Tyhmiä kysymyksiä muusta kuin ilmailusta, tietokoneista tms.

<< < (73/448) > >>

Joona:
Kyllä.

Esa:
Quote

Nyt hiukan sekoitat. Ihmisillä on kolmea ja muistaakseni joillain hyönteisillä ja linnuilla neljää tappityyppiä.

Homma taisi muuten itse asiassa mennä niin, että jo kaloilla ja matelijoilla oli neljää tappityyppiä, lähiultravioletti, sininen, keltavihreä ja punainen, jotka ovat edelleen linnuillakin kaikki tallella. Me matelijoista kehittyneet nisäkkäät olimme alkujaan pieniä, arkoja yöeläimiä ja tarvitsimme hämäränäköä enemmän kuin värinäköä. Niinpä meillä tappeja jäi käyttöön vain kahta sorttia, sininen ja vihreä, joista niistäkin hävisi värierottelua parantava öljypisara. Myöhemmin, kun dinosaurukset potkaisivat tyhjää ja nisäkkäät alkoivat täyttää niiden virkoja, tuli meitä päivänisäkkäitä, joille oli hyödyllistä erottaa raaka ja kypsä hedelmä värinäön perusteella, ja niinpä meillä vihreä tappi erilaistui taas punaiseksi ja vihreäksi. Punaisen ja vihreän tapin aallonpituusalueet ovat edelleen varsin lähekkäin, mutta erotamme kuitenkin punaisen vihreästä tarpeeksi hyvin. Lintuihin verrattuna värinäkömme on kuitenkin surkea.

OttoPOI:
Noniin, tässä erittäin tyhmä kyssäri; mikä musiikki tässä videossa esiintyy: http://youtube.com/watch?v=N7IhMsJGs8M ? BTW: Videokin, kuten kaikki Adrian Muston, on todella bueno 

Mckeke83:
Pikakysymys tässä lopputyötä näppäimistö sauhuten kirjoittaessani. Pitäisi saada tietää, mikä on digitaalitekniikassa käytetyn "ring counter" sanaparren suomalainen vastine? En millään hoksaa sopivaa käännöstä, ja suora käännös kuulostaa hiukan, sanotaanko typerältä.

Pirtu:
Quote

Pikakysymys tässä lopputyötä näppäimistö sauhuten kirjoittaessani. Pitäisi saada tietää, mikä on digitaalitekniikassa käytetyn "ring counter" sanaparren suomalainen vastine? En millään hoksaa sopivaa käännöstä, ja suora käännös kuulostaa hiukan, sanotaanko typerältä.Kyllä se ihan rengaslaskuri on. Vai kuulostaako se tyhmältä?

Kävin just syksyllä tän kurssin minkä prujuun viittaan. Viimisellä sivulla on rengaslaskuri.
http://www.ee.lut.fi/courses/Sa2910100/luennot/Luento_9_Rekisterit_ja_laskurit.pdf

Navigation

Up one level

Next page

Previous page