Hauskempi kiroilufiltteri ?

(1/3) > >>

arttula:
Törmäsin eräällä toisella palstalla hauskaan tapaan filtteröidä rumia, lapsien silmille sopimattomia sanoja. Ilmeisesti täällä FSN:ssä kirosanaan tulee muutama tähti korvaamaan kirjaimia, mutta voisikohan tuota jalostaa siten, että koko ruma sana vaihtuu miedommaksi tai hauskaksi kieroilmaisuksi. Toisi hieman lisäväriä keskusteluihin. Hauskoja kiertoilmaisuja on mm.

helv**** - maanalaisen paikan
***tun - naisen sukupuolielimen
paska - uloste

jne...

(anteeksi rumat sanani)

toni.p:
Hyvä idea, kannatetaan

mmniemi:
Tai ehkä paras tapa olisi:

A) Jättää koko sensurointi pois?

B) Sensuroida kerralla koko sana ilman mitään alku-, tai loppukirjaimia?

C) Modata softa sellaiseksi, että se ei anna lähettää koko viestiä, mikäli siinä on rumasia sanasia?

On tästä mm. tuolla staffipalstalla puhuttu, että nykyisellään se on kyllä vähän yhtä tyhjän kanssa ja varmaan jotain muutosta siihen jossain vaiheessa saattaa tullakin. Pitäisi vain keksiä "paras tapa"...

Esa:
Heh, tai sitten niin, että mitä rumempi sana, sen lällympi korvike. "Stna" korvataan sanalla "samperi", mutta "..ttu" muuttuukin "hitsinpimpulaksi" No joo, tuommoiset ovat hauskoja alkuun, mutta käytännössä alkavat pian tympiä, kun ne samat sensuurikorvikkeet tulevat joka kerta.

yeeman:
Niin, ehkä hauskempaa on antaa palstalyyrikoille luomisen vapaus keksiä toinen toistaan sävähdyttävämpiä kiertoilmailuja

Nämähän ovat sikäli paljon tehoavampia kuin suora kiroilu, koska niihin sisältyy se älyllisyys ja oivaltamisen ihanuus 

Tulee mieleen Masi-sarjakuvan kessu, jota pastorisetä oli nuhdellut pojille kiroilemisesta. Kun häneltä tämän jälkeen yksi lusmu tuli pyytämään vapaata, hra kers. karjaisi:

"TAM-TARAM-TAM!!"

...minkä jälkeen totesi onnellisena, etteivät ne sanat, vaan se tyyli

Navigation

Up one level

Next page