FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
25.07.17, 08:39

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  IOCard radio king 155 *päivitystä*
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] Reply Print
Author Topic: IOCard radio king 155 *päivitystä*  (Read 5997 times)
Mika Jylhä
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 29.12.06

Re: IOCard radio king 155 *päivitystä*
« Reply #20 on: 16.01.09, 15:45 »

Lisäksi kortilla 8 12 bittistä analogi inputtia joten saan YOKE:n ja kaasut siihen kiinni.

Siis 8 kpl potikkatuloja, tänään pääsee kokeilemaan miten ne toimii kaasuvivuston kanssa.

1kohm-100kohm potikat pitäis käydä.
Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: IOCard radio king 155 *päivitystä*
« Reply #21 on: 16.01.09, 19:09 »

Laitatko Mika esimerkkiä miten tuo hankkimasi kortti + gepsi+fsuipc saadaan pelaamaan yhteen, eli miten key-commandit toimii. Montaa muutakin voisi kiinnostaa.

Tuo O-P:n näyttämä kortti tossa kaasuvivusto topicissa oli myös melko asiallinen.

http://www.vraircraft.com/enthusiastusbcontrolboard.html

//Vipu
Mika Jylhä
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 29.12.06

Re: IOCard radio king 155 *päivitystä*
« Reply #22 on: 16.01.09, 19:35 »

Terve,

Jeps, elikkä tuo Leon kortti on 8-akselinen joystic jossa 32 nappia + 4 asentoinen "hat-switch".

Itse Joikka-akselit kalibroidaan suoraan windows:n peliohjain asetuksista. Kortti on niin fiksu (verrattuna IOCards) että jos jokin akseli on kytkemättä se jätetään pois, eikä se sekoita esim. FSUIPC:n toimintaa.

Tämän jälkeen voi joystic nappikomennot ohjelmoida suoraan simun controller valikosta tai FSUIPC:llä tai esim. JOYTOKEY ohjelmalla.

Mukavaa tässä on se että gepsun saa toimimaan täysin "standAlone" mallina.

Itse encoderit konffitaan BU kortin omalla softalla jonka saa imuroitua Leo Bodnarin kotisivuilta.

Nyt saan myös King radion NAV ja COM taajuudet hoidettua noilla Alps Dualeilla  thmbup
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: IOCard radio king 155 *päivitystä*
« Reply #23 on: 16.01.09, 21:23 »

Mukavaa tässä on se että gepsun saa toimimaan täysin "standAlone" mallina.

Mistäs noita alpseja saikaan ja mihin hintaan?

Olisko tuossa muuten niin, että noi alpsit on sen verran ohuita, että voisi tehdä normaalin TFT-näytön *päälle* tulevan gepsin, ettei tarttis tv-outteja eikä pieniä monitoreita?

- T

Mika Jylhä
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 29.12.06

Re: IOCard radio king 155 *päivitystä*
« Reply #24 on: 17.01.09, 12:51 »

Tere,

mina ostin tuolta:

http://www.avr-tools.de/component/page,shop.browse/category_id,35/option,com_virtuemart/Itemid,1/vmcchk,1/

Ilmeisesti saa jostain jenkkilästä alle 6$ kappale.

Onhan tuo aika matala: 15mm jos pinnit kääntää sivuille siihen päälle nupit.
Ville Pietilä
Offline Offline

Posts: 745
Date Registered: 17.05.06

WWW
Re: IOCard radio king 155 *päivitystä*
« Reply #25 on: 20.01.09, 18:54 »

eikös olisi sama asia jos ostaisi kirpputorilta jonkun vanhan joikkarin, ja käyttäisi sen potikkaakselit tohon säätutkaan. Eli noi potikat (tilt ja gain), ja muut sitten siocilla (napit + kiertokytkin)

//Vipu
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: IOCard radio king 155 *päivitystä*
« Reply #26 on: 02.01.11, 21:05 »

Hei, oliks näitä rotaryitä nyt jostain saatavilla alle 700 kappaleen erissä järkevään hintaan?

Nuo nääs kävisivät monitorin eteen, voisi tehdä GPS-maskin joka ei tarvitsisi tilaa paneelin taakse... Tai vaikka G1000-paneelit isolle näytölle itse näytön päälle...

//T

Mika Jylhä
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 29.12.06

Re: IOCard radio king 155 *päivitystä*
« Reply #27 on: 18.01.11, 17:34 »

Montako tarviit ?

Mulla olis noita muutama kpl joutilaana...
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: IOCard radio king 155 *päivitystä*
« Reply #28 on: 18.02.14, 08:33 »

Tuossa edellä oli jotain bodnarin conffaamisesta, nini ajattelin kysäistä ,häh miten,?
eli latasin ja avasin tuon bu0836x rotary encoder configuration softan+ Diview.exen buo interface.

Ja saan näkyviin mitä encoderi sanoo, Napit esim,17 ja 18 käytössä painike 17 tulee kun vastapäivään kiertää down-up-down-up vuorotellen .
Mutta mitä conffissa pitää olla tuossa off/1:1/1:2/1:4 kohdassa Huh
ja millisekunnit ?
Mitä olette käyttäneet. Ei näytä eroavan mitenkään käyttää mitä tahansa noista ,Aina samat up-down ja toiminto ei tunnu muuttuvan ?
kadottelee aina vain klikkauksia.
kokeilen tänään jossain välissä tuota raine ampujan ohjetta tuohon kadottamiseen ja nopeuteen.Eli JTK ohjelmaa.
Mika Jylhä
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 29.12.06

Re: IOCard radio king 155 *päivitystä*
« Reply #29 on: 19.02.14, 19:16 »

Ulkomuistista: nuo 1:1, 1:2 ja 1:4 on encoder tyyppejä, eli minkälaista pulssitusta tulee ulos encoderista. Muistaakseni noilla millisekuntiarvoilla ei ollut juurikaan vaikutusta...
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: IOCard radio king 155 *päivitystä*
« Reply #30 on: 20.02.14, 09:35 »

Kokeilin vähän kaikkia asetuksia mutta tuo JTK ohjelma ei tunnu toimivan headin bug:in osalta kuin samoin kuin ilman sitä eli hidas, ja kadottaa klikkejä,
ja JTK:n kanssa toimii VAIN toiseen suuntaan, toinen suunta hyppii paikoillaan.
Miten tuo oikein pitäisi asettaa/asentaa että alkaisi toimimaan ?
JTK=joytokey.exe
Encoderit näkyy olevan 30 klik/rev.
mitään data sheettiä en löytänyt noille ebayn halvoille encodereille.
Pelkän bodnar+fsuip kanssa toimii mutta huonosti todellakin. kadottaa,ei vastaa,hidas.
Mitä pitää tehdä että alkaa toimimaan Sad HuhHuh
kerrankin kun saa jotain uutta aikaiseksi oman simun rakentelussa niin heti tökkii jonkun kanssa Sad Sad
Eilen värkäsin jo innoissani KX 165a näköispaneelinkin sitten käyttöä varten vaan sitten kokeilin encoderia ja vituiksi män Sad
ja menee uusiksi kai tuo etupaneelin tekokin noille mittareille pakkohan siitäkin on sitten jättää encoderit pois jos ei rupea toimimaan Sad ;(

Mika Jylhä
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 29.12.06

Re: IOCard radio king 155 *päivitystä*
« Reply #31 on: 25.02.14, 08:59 »

Tässä välissä oli pientä taukoa harrastuksesta, kun piti rakentaa oma verstas ja siihen kylkeen omakotitalo Smiley

Nyt palataan taas harrastuksen pariin ja paljon on muuttunut asiat muutamassa vuodessa.
Tämä oma radiopaneeli lähti uuteen lentoon... on tullut hetken aikaa harjoiteltua Arduino kortin kanssa ja ainakin näytöt toteutan sillä.
C# taidot ovat aivan lapsenkengissä, mutta sain jo tehtyä pikku softan joka kirjoittaa FSUIPC dll käyttäen näyttöjen tiedot arduinon perässä oleville 7-segmenttinäytöille.
Olisi kiva vielä saada rotaryt ja napit luettua Arduinolla, nyt niihin käytän Leo Bodnarin korttia.

MAX7219 piireillä saa Arduinon kolmella datapinnillä 64 kpl 7-segmenttinäyttöjä ohjattua !
Kiinasta tilasin viiden digitin näyttöjä 10 kpl niin pääsee piirilevyä tekemään. En viitsi enää itse jyrsiä vaan tilaan valmiit piirilevyt.

Päivittelen tilannetta tähän ketjuun kuvien tai videoiden kera...
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: IOCard radio king 155 *päivitystä*
« Reply #32 on: 25.02.14, 09:35 »

 thmbup !!! ei mulla muuta Cheesy

Mika Jylhä
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 29.12.06

Re: IOCard radio king 155 *päivitystä*
« Reply #33 on: 06.03.14, 16:17 »

Do Dii... update:

Taisin hieman hätäillä tuon Arduinon tilauksen kanssa, tulossa siis Arduino Ethernet ja siihen 2kpl  I/O Shield päälle.

Kun paketit ovat vielä postin huomassa, aloin tutkimaan tuota omistamaani Teensy ++ korttia.
Ja siis yhden viikon illat kun olen kahlannut nettiä läpi ja kokeillut ja koodannut, niin nyt on hyvällä alulla tämä NAV/COM projekti.
Näkkärilevyllä on Teensyn lisäksi 1 kpl Alps tuplarotary ja 5 kpl 7-segmenttinäyttöjä. Kun encoderista kääntää, muuttuu COM1 standby taajuus  näytöillä ja aina kun muutos tapahtuu se lähetetään myös X-planeen päin. Ideana on koodata koko toiminto tuonne Teensyyn, joten X-Planelta ei tarvitse lukea mitään Teensyyn päin. Jonkin verran siis koodia tarvitaan vielä, että Mhz ja Khz pysyvät oikeilla alueilla yms.

X-planeen piti käydä hakemassa Teensy plugin joka vaan simmpelisti kopsattiin plugins kansioon. Kun Teensy laitetaan USB-porttiin, se pelaa ilman mitään kikkailuja Smiley
Tästä nyt raakaa duunia ja eteenpäin, niin että saan koko NAV/COM radion toteutettua, sitten jotakin muuta kivaa...
Pages: 1 [2] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1