaloissa.  Ydinvoimalat taas ainakin Suomessa on kaikki lauhdevoimaloita, ei niitä kukaan ole uskaltanut tai halunnut tuoda suurten asutuskeskusten lähelle, missä lämpö voitaisiin hyödyntää.   

ilmailija:
Taas olisi yksi tyhmä kysymys muusta kuin ilmailusta. Työllistämisistäni ihmisistä suurin osa on naisia. Maksan samasta työstä täsmälleen samaa palkkaa sekä miehille että naisille, aivan kuten yhteiskunnassa vaaditaan suureen ääneen.

Olen monta monituista kertaa ollut tilanteessa, että työntekijäni lapsi sairastuu. Lain mukaan vanhemmalla on tietyin edellytyksin oikeus jäädä kotiin sairaan lapsen takia. Mutta minkä hiton takia sen pitää lähes aina olla äiti joka jää kotiin? Miksi äidin työnantajaa rangaistaan tällä yksipuolisella käytännöllä? Lasten isille tulee vuositasolla huomattavasti vähemmän lapsen takia aiheutuvia sairauspoissaoloja.

Tottakai minä ymmärrän asian normaalijärjellä. Näinhän se asia on luontevasti. Mutta miksi sitten huudetaan samanpalkkaisuutta kun tosiasiassa äidin palkkaaminen tulee paljon kalliimmaksi kuin saman suuruisen palkan omaavan isän palkkaaminen? Jos kerran vaaditaan samanpalkkaisuutta, sen pitää tarkoittaa työnantajalle samansuuruisia palkkakustannuksia.

Seppo     

Karvinen:
Muistanet Seppo, kun Helsingissä oli kaun sitten lentoyhtiö Pan Amin toimisto. Se räväkkä suomalainen johtaja, nimeä en muista, kertoi ylpeänä palkkaavansa vain sellaisia naisia, jotka eivät ole poissa töistä. Raskaaksi ei saanut ruveta. Siitä syntyi melkoinen julkinen meteli. Johtajaa ja naisia haastateltiin televisiossakin. Yllätys oli, että Pan Amin naiset olivat tyytyväisiä työsopimuksiinsa ja palkkoihinsa.

:-)   Esa

susiluoto:
Quote

Siinähän se virhe juuri olikin! Kun sähkön- ja lämmönkulutuksen huiput ovat samaan aikaan, ei ole erityisen fiksua tuottaa sähköä lauhdevoimalla ja kaukolämpöä erillisissä lämpövoimaloissa. Näinhän ei tietenkään tehdä, vaan lämpöä ja sähköä tuotetaan vastapainevoimaloissa.  Ydinvoimalat taas ainakin Suomessa on kaikki lauhdevoimaloita, ei niitä kukaan ole uskaltanut tai halunnut tuoda suurten asutuskeskusten lähelle, missä lämpö voitaisiin hyödyntää.   En tiedä miten esim. lovisassa on lämmönjakelu järjestetty, siellähän on voimala lähellä kaupunkia, voisi olettaa että melko helppoa olisi järjestää siellä vaikka koeluontoisesti lauhdevesien hyväksikäyttö kaupungin lämmitykseen, saattaahan olla että siellä jokaisella mökillä on oma lämmitysjärjestelmänsä.
Nykytekniikalla tuollaisen kylän lämmittäminen lauhdevesien hyväksikäytöllä olisi mielestäni pikkujuttu jos halu riittää, EU rahoitusta tuollaiselle kokeilulle varmaankin löytyisi, miten lie nuo Vuosaaren (ei ydinvoimala) lauhdevedet, käytetäänköhän niitä?

Navigation

Up one level

Next page

Previous page