Tyhmiä kysymyksiä muusta kuin ilmailusta, tietokoneista tms.

<< < (53/448) > >>

kiza:
Onko totta että tislattuvesi ei kiehu? Joskus näin jutun että kuumennettiin tislattuavettä, ja heitettiin siihen sitten lusikka, pärskähti kivasti. Elikkä onko näin että muut aineet aiheuttavat kraanavedessä sen "kiehumisen" ?

PekkaK:
Quote

Onko totta että tislattuvesi ei kiehu? Joskus näin jutun että kuumennettiin tislattuavettä, ja heitettiin siihen sitten lusikka, pärskähti kivasti. Elikkä onko näin että muut aineet aiheuttavat kraanavedessä sen "kiehumisen" ?


Kaikki vesi kiehuu, oli tislattua tai ei. Epäpuhtaudet vedessä voivat muuttaa kiehumispistettä ylöspäin tai alaspäin, eli siitä lienee ollut kyse.

Esa:
Kyllä tislattu vesi kiehuu, mutta se on helpompi saada ylikuumenemaan kuin epäpuhtauksia sisältävä vesi. Ylikuumennut vesi on kuumempaa kuin siinä paineessa kiehumiseen tarvittava lämpötila. Kun sen epävakaata tasapainoa häiritsee vaikka sekoittamalla, se käyttää varastoimansa ylimääräisen lämpöenergian höyrystymiseen, mikä näkyy äkillisenä kuohahduksena. Sopivan muotoisesta astiasta voi kyllä saada vedet silmilleenkin.

Aivan vastaava ilmiö on sateen alijäähtyminen, kun maanpinnan lähellä on poikkeuksellisesti kylmempää kuin ylhäällä. Sadepisara on varsin puhdasta vettä ja lepää ilmapatjallaan melko rauhallisesti, ja voi näin jäähtyä reilustikin pakkasen puolelle. Kun tällainen pisara osuu johonkin, se jäätyy osittain tai kokonaan silmänräpäyksessä.

Osku:
Quote

Myöskään ei missään nimessä pidä laittaa kananmunaa tai palavaa kynttilää mikroaaltouuniin.


...tai antaa mikron olla päällä ihan itsekseen, ilman että siellä sisällä on mitään. Melko vaarallista touhua sekin, varsinkin kun vieläkin myydään sellaisia mikroja (ainakin jotkut LG:n halpismallit), joissa ei ole tuon estävää ominaisuutta. Jos siis vahingossa laittaa oven kiinni niin ne jatkavat lämmittämistä jos ajastettua aikaa on vielä jäljellä.

tuomoseppala:
Quote

Missä menee arkeologian ja hautarauhanrikkomisen raja?


Arkeologi ei kaiva tunnustettujen hautojen kohdalta, vaan tonkii esiin liskoja ja muita ötököitä jotka ovat kuolla kupsahtaneet ja siirtyneet tuonpuoleiseen ilman kunniallisia hautajaisia ja seremonioita.

Toisaalta arkeologi kaivelee aika usein myös luvanvaraisesti toisin kuin haudanryöstäjä.

EDIT: Ja jos arkeologi löytää luvanvaraisten kaivausten aikana jonkun haudan ja ottaa sieltä juttuja ilmoittamatta kenellekkään, muuttuu titteli arkeologista haudanryöstäjäksi.

Eli luvanvaraisuuteen ja sensellaiseen vedoten voisi heittää jatkokysymyksen: Mitä eroa on verottajalla ja taskuvarkaalla?

-tuomo

Navigation

Up one level

Next page

Previous page