Oma keskustelualue kestoaiheille?

(1/2) > >>

karjjuh:
Olisiko syytä perustaa oma keskustelualueensa tietyntyyppisille vakip ja/tai kestoaiheille sellaisille nyt täällä yleisen ilmailukeskustelun alla oleville kestosuokkiaiheille kuten "KysymysKetju", "Keskiviikkokyssäri", "The Virallinen pienoismalikeskustelu -thread", "Tulevia ilmailuohjelmia TV:stä ja radiosta", "Tyhmiä kysymyksiä ilmailusta", "MD-11 myöhästymiset", "Erikoisia tapauksia ilmailun parista", "Mikä on seuraava lentomatkasi", "Videopätkiä" jne. jne.

Nyt nuo vakioaiheet täyttävät monesti lähes kokonaan keskustelualueen etusivun ja syrjäyttävät hyvinkin pian monet muut sinänsä mielenkiintoiset aiheet jonnkein kakkossivulle, josta ne jäävät unholaan ja monelta jopa täysin huomioimatta. Itseäni ainakin kiinnostaisi poimia yleisestä ilmailukeskustelusta nimenomaan jokin tuore ja mielenkintoinen uusi aihe tai jatkaa vanhaa tarkoin spesifistä aihetta, mutta kun ne tuppaavat hukkua noiden (spämmi) aiheiden alle. Kaikki kunnioitus vaikiokyssäreille ja muille sarja-aiheille yms. huuhaalle (no on noissa paljon asiaakin, älkää inhaloiko tarpeettomasti palkokasvien siemeniä neniinne tästä kommentista), mutta tosiasia on että moni oikeasti paljon mielenkiintoisempi juttu menee noiden vuoksi ehkä ihan ohi. Siksi olisi mielestäni suotavaa, että tuollaisista kestosuosikki vakioaiheista voisi käydä keskustelua omassa keskustelualueessaan  ja tämä yleinen ilmailukeskustelu voisi sitten jäädä tarkemmin määriteltyjen aiheiden käsittelyfoorumiksi.

Eli: yleisen ilmailukeskustelun ja ilmailun uutisten lisäksi voisi olla oma alueensa vaikkapa ilmailun kestosuokkiketjuille, jonne ketjukeskustelut siirretään vaikkapa siinä vaiheessa kun ketjun ikä on ylittänyt vuoden ja siihen tulee edelleen uutta juttua tai kun sen sivumäärä on kasvanut yli 20:n. Voi kriteeri tietysti olla jokin muukin, mutta osviittaa sinne siirrettävistä ketjuista saa tuosta listasta tämän viestin alussa. Tämä toki helpottaisi myös näidne vakioaiheiden löytämistä ja niihin osallistujat voisivat jo suoraan suunnistaa uudelle keskustelualueelle kun haluavat vain heittää läppää.

koha:
Joo. Ja kestouutisille kans. Ja tuolla uudella/silla alueella ei voisi aloittaa uutta trediä, vain jatkaa olemassa olevia.

Assiini:
Joo ihan hyvä idea! Jotain tosiaan voitaisiin tehdä noille kymmenille kestoaiheille etenkin uutispuolella mutta miksei ilmailukeskustelussa ja -kuvissakin. Mutta se, mitä niille pitäisi tehdä on vaikeampi kysymys. Foorumi on tällä hetkellä todella toimiva ja yksinkertainen aihealueiden vähäisyyden ja selkeyden johdosta, joten kokonaan uusia alueita ei varmaan kannata moisia varten tehdä. Ne unohtuu ajan mittaan ja loppuviimein palataan tämän hetkiseen tilanteeseen.

Paljokohan tuolla ylipäänsä on noita kymmenien sivujen ketjuja? Mikäli niistä suosituimmat laittaisivat "Sticky":si niin ne olisivat ainakin aina samassa paikassa eli listan ylimpänä. Mutta kävisikö silloin niin, että esimerkiksi uutis-sivulla olisi koko ensimmäinen sivu täynnä pysyviä aiheita ja varsinaisen selailun saisi aloittaa toiselta sivulta? Ainakin itse tiedostan, että uutis-osioon tulee noihin kestopuihin päivittäin mielenkiintoisia uutisia mutta ne häviää massaan totaalisesti.

hennri:
Helpommalla mielestäni pääsee kun painaa seuraava sivu ja sieltä löytyy ne "unohdetut ja kuitenkin kiinnostavammat aiheet" kuin se, että tulisi yksi keskustelualue lisää! En itse koe mitään ongelmaa painaa sitä seuraava sivu nappia ja löytää sieltä ne aiheet, kuitenkin nytkin uutissivun ekalta sivulta löytyy aiheita, joissa on viimeksi ollut keskustelua 5 päivää sitten. Miksi sitten pitäisi olla oma sivu näille kuolleille aiheille, kun jo nyt suht vanhojakin aiheita on ekalla sivulla?

Mun mielestä tää on hyvä nyt kun ei tätä keskustelua täällä vielä NIIN paljoa ole, vaikeuttaisi vain surffailua

tslowman:
Kyllä minä kannatan tuota Juhan ehdotusta. Se selkeyttää juttujen plaraamista, eikä yksi "aihealue" tuossa aloitusikkunassa ole muuta kuin eduksi. Jokainen oppii hyvin äkkiä sen, mistä löytää noita "kestosuosikkeja", jos niitä haluaa selailla. Uudet aiheet tulevat näin satunnaismatkailijankin kohdalla paremmin esille.

Navigation

Up one level

Next page