FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
17.10.19, 00:20

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Millä aukeaa .dds
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Millä aukeaa .dds  (Read 1915 times)
arthak
Former member
Millä aukeaa .dds
« on: 05.04.09, 09:28 »

Millä saa auki näitä fsx:n textureja.

Lentävä Faari
Johannes Kaikkonen
Offline Offline

Posts: 1960
Date Registered: 08.03.03

WWW
Re: Millä aukeaa .dds
« Reply #1 on: 05.04.09, 10:34 »

DDS-muotoiset ja muut FS:n käyttämät bittikarttamuodot aukeavat DXTBmp-ohjelmalla.

Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Millä aukeaa .dds
« Reply #2 on: 05.04.09, 10:45 »

Tai Microsoftin omalla Imagetool ohjelmalla mikä tulee FSX SDK paketin mukana.

'Don't panic'
arthak
Former member
Re: Millä aukeaa .dds
« Reply #3 on: 05.04.09, 15:14 »

Tarkoititko tätä gmax ohjelmaa. En saa avattua .dds tiedostoja.
arthak
Former member
Re: Millä aukeaa .dds
« Reply #4 on: 05.04.09, 16:22 »

Saan avattua texturin ja tehtyä siihen muutoksia (Dxtbmp + GIMP), mutta en saa niitä siirrettyä koneeseen. Tulee valkoisena tai harmaana koko työstettävä texture. Missä mättää ?
arthak
Former member
Re: Millä aukeaa .dds
« Reply #5 on: 05.04.09, 18:54 »

OK.  Nyt mää hokasin. Piti vääntäää pitemmän mukaan, mutta homma alkoi toimimaan.

Vieläkin lentävä Faari
ToniH22
Former member
Re: Millä aukeaa .dds
« Reply #6 on: 05.04.09, 20:02 »

Saan avattua texturin ja tehtyä siihen muutoksia (Dxtbmp + GIMP), mutta en saa niitä siirrettyä koneeseen. Tulee valkoisena tai harmaana koko työstettävä texture. Missä mättää ?
Johtuu siitä ettet tallenna sitä DXT Bmp:llä oikein. Eli muokkaat kuvan ensin jollain toisella käsittely ohjelmalla, sen jälkeen avaat sen saman tekstuurin DXTBMP:llä ja tallennat sen myös DXTBMP:llä .dds muotoon. Extended bitmap
arthak
Former member
Re: Millä aukeaa .dds
« Reply #7 on: 06.04.09, 15:03 »

Tallennuksessa se vika piili.
Toni, sinulla kun näyttää olevan melkoisen tehokas kokoonpani niin kysyisin,että nykiikö sinulla kuva kaikki sädöt ollessa ultra hige  ja kuvaa molemmissa näytöissä sekä Active sky päällä sekä Traffic x
pyörimässä (jos sinulla on ko. ohjelmat tai vastaavat)
Minulla on Corel i7CPU 2.76    6 RAM  ATI Radeon HD 4870 x2  Samsung 24" x2     ja tahtoo nykiä matalla lennettäessä. (varsinkin c-130)  Onko mitään kikailua millä hommaa voisi korjata.
ToniH22
Former member
Re: Millä aukeaa .dds
« Reply #8 on: 06.04.09, 17:44 »

Tallennuksessa se vika piili.
Toni, sinulla kun näyttää olevan melkoisen tehokas kokoonpani niin kysyisin,että nykiikö sinulla kuva kaikki sädöt ollessa ultra hige  ja kuvaa molemmissa näytöissä sekä Active sky päällä sekä Traffic x
pyörimässä (jos sinulla on ko. ohjelmat tai vastaavat)
Minulla on Corel i7CPU 2.76    6 RAM  ATI Radeon HD 4870 x2  Samsung 24" x2     ja tahtoo nykiä matalla lennettäessä. (varsinkin c-130)  Onko mitään kikailua millä hommaa voisi korjata.
Mulla nykii simu sillon kun on AI liikenne 100% ja johtunee siitä syystä kun on yli 4gt lisättyä AI liikennettä. Mutta jos trafficit heittää veks niin ei nyi lainkaan ultra high asetuksilla. Mutta pidän AI trafficin siinä 50% - 70% välissä.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5437
Date Registered: 14.12.05

Re: Millä aukeaa .dds
« Reply #9 on: 06.04.09, 17:51 »

Mulla ei nyi CFS2 lainkaan nykykoneella (ostettu 2005). FS2004:n voi juuri ja juuri pitää kunnon asetuksilla. FSX:ää ei voi ajatellakaan.

Taitaa olla niin, että koneen pitää olla n. 5 vuotta softaa nuorempi, jotta softa pyörisi siinä lainkaan kakistelematta? FSX:lle sopivaa konetta pitänee siis odotella vielä vuosi pari?

Pekka


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
ToniH22
Former member
Re: Millä aukeaa .dds
« Reply #10 on: 06.04.09, 17:56 »

Juuh, toivottavasti tulisi jossain välin jotain mullistavaakin laitteisto markkinoilla, kun on aika hiljasta ollut kuukaudet viime vuoden kesästä lähtien, etenkin näyttis markkinoilla on vaan tuotu paranneltuja versioita jo olevista korteista. Sanotaanko, että hyvällä lykyllä 2-3 vuoden päästä FSX pyörii ultra asetuksilla sulavasti ilman että asetuksia tarvitsee karsia. Voin siis sanoa että omakaan kone ei todellakaan jauha simua ilman että asetuksia tarvitsisi karsia.
arthak
Former member
Re: Millä aukeaa .dds
« Reply #11 on: 06.04.09, 18:16 »

Active Sky näyttää olevan melkoinen tehosyöppö. Sen jos pistää pois päältä tasaantuu nykiminen. Nykimistä on tuossa alle 1500.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1