FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
17.01.19, 18:00

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Aip karttojen käyttö kuvankaappauksissa
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Aip karttojen käyttö kuvankaappauksissa  (Read 800 times)
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3656
Date Registered: 27.03.08

Aip karttojen käyttö kuvankaappauksissa
« on: 25.10.08, 07:20 »

Tervehdys reippaat simulaattoriystävät! Olen tuossa väsäämässä uutta kuvasarjaa ja rupesin pohtimaan tälläistä: Mitenkähän on, noiden aip karttojen käyttö kuvankaappauksissa? Siis sillälailla, että ne olisivat esillä reittiä selventävässä mielessä.
Mahtaakohan niitä uskaltaa käyttää vai kannattaisikohan kysyä ensin Finavialta?
Onko tästä ollut ennen mitään puhetta täällä? Huh

Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3656
Date Registered: 27.03.08

Re: Aip karttojen käyttö kuvankaappauksissa
« Reply #1 on: 06.09.15, 08:40 »

Lainaan tässä ikivanhaa omaa ketjuani, kun ei tähän aikoinaan näköjään kukaan mitään vastannut ja tähän on hyvin tilaa kirjoitella. Grin

Eli Aipista vielä puhun mutta en kuitenkaan tuosta aloitusviestistä:

Sain tuossa ilmaiseksi postikulujen hinnalla pari vanhaa Aip-mappia joista toinen sisältää kaikki aikakautensa lähestymiskartat ym. semmoiset. Mielenkiintoistra tutkittavaa sinänsä ja mukana on paljon vanhoja paperikarttoja joita tuskin aivan heti mistään löytäisi mikäli semmoisia nyt haluaisi.
En tiedä onko täällä muita "nostalgikkoja" jotka arvostavat tuommoisa vanhentuneita karttoja? Vanhat ilmailukartathan ovat reaalimaailmassa tarpeetonta paperitavaraa mutta simulaattoripuolella niitä voi vielä käyttää mikäli haluaa lentää jotain tiettyä aikakautta mukaillen.

Oikeastaan se miksi tähän nyt kirjoitan liittyy tuohon Seinäjoen lentoaseman lopettamisjuttuihin. Oletteko huomanneet, että E-Aipissa on vielä saatavana  Seinäjoen Rengonharjun kentän kartat! Mitä ilmeisimmin ne häipyvät sieltä lähiaikoina kuten kävi mm. Kauhavan kartoille. Mikäli siis haluat joskus nostalgisesti lennellä Seinäjoelle kuin silloin ennen, niin kannattaa nyt hakea EFSI kartat ennenkuin on liian myöhäistä.

Voit myös pistää tähän linkkiä mikäli löydät jostain netin syövereistä paikan josta saa ladattua vanhentuneita Icao Aip-karttoja. Tongue

Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 1031
Date Registered: 03.07.09

Re: Aip karttojen käyttö kuvankaappauksissa
« Reply #2 on: 06.09.15, 12:14 »

Alkuperäiseen kysymykseen vastatakseni. Nykyisen AIPn GEN 0.1 sanoo seuraavaa.

"Julkaisujärjestelmässä julkaistut ilmailutiedot ovat ilman eri veloitusta ja sopimusta käytettävissä mm. jatkojalostukseen ja tutkimukseen. Ilmailutiedotuspalvelun tuottamien ilmailu- tiedotusjulkaisujen jälleenmyynti sellaisenaan ei ole sallittua ilman eri sopimusta."

Toisinsanoen, käyttö esimerkiksi kuvastooreissa on sallittua.

Tämä on myös aikanaan suoraan Finavialta varmistettu sähköpostilla ja vastaus oli, että karttojen käyttö ei-kaupallisiin ja myös kaupallisiin tarkoituksiin on ihan ok, niin kauan kunhan ei karttoja ala suoraan itse myymään.
« Last Edit: 06.09.15, 12:25 by Jouka Ahponen »

ProjectFly Focus Group Manager
https://app.projectfly.co.uk
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1