FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
14.12.17, 22:58

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 3 4 Reply Print
Author Topic: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa  (Read 3945 times)
ALind
Former member
Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« on: 06.08.08, 18:00 »

Iltaa,

painin nykyään häiritsevän ongelman kanssa. Maatekstuurit blurraantuvat kun vaihdan kuvakulmaa. Ominaisuutta näkee sekä FS2004 että FSX simuissa. Tätä ei tapahdu jos esim 2D paneelissa katsoo sivulle, mutta jos vaihtaa sisältä ulos niin silloin tuppaa blurraantumaan kaikki ja joutuu lataamaan uudelleen.

Missäköhän mättää?
Jukka Rytilahti
Offline Offline

Posts: 27
Date Registered: 16.01.07

Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #1 on: 27.10.08, 19:50 »

Itsellä oli kans sama ongelma. Mulla on näytönohjaimena geforce 8800 gts. Ongelma hoituu omalla kohallani menemällä , start ,control panel, NVidia Control panel, manage 3d settings. Sit hakemalla Fs9.exe ja vaihtamalla antialiasing säätöjä yms mielen mukaan, Paranee huomattavasti meininki!
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4089
Date Registered: 14.10.01

Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #2 on: 27.10.08, 20:46 »

Auttaisiko oheinen muutos fs9.cfg:ssä:

Muuta seuraavan rivin lukua suuremmaksi kuin vakio 40. Minulla tuo arvo on jopa 900, mutta arvoja voi kokeilla esim. 100-500.

TEXTURE_BANDWITH_MULT= 900

Muutoksen jälkeen fs9.cfg pitää tallentaa.

Simuna on siis  FS 2004.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14294
Date Registered: 21.07.04

Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #3 on: 27.10.08, 20:56 »

Eikös tuon muuttaminen noin korkeaksi aiheuta jotain tökkimistä tms?
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4089
Date Registered: 14.10.01

Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #4 on: 27.10.08, 21:02 »

Pitää kokeilla sopiva arvo omalle koneelle. Jollakin kokoonpanolla 900 voi olla liian korkea, minulka se on hyvä arvo.

Koita vaikka arvoa 100 ensin.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14294
Date Registered: 21.07.04

Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #5 on: 27.10.08, 21:19 »

Pitää kokeilla sopiva arvo omalle koneelle. Jollakin kokoonpanolla 900 voi olla liian korkea, minulka se on hyvä arvo.

Koita vaikka arvoa 100 ensin.

yES
Kokeilin tuota 900 samantien, tolla fsx:n defu pörriäisellä, Alpeilla "Austria pro" (?) lisurin kanssa.. siis photoskene.. ihan kivalta näytti thmbup Eikä kyllä tökkinyt yhtään tai mitään, FPS:kin lähemmäs 60-70 koko ajan. Cool

Eli kiitokset sulle! laugh
Jukka Rytilahti
Offline Offline

Posts: 27
Date Registered: 16.01.07

Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #6 on: 28.10.08, 08:50 »

Tässä vielä ihan perusvinkki....perusasetuksetkin on syytä tarkastaa HUOLELLA  laugh Mulla sattui aivan vasta xpn uusimisen jälkeen, että peli tökki , taivas näytti vihreältä ja grafiikat olivat suttuset. Kävin kaiken mahdollisen läpi näyttiksen ajureita myöten. Poistin pelin, asensin uudestaan, muttei auttanu. Alkoi jo epätoivo iskeä. Sit yks kaunis päivä hokasin FS9.CFG tä selatessa vasta et grafiikka oli 1680 X 1050 X !!*16*!! bittiä  Roll Eyes vaihoin 32 bittiin niin alko pelittään! Tälläki hetkel selailen lisäkenttiä sun muuta rojua uusiksi , Tuntien asennus taas yhen asetuksen ollessa väärä  laugh
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9080
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #7 on: 28.10.08, 08:58 »

Itse itseäni lainaten toisesta threadista:

Luin vähän lisää tuosta framerate limitteristä ja näyttää siltä että FS9.cfg Display osion kolme riviä toimivat yhdessä ja vain silloin kuin FPS on lukittu. Tämän pitäisi auttaa nykimiseen ja tekstuurien tarkkuuteen:

UPPER_FRAMERATE_LIMIT=30
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=40
TextureMaxLoad=10

Aiheesta FSX:lle:  http://blogs.msdn.com/ptaylor/archive/2007/06/01/fsx-tweak-of-the-week-or-2.aspx

TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=900 on täysin järjetön asetus.

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4089
Date Registered: 14.10.01

Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #8 on: 28.10.08, 09:30 »

Itse itseäni lainaten toisesta threadista:

Luin vähän lisää tuosta framerate limitteristä ja näyttää siltä että FS9.cfg Display osion kolme riviä toimivat yhdessä ja vain silloin kuin FPS on lukittu. Tämän pitäisi auttaa nykimiseen ja tekstuurien tarkkuuteen:

UPPER_FRAMERATE_LIMIT=30
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=40
TextureMaxLoad=10

TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=900 on täysin järjetön asetus.
Laitoin nuo Tatun asetukset ja hyvin toimii. Sivukuva latautuu lennettäessä nopeasti.

Mutta kysymys onkin, että voiko samaan päästä toisenlaisillakin asetuksilla eli niillä, jotka minulla oli aiemmin:

1. Rivi TextureMaxLoad oli minunun fs9.cfg:ssä muussa paikassa kuin TEXTURE-osoissa. Tuo rivi oli paljon ylempänä ja sen arvo oli 1024! Miksi näin?
2. Sitten minulla oli Texture_bandwith_multin arvona mainostamani 900.
3. Framerajoitin 30.

Näinkin sivukuva latautui nopeasti.

Pitääkö Tatun neuvossa tuon TextureMaxLoad-rivin olla todella TEXTURE-osiossa Upper.... ja Texture_band... rivien alapuolella, kuten nyt laitoin Tatun ohjeen mukaan?

On tämä yhtä salatiedettä. Minä haluaisin tästä oikeaa, tarkkaa tiedettä, koska kyseessähän on tietokoneohjelma!


yES Grin






i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9080
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #9 on: 28.10.08, 10:29 »

Mutta kysymys onkin, että voiko samaan päästä toisenlaisillakin asetuksilla eli niillä, jotka minulla oli aiemmin:

Miksi?  Huh

Quote
1. Rivi TextureMaxLoad oli minunun fs9.cfg:ssä muussa paikassa kuin TEXTURE-osoissa. Tuo rivi oli paljon ylempänä ja sen arvo oli 1024! Miksi näin?

Se on texture_max_load.  Ihan eri asia.  Smiley

Quote
Pitääkö Tatun neuvossa tuon TextureMaxLoad-rivin olla todella TEXTURE-osiossa Upper.... ja Texture_band... rivien alapuolella, kuten nyt laitoin Tatun ohjeen mukaan?

DISPLAY osiossa kuten sanoin.

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4089
Date Registered: 14.10.01

Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #10 on: 28.10.08, 11:39 »

Nyt on kaikki kohdallaan ja DISPLAY-osasto Tatun oheen mukaan. Toimii erinomaisesti, kiitos Tatulle!


yES thmbup

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Patinen
Former member
Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #11 on: 28.10.08, 14:05 »

Varmati ennenkin kysytty, mutta mistähän löytää FS9.cfg:n? Windows Vista käyttöjärjestelmänä ja ei ole vielä kävellyt vastaan Embarrassed Nuo tämän aiheen muutokset tulisivat kyllä tarpeeseen.
Ezku
Former member
Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #12 on: 28.10.08, 15:12 »

Varmati ennenkin kysytty, mutta mistähän löytää FS9.cfg:n? Windows Vista käyttöjärjestelmänä ja ei ole vielä kävellyt vastaan Embarrassed Nuo tämän aiheen muutokset tulisivat kyllä tarpeeseen.
Minä etsin aina tälläin: Paina käynnistä nappia, kirjoita hakukenttään Suorita ja klikkaa se auki. Kirjoita %appdata%\microsoft\FS9 ja olet perillä.  Smiley
Timo Poikela
Offline Offline

Posts: 698
Date Registered: 08.10.07

Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #13 on: 28.10.08, 15:16 »

No mites kun painan sitä .cfg:tä niin tietokone herjaa että windows ei voi aukaista sitä ja antaa vaihtoehdoiksi etsiä joko netistä tai tietokoneelta aukaisuohjelman. Eli kuinka saan kyseisen kansion auki?

arttula
Former member
Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #14 on: 28.10.08, 15:18 »

No mites kun painan sitä .cfg:tä niin tietokone herjaa että windows ei voi aukaista sitä ja antaa vaihtoehdoiksi etsiä joko netistä tai tietokoneelta aukaisuohjelman. Eli kuinka saan kyseisen kansion auki?

Valitse listalta Wordpad tai joku muu tekstinkäsittely.
Timo Poikela
Offline Offline

Posts: 698
Date Registered: 08.10.07

Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #15 on: 28.10.08, 15:21 »

AIjaa, niin easya? Sori sitten tyhmästä kysymyksestä  Embarrassed

arttula
Former member
Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #16 on: 28.10.08, 15:33 »

AIjaa, niin easya? Sori sitten tyhmästä kysymyksestä  Embarrassed

You're welcome. Mukavaa, että välillä tulee tänne kysymyksiä, joihin jopa minä kykenen vastaamaan... Smiley
Jari Tissari
Offline Offline

Posts: 388
Date Registered: 04.05.04

Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #17 on: 30.10.08, 04:51 »

Tulipa mieleen että, onko kukaan kokeillu muuttaa koneen näenäismuistin lukuja isommaksi ja saannu sen muuttamisella mitään parannusta aikaan, esim. minimialoituskoko 2046--->4092 ja vastaavasti max 4092--->8184 vai onko tuon muuttamisella mitään vaikutusta?
Kimmo Kyle
Offline Offline

Posts: 4909
Date Registered: 12.09.02

Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #18 on: 30.10.08, 10:35 »

Tulipa mieleen että, onko kukaan kokeillu muuttaa koneen näenäismuistin lukuja isommaksi ja saannu sen muuttamisella mitään parannusta aikaan, esim. minimialoituskoko 2046--->4092 ja vastaavasti max 4092--->8184 vai onko tuon muuttamisella mitään vaikutusta?

Ei sitten niin minkäänlaista.
Timo Poikela
Offline Offline

Posts: 698
Date Registered: 08.10.07

Re: Maatekstuurien blurraantuminen vaihtaessa kuvakulmaa
« Reply #19 on: 30.10.08, 15:08 »

Ei nyt kyllä liity aiheeseen, mutta en uutta aihetta viitsisi pistää Wink
Tiedättekö FSX:n service packeista että jos jonkin lisäosan vaatimuksena on SP1 niin toimiiko tuo lisäosa myös SP2:ssa?

Kiitoksia

Pages: [1] 2 3 4 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1