Flightspottingkurser återupptas

(1/1)

Daniel Skoglund:
De för några år sedan populära kurserna i flight spotting upphörde eftersom dåvarande huvudläraren Robert Schönherr Jr blev klar med sin pilotutbildning på Lufthansa och nu flyger på deras linjenät runt om i världen. Men nu har nya entusiaster dykt upp i en nybildad flightspotterförening som, tillsammans med SFF, tar tag i kursverksamheten och kör vidare i huvudsak enligt det tidigare konceptet.

Nästa kurstillfälle är redan lördagen den 13 september!

Samling senast kl 1000 i Arlanda Flygsamlingar (plåtskjulet bortom SAS Radisson och Flight Academy). Där äger en timmes "grundutbildning" rum med PP-presentation, utdelning av kompendier m m. Vi går igenom flygplansidentifieringens grunder, spotteretik, kameratips etc. Det finns samtidigt möjlighet att fika (ingår i kursavgiften).

Vi beger oss sedan till aktuell banände för praktiska övningar ett antal timmar innan återsamling sker i flygsamlingarnas lokaler för erfarenhetsdiskussion och avslutning.

Kursledningen medför flygradio, kikare, uppslagsböcker m m. Du som elev bör helst medföra kamera, kikare, anteckningsmateriel samt frukt, mackor eller annat att tugga på.

Kursavgiften är 150:- som medförs till kursen. Den täcker lokalhyra, tryckning av kompendier, fika m m.

Anmälan skall ske till mig, Daniel Skoglund, på daniel.skoglund@g-kraft.com. Antalet platser är begränsat.

Om du anmält dig och får förhinder, måste detta ovillkorligen meddelas. Annars sker debitering av kursavgiften.

När du anmäler dig skall du ange den e-postadress som du träffas på fredag kväll den 12 september. Detta om kursen måste ställas in pga dåligt väder.

Casimir:
Intressant, vem/vilka ska hålla i det här?

Nigge:
Quote

"Annonseringen är inte tillåtet i vårat diskussionsforum. Information om gratis web-sajter och produkter är tillåtna inom vissa ramar. All kommersiella annonsering är förbjuden om inte annat på förhand blivit beslutat av administrationen. Annonsering via privata meddelanden är också förbjuden.
"

Nizmo0:
riktigt kul idé men tråkigt som vanligt att det är 60mil ifrån en .

Daniel Skoglund:
Hejsan allihopa everybody! Vi har några platser kvar så maila mig: daniel.skoglund@g-kraft.com om ni vill komma

Navigation

Up one level