IVap kysymyksiä toiminnasta

(1/6) > >>

ahaka:
Terve,

Onko niin että jos alan lentämään IVAO:ssa, ja kyseisen ohjelman asennan, niin sitä ei ole pakko käyttää muuta kuin lentosuunnitelman lähettämiseen ja serverille yhdistämiseen? Jos siis minulla on jo kaikki mahdolliset lisäosat jossa koneessa on FMC:t sun muut, ja säät tulee ActiveSkyX:stä, niin voinko huoletta käyttää niitä ja unohtaa IVAP:n TCAS, FMS yms systeemit mitä siinä nyt tuleekaan mukana? Käytössäni on FSX.

Entä miten lennonjohdon taajuksien vaihto toimii käytännössä? Riittääkö että taajuuden vaihtaa käytössä olevan koneen radio paneelista, vai pitääkö se säätää IVAP:n käyttöliittymän kautta? Vaihtaako taajuuden vaihto automaattisesti myös oikealle TeamSpeak kanavalle?

Kiitokset jo etukäteen mahdollisista vastauksista.

sami:
Eipä sitä oikein juuri muuhun voikaan käyttää.

Säät sieltä tietysti tulee mutta ne saa kytkettyä pois jos on parempi softa.

Radiotaajuus ruuvataan com-paneelista simusta ja taustalla muu vaihtuu itsestään.

Assiini:
Moikka Antti!

Itselläni käytössä niin ikään FSX.

1) IVAP:a käytetään vaihtamaan taajuuksia, saamaan Metareita, TAFfeja, kommunikoimaan muiden lentäjien kanssa jne... Eli IVAP on yhteyksesi muuhun IVAO-maailmaan. Lenonjohtojen taajuudet voit vaihtaa joko lentokoneen omasta radiopaneelista tai vaihtoehtoisesti IVAP:sta. Koneissa on sekä 1 että 2 radiotaajuus kenttä, joten niitä käyttämällä saat myös IVAP:n näyttöön oikeat taajuudet. Toinen vaihtoehto on käyttää IVAP:n vasenta reunaa.. Klikkaat vasemmassa yläkulmassa olevia kanavapaikkoja hiiren oikealla näppäimellä niin saat lähettyvillä olevien lennonjohtaien luettelon esiin. Sieltä voit niin ikään valita oikean taajuuden.

2) Jos ja kun käytät Active Sky X:ää, niin ota IVAP:n asetuksista (IVAP configuration) käynnistä-valikon takaa pois rasti kohdasta "Enable Weather Engine". Tällöin IVAP ei järjestä säitä vaan Active Sky X.

3) FMC on normaalisti käytössä..

4) Mikäli koneessa on TCAS niin et tarvitse IVAP:n TCAS:a. On totaalisen sama kumpaa käytät.. Mutta verrattaessa parhaimpiin lisäosiin (PMDG MD11) IVAP:n TCAS:ssa on vähemmän toimintoja.

ahaka:
Kiitokset Samille ja Ristolle vastauksista!

Asia tuli harvinaisen selväksi

ahaka:
Terve vielä,

Tässä asiaa vähän tutkailleena heräsi vielä kysymys, että kun näitä teamspeak servereitä on useita, ja jokaisella eri määrä käyttäjiä, niin jos lentää esim. vaikka Helsingistä Amsterdamiin, pitääkö aina itse käydä teamspeakissa vaihtamassa sitä palvelinta jos toisen kentän lennonjohto onkin eri serverillä? Vai vaihtaako IvAp automaattisesti myös TeamSpeak serveriä asetetun taajuuden mukaan?

Navigation

Up one level

Next page