Tyhmiä kysymyksiä muusta kuin ilmailusta, tietokoneista tms.

<< < (173/448) > >>

Esa:
Juu, myös Subilla teksti on kuvassa.

Quote

1.Mitä on Elämä?
2.Miten Radiosignaalit(kin) tulee seinän ja ikkunan läpi?


1. Erittäin hyvä kysymys. Perinteisen käsityksen mukaan ihminen, pelakuu ja safylokokki-bakteeri ovat eläviä ja kallio ja pilvi eivät. Mutta entä flunssavirus? Virus on vain geenejä kuoren sisällä, se ei sisällä mitään soluelimiä. Se ei sellaisenaan pysty mihinkään. Mutta jos se pääsee soluun, sen sisältämä koodi yhdistyy solun geeneihin ja saa solun tuottamaan lisää viruksia. Onko se elävä? Entä tietokoneohjelma, joka osaa sopeutua, kasvaa ja monistua? Ja tämä vasta Maan päällä. Jos joku päivä törmäämme elämään muualla maailmankaikkeudessa, se voi olla niin omituista, ettemme voi tajuta sen elävän, vaikka se miten yrittäisi moikata.

2. Samalla tavalla kuin ilman läpi. Sähkökenttä ja magneettikenttä värähtelevät toinen toistaan luoden. Seinän ja ikkunan materiaalit eivät kauheasti häiritse sähkömagneettisia aaltoja tällä taajuusalueella. Lyhytaaltoisempi valo sitten jo häiriintyy seinästä, mutta ei juurikaan ikkunasta. Metalleja sen sijaan eivät radioaallotkaan läpäise. Riippuu siis aineen ominaisuuksista ja säteilyn aallonpituudesta miten käy.

ADEs80s:
Quote

Juu, myös Subilla teksti on kuvassa.

2. Lyhytaaltoisempi valo sitten jo häiriintyy seinästä, mutta ei juurikaan ikkunasta.

Juu, näin arvelinkin tuon tekstin olevan. Oli meinaan ärsyttävää.

Mites UV:lle käy lasin kanssa?    Rusketutko, jos istut koko kesän kämpässä sisällä menemättä ulos auringon paisteeseen? Toisin sanoen, mistä tuntee oikean nörtin... 

Ade

PekkaK:
Voihan sinne tietsikan viereen hommata pari UV-lamppua ja surffata alasti samalla, kun saa komean kokovartalorusketuksen. 

Dankke:
Mitä se laivan nimessä oleva: M/s, GTS, S/s jnejne. Tarkoittaa? Annetaanko ne arpomalla laivoille vain onko niillä joku tietty merkitys?

Lausuntatyyli:"EmEs Sereneid" 

Wildchild:
Quote

Mitä se laivan nimessä oleva: M/s, GTS, S/s jnejne. Tarkoittaa? Annetaanko ne arpomalla laivoille vain onko niillä joku tietty merkitys?

Lausuntatyyli:"EmEs Sereneid" 


Viittaa käytetyn voimanlähteen tyyppiin. Esimerkeissäsi on; moottori, kaasuturbiini ja höyry.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page