Muistutus lennonjohtoposition jättämisestä!

(1/1)

sami:
MUISTUTUS... Kun poistutte verkosta lennonjohtovuoron jälkeen, sinun pitää ENNEN POISTUMISTA siirtää kaikki hallussasi olevat koneet seuraavalle lennonjohtajalle! (tai jos muita ei paikalla, "releasata" koneet ja siirtää heidät omalle navigoinnille).

Esimerkki: Tilanne jossa EFHK_GND ja EFHK_TWR ovat verkossa ja GND:llä on rullauksessa tai käynnistystä odottamassa lentokoneita, ja hän päättää poistua. GND:n pitää ilmoittaa ATC-kanavalla poistumisaikeistaan, ja LISÄKSI kertoa privaatisti seuraavaksi ylemmälle lennonjohtajalle (tässä tapauksessa TWR), että hän poistuu. Lisäksi privaatilla pitää kertoa mitä koneita hänellä on jaksolla, mitä selvityksiä heille on annettu, ja sitten ehdottomasti normaalin ivac:n transfer-toiminnon kautta SIIRTÄÄ koneet TWR:n jaksolle.

Lennonjohtaja ei missään tapauksessa saa kadota verkosta tuosta noin vaan, siirtämättä koneita toiselle lennonjohtajalle tai kertomatta siitä. Tuo aiheuttaa kolme ongelmaa: a) vastaanottava lennonjohtaja ei välttämättä tiedä että toinen on poistunut jos ei huomaa seurata ATC-kanavaa, b) jäljelle jäänyt ATC saa jaksolleen koneita äkkiä mistä hänellä ei ole mitään tietoa ja c) koneiden "omistajuus" on edellisen atc:n hallussa koska hän ei transfer/handoff-toiminnolla ole siirtänyt koneita eteenpäin.

Vastaavasti jos poistut viimeisenä ATC:nä linjoilta, sinun tulee 'release'-toiminnolla pudottaa koneiden omistajuus jos tyhjentää datatagit ja poistaa omistajuusmerkinnän koneelta.

Navigation

Up one level