FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.11.18, 19:23

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Pikainen Kebab-kysymys
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Pikainen Kebab-kysymys  (Read 2051 times)
Timo Poikela
Offline Offline

Posts: 698
Date Registered: 08.10.07

Pikainen Kebab-kysymys
« on: 02.10.08, 13:32 »

Döner-kebab.
Tuo kuuluisa nimi juurtuu Saksasta, onkelma on vain se että en ole varma onko se rullakebab, pyörivä kebab vai vain sanonta "huva kebab"

Shish-kebab.
Millälailla se tarjoillaan?
(eli siis millalailla esim. styroksilautaselta?

Vähän piti ottaa kebabsanastoa ennen grillille menoa  Grin

Terv.
Timo Poikela
« Last Edit: 02.10.08, 13:36 by Timo Poikela »

Count
Former member
Re: Pikainen Kebab-kysymys
« Reply #1 on: 02.10.08, 14:06 »

Döner kebab on siitä pyörivästä tangosta leikeltyä siivua.
Shish kebab tarjoillaan tikkuun tökittynä, eli lihanpaloja, kasviksia ym. tikkuun ja sitten grilliin ja vatsaan  Tongue
Jani Salo
Offline Offline

Posts: 9814
Date Registered: 05.07.01

Re: Pikainen Kebab-kysymys
« Reply #2 on: 02.10.08, 14:19 »

Ja eikös Döner tunneta suomessa myös nimeltä pitaleipä kebab ?

- kebabin suurkuluttaja...

Jani

Jani Salo
"No flying machine will ever fly from New York to Paris." -- Orville Wright
"My soul is in the sky." -- William Shakespeare
Espoo, 02230
http://openflights.org/user/777-300ER
Timo Poikela
Offline Offline

Posts: 698
Date Registered: 08.10.07

Re: Pikainen Kebab-kysymys
« Reply #3 on: 02.10.08, 14:28 »

Kiitän pikaisesta vastauksesta.

nimim. Matkalla grillille  Grin

Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re: Pikainen Kebab-kysymys
« Reply #4 on: 02.10.08, 14:54 »

Meillähän kebabin ymmärretään usein virheellisesti tarkoittavan nimenomaan vartaasta veisteltyä lastua (döner kebabia) ja vielä pitaleivän välissä, mutta sehän tosiaan tarkoittaa mitä tahansa grillattua tai paahdettua lihaa. Shish kebab taitaa meillä tulla useimmiten myydyksi saslikin nimellä.

"Döner" on muuten ihan turkkia ja tarkoittaa vissiin "pyörivä".
« Last Edit: 02.10.08, 17:28 by Esa Lehtismäki »

Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Pikainen Kebab-kysymys
« Reply #5 on: 02.10.08, 17:06 »

"Döner" on muuten ihan turkkia ja tarkoittaa vissiin "pyörivä".

Näin on eli pyörivä paisti. Ja Wiki tottakai tietää kaiken kebabistakin.  Pohjois-Texasista on muuten pirun vaikea löytää kunnon kebabia. Saa olla ihan tyytyväinen jos jostain löytyy Kreikkalainen tai Libanonilainen gyro.....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
doggie2
Former member
Re: Pikainen Kebab-kysymys
« Reply #6 on: 03.10.08, 10:24 »

Näin on eli pyörivä paisti. Ja Wiki tottakai tietää kaiken kebabistakin.  Pohjois-Texasista on muuten pirun vaikea löytää kunnon kebabia. Saa olla ihan tyytyväinen jos jostain löytyy Kreikkalainen tai Libanonilainen gyro.....

"Zürück nach Türkish.."..kuten saksalainen räppäri ( Wolf ? ) lauloi 1995 ( ..myös biisi "Oh s**t Frau Schmitt !" ). Döner Kebab Schafs Käse:llä maksoi 4,5 dem Friedrichstrassen ja Marienstrassen kulmilla..extra bueno..vastavaa en ole sen koommin maistanut.
Tape
Former member
Re: Pikainen Kebab-kysymys
« Reply #7 on: 04.10.08, 11:30 »

Tilaan silti mielummin pita-gyros jos vaan mahdollista , Suomenniemellä harvoin. Jauhelihaan (kebab) voi sekoittaa ihan mita mita sina vaan sanoa mutta gyros on yleensä pyörivää lihaa.
Tape
Former member
Re: Pikainen Kebab-kysymys
« Reply #8 on: 04.10.08, 14:55 »

Itse olen ihmetellyt miksi suomalainen kebab on aivan erilaista kuin saksassa esim. dönerissä käytettävä? Suomessa tasasen ruskeeta lihaa...saksassa siinä saatto muistaakseni olla välillä jotain vihreetä ja punasta tms.  Grin Ja muutenkin oli paljon parempia siellä...leipäkin oli leipää eikä mitään pitaleipää..tai ainakin rapeampia ne siellä oli..

Suomen kebab on halvinta liiteristä saatua jauhelihaa joten siinä voi olla vaikka sinisiä täpliä.  Undecided Valitettavasti eettisyys on kadonnut siinä kohtaa.
Jari Mäensivu
Offline Offline

Posts: 915
Date Registered: 31.12.05

Re: Pikainen Kebab-kysymys
« Reply #9 on: 04.10.08, 17:38 »


Pitääkö tuota mössöä vetää ketsupilla vai ilman ..  Undecided

Peruspokkarilla vaan, no pitää keksiä jotain, kamera ja kiikari on ihan hyvä yhdistelmä
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1