FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
14.08.18, 23:08

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  ATR ja autopilotti
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: ATR ja autopilotti  (Read 895 times)
Tommi Heino
Offline Offline

Posts: 151
Date Registered: 31.10.06

ATR ja autopilotti
« on: 08.10.08, 05:55 »

Palailin taas ATR:n ohjaimiin ja nyt kysymys sen autopilotista. Versioina on ISDT:n 42-300 ja paneelina M Spadan tuotos. Ja kysymys kuuluu näin: Kun autopilotista kytkee alt-holdin päälle, kone kääntyy heti jyrkkään nousuun. Miten tämän autopilotin kanssa pitää toimia? Muistaakseni joskus aiemmin luovuin koko koneesta kun ei saanut siitä ja sen autopilotista mitään tolkkua. Mukava kone muuten kyllä.
Donald
Former member
Re: ATR ja autopilotti
« Reply #1 on: 08.10.08, 14:33 »

Palailin taas ATR:n ohjaimiin ja nyt kysymys sen autopilotista. Versioina on ISDT:n 42-300 ja paneelina M Spadan tuotos. Ja kysymys kuuluu näin: Kun autopilotista kytkee alt-holdin päälle, kone kääntyy heti jyrkkään nousuun. Miten tämän autopilotin kanssa pitää toimia? Muistaakseni joskus aiemmin luovuin koko koneesta kun ei saanut siitä ja sen autopilotista mitään tolkkua. Mukava kone muuten kyllä.

Onko linkkiä mistä sait paneelin? Vai onko F1ATR:paneeli?
Tommi Heino
Offline Offline

Posts: 151
Date Registered: 31.10.06

Re: ATR ja autopilotti
« Reply #2 on: 08.10.08, 14:59 »

Löytyy mm tuolta: http://www.arch-spada.com/panels/. Ei ole F1:n paneeli.
Riku Hautamäki
Offline Offline

Posts: 392
Date Registered: 31.07.06

Re: ATR ja autopilotti
« Reply #3 on: 09.10.08, 17:50 »

Mulla kikkailee tuo F1:n defaultti myös kummallisesti. Juuri tuollaista nousua, ja paras oli kun olin laskeutumassa, kone nousi yhtäkkiä ihan pystyyn ja loppu onkin sitten historiaa...
Erikoinen juttu myös kun olin lähestymässä EFHK:ta (en muista mitä, olisko ollut 22L), ARR -moodi päällä ja tarkoitus tulla alas ILS:llä niin meni aika pirusti kohti metsää.
Tuli mieleen ajatus että johtuisko tuo siitä EFHK -modista joka siirtää kentän oikealle kohdalleen, mutta eikö tuo autopilotti sitten tajua sitä?
Ärsyttäviä vikoja.

Mitään noista ei ollut FS2004 ja sille tarkoitetussa Flight1 ATR:ssä thmbdn
Jukka Mäcklin
Offline Offline

Posts: 1681
Date Registered: 29.11.02

Re: ATR ja autopilotti
« Reply #4 on: 10.10.08, 08:39 »

Moro!

Castaner-Sanchez:in paneelin AP toimii seuraavasti ja ilmesesti sama pätee muihinkin.

Asetat halutun korkeuden AP:hen korkeuden valinta napista.

Painat VS-nappia ja valitset nousunopeuden ft/min jos koneeseen on valittu defaulttina joku nousunopeus se ilmestyy AP:hen ja voit muuttaa sitä. Toinen   
mahdollisuus on painaa IAS-nappia VS:n sijaan ja valita nopeus. Itse en käytä tätä koska se aiheuttaa nyökkimistä koska AP yrittää pitää nopeuden vakiona 
muuttamalla nousukulmaa. Kun kone saavuttaa halutun korkeuden se vakauttaa automaattisesti mitään ALT-HOLD ei tarvitse painaa.

Laskeuduttaessa AP:hen asetetaan haluttu korkeus ja painetaan VS-nappia. Kone lähtee liukuun default nopeudella ja sitä voi muuttaa AP:stä. Itselläni on
default nousu/laskunopeus kaikissa koneissa 0 feet/min ja säädän sen käsin tämä mahdollistaa sen että voin valita lentokorkeuden ja nousu/laskunopeuden
etukäteen ja sitten kun painetaan VS-nappulaa homma alkaa toimia. Eli jos lennät AP:lla vaakalentoa niin voit muuttaa korkeus asetuksia sekä
nousu/laskunopeuksia ilman että mitään tapahtuu. Lisäksi se mahdollistaa sen että voit keskeyttää esim. nousun tai laskun sen hetkiselle korkeudelle
painamalla ALT-nappulaa. Default vertical-speed:in voi muuttaa aicraft.files:stä autopilot osiosta notepad:llä.

En tiedä onko tämä lähelläkään todellista ATR:n autopilotin käyttöä mutta toimii minulla ja se riittää minulle.

jukka

Tommi Heino
Offline Offline

Posts: 151
Date Registered: 31.10.06

Re: ATR ja autopilotti
« Reply #5 on: 10.10.08, 09:59 »

Kiitos Jukka! Ei muuta kuin kokeilemaan thmbup
Tommi Heino
Offline Offline

Posts: 151
Date Registered: 31.10.06

Re: ATR ja autopilotti
« Reply #6 on: 10.10.08, 10:20 »

Sitä olisin vielä kysynyt miten tuota korkeudensäätöä voi muuttaa, kun nyt se pyörii aina 1000m:n välein? Jos ruuvailee vaikka korkeutta alaspäin, se pudottaa sitä heti 1000m kerralla. Onko aircraft- kansiossa siihen jotakin mitä voi muuttaa? Ja muutenkin tuossa paneelissa korkeus menee metreinä, vaikka luvun perässä on ft. Et sellaista.
Jukka Mäcklin
Offline Offline

Posts: 1681
Date Registered: 29.11.02

Re: ATR ja autopilotti
« Reply #7 on: 10.10.08, 10:26 »

Sitä olisin vielä kysynyt miten tuota korkeudensäätöä voi muuttaa, kun nyt se pyörii aina 1000m:n välein? Jos ruuvailee vaikka korkeutta alaspäin, se pudottaa sitä heti 1000m kerralla. Onko aircraft- kansiossa siihen jotakin mitä voi muuttaa? Ja muutenkin tuossa paneelissa korkeus menee metreinä, vaikka luvun perässä on ft. Et sellaista.

Moro!
Pistä hiiri säätönupin päälle ja käytä hiiren rullaa säätämiseen sama pätee hdg:in suhteen.

jukka
Tommi Heino
Offline Offline

Posts: 151
Date Registered: 31.10.06

Re: ATR ja autopilotti
« Reply #8 on: 10.10.08, 10:38 »

Ok. Pitääpä kokeilla sitäkin. Kone on tosiaan ISDT:n 42-300 ja paneelina on tuo M Spadan FSX- versio. Onko tämä paneeli sinulle tuttu? Pidän ATR:stä ja on todella kiusallista kun tuon AP:n kanssa ei ole oikein päässyt sinuiksi. No, ehkä nyt helpottaa.
Jukka Mäcklin
Offline Offline

Posts: 1681
Date Registered: 29.11.02

Re: ATR ja autopilotti
« Reply #9 on: 10.10.08, 10:58 »

Moro!
Jos et ole tyytyväinen Marco Spadan paneeliin niin mene Air Dolomiti Virtual sivuille ja sieltä hangar- klikkaa ATR42-500-lataa se eka josa lukee NEW. Kokeile sen koneen paneelia omassa koneessasi.

jukka
Tommi Heino
Offline Offline

Posts: 151
Date Registered: 31.10.06

Re: ATR ja autopilotti
« Reply #10 on: 10.10.08, 11:07 »

Roger ja jos se vaan käy FSX:ään niin ilman muuta.
Jukka Mäcklin
Offline Offline

Posts: 1681
Date Registered: 29.11.02

Re: ATR ja autopilotti
« Reply #11 on: 10.10.08, 11:14 »

Roger ja jos se vaan käy FSX:ään niin ilman muuta.

Moro!
Sorry ei käy FSX:ään.

Edit.: Muutenkin voi olla ettei mun ohjeet päde sillä itsellä on FS9 mutta koeta.

jukka
Tommi Heino
Offline Offline

Posts: 151
Date Registered: 31.10.06

Re: ATR ja autopilotti
« Reply #12 on: 10.10.08, 11:15 »

Niinpä näkyy. Spadan versiolla mennään.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1