Tyhmiä kysymyksiä muusta kuin ilmailusta, tietokoneista tms.

<< < (181/448) > >>

Dankke:
Tyhmä kysymys:

Mitä Wanhoissa ja uusissa(?) korvalappustereoissa on herätys. Miksi ihmeessä? Nukkuuko joku laput korvilla 

motojuzzi:
Quote

Muuntajan muuttuvan magneettikentän ylläpitäminen ei ideaalitapauksessa kuluttaisi yhtään tehoa, jos toisiopuolella ei ole kulutusta. Kenttä ylipäätäänkään ei vie energiaa, ellei mikään vastusta kentän muuttumista. Toisiopuolelle indusoituva virta on vasta se, mikä saa ensiöpuolellekin aikaan virrankulutusta. Käytännössä muuntajissa kuitenkin on aina tyhjäkäyntihäviötä, koska käämilangassa on vastusta. Jotkut halpamuuntajat käyvät tosi kuumana.


Juu nimenomaan tätä tietoa kaipasin, että virta kuitenkin kulkee koko ajan. Muotoilin tuon kysymyksen lopun tyhmästi, sen tiesin ettei itse kenttä aiheuta tehonkulutusta.


Ja minä ainakin nukun monasti junassa tai bussissa jonkinmoiset napit korvassa (sitä nukahtaa helpommin kun musiikki soi), jolloin tuommonen herätystoiminto olisi aika kaivattu ettei missaa omaa pysäkkiään.

Esa:
Niin ja muuten lisäksi häviötä tulee rautasydämen epätäydellisyydestä. Siihen indusoituu pieniä pyörrevirtoja, jotka lämmittävät sydäntä. Tätä kutsutaan rautahäviöksi.

Sähkötekniikka käy varsin mutkikkaaksi kun siirrytään tasajänniteestä vaihtojänniteeseen, ja suorastaan pirulliseksi kun siirrytään kolmivaihetekniikkaan.

Esa:
Taas lähti ilmailukysymys Yleinen ilmailukeskustelu -foorumille. Ne siis eivät edelleenkään kuulu tänne vapaan keskustelun puolelle.

alggu:
Miksi kaikki sanovat että modeemiyhteys on muka niin hidas?
Onko yhden megan yhteys muka hidas?


Alvar

Navigation

Up one level

Next page

Previous page