Laivaliikennettä simuun

<< < (9/17) > >>

karik:
Quote

...Tai jos olisi Ai-ihmisiä niin niitäkin voisi liikutella . . . esim metsään voisi laittaa harhailemaan Ai-eksyneen, jota sitten pitäisi etsiä lentokoneesta käsin ym. ym.

Tuo on ihan arkipäivää FSX:n Missions operaatioissa. Vanhan tyylin AI-liikenteeseen verrattuna älyä, vuorovaikutteisuutta ja vaihtelua on lentotehtävissä huomattavasti enemmän - FSX mission: Oil Rig Transport [* YouTube].
 
Äskettäin oli Microsoft ESP kehittäjätapaaminen jossa väläytettiin tietoja tammikuussa tulevasta ESP 2.0:sta. ESP on ammattilaisten simulaattorialusta ja sitä käytetään pohjana myös Microsoftin lento- ja junasimupeleissä. Uutena ominaisuutena ESP 2.0:ssa on mm. laajentunut maaliikenteen ja ajoneuvojen hallinta eli tehtäviä voi suorittaa myös maankamaralla. Lentopeliversioon (FSXI) siirrettynä se voisi tarkoittaa vaikka kentän kunnossapitokaluston tai Follow Me auton operointia. Esimerkiksi autokoulutyylistä käytännön harjoittelua, kuinka lentokoneet ohjataan oikeille paikoille. Tai säiliörekan sompailua kaupungin A lentokentältä kaupungin B lentokentälle autonavigaattorin ohjeistamana. Tai jos suurten ihmisjoukkojen liikkumista voi ohjailla, joku Jukolan viestiin tai Jyväskylän ralliin liittyvä operaatio voisi olla hieno... Eikös tulevassa Train Simulator 2:ssa ole jo mukana ihmisvilinää asemilla. No pianhan se selviää.

swetters:
Innostuin tuossa sitten minäkin kokeilemaan tätä. Tarkoituksena olisi laittaa Freedom Of The Seas ajamaan Turun telakalta koeajolenkkiä saaristoon. Jokin vaan nyt ilmeisesti häikkää joko plaanissa tai sitten tuossa afcadissa, koska laivaa ei löydy mistään. Osaakohan joku antaa vinkkiä, että mikä nyt on väärin. Mielestäni tuon pitäisi kuitenkin olla juuri kuten sen kuuluu.

Aircraft:
AC#1000,20,"FREEDOM"

Airports:
EFTT,N60* 27.3',E22* 7.13',0

Flightplans:
AC#1000,N208EH,1%,4Hr,VFR,00:00:00,00:15:00,010,R,0000,EFTT,02:00:00,02:15:00,010,R,0000,EFTT

Ja sitten vielä kuva siitä afcadista:

[ Attachment not found - or removed ]

Wanhis:
Tuo viimeinen viivanpätkä pitää olla "se musta" ja siinä pitää olla ne "Start loctionit" . . . kokeile lisäksi vielä ottaa se Afcadin "nuolivalitsin" käyttöön ja tartu sillä kaikkiin sinisiin pisteisiin koko reitin pituudelta ja kokeile siirtää niitä hieman niin siitä huomaat ovatko ne "tarttuneet" toisiinsa ne pitää olla tarttuneet, muuteni laiva katoaa muutaman sekunnin kuluttua.
Reittiviiva pitää olla "tarttunut" myös tuohon vihreään palloon.
Asenna myös "laituri" siis radan pätkä, sen vihreän pallon viereen, jo et halua sen näkyvän niin aseta leveydeksi alle 2ft.
Jos ei vieläkään laiva näy niin vaihda laivaa ja kokeile jollain toisella, itsekään en saa kaikkia laivoja näkymään on vielä senverran "hakusessa" tämä juttu.


Edit: Kannattaa tehdä ensin vain ihan lyhyt "testireitti" jolla voi testata plaanin toimivuuden ja sen näkyykö laiva yleensäkään. Vasta sitten kannattaa ruveta vetämään pitkää reittiä saaristoon . . . . minulla on aina ollut niin, noiden pitkien reittien kanssa, että reitti on ollut "poikki" jostain eikä laivaa ole ensin näkynyt.

swetters:
Ahaa. Mulla on siis nyt tuo viimeinen viivanpätkä se "kiitotie" ja se sitä edellinen lyhyt pätkä on se musta runway taxi link. Se kiitotie siis pitää olla irti tuosta reitistä? Siniset pallot on kyllä kaikki tarttuneet toisiinsa ja tuo reittihän ei ole kovin pitkä, se käy siinä vähän matkaa laivaväylää eteenpäin ja palaa sitten takaisin. Mitenkä tuo parkkipaikan koko? Mulla on siinä nyt se suurin (Gate Heavy) standi, mutta voiko teoriassa olla mahdollista, että sekin on tuolle 300m laivalle liian pieni?

Wanhis:
Kyllä se viimeinen musta pätkäkin pitää olla kiinni reitissä. Tuosta sinun kuvasta ei voi olla varma onko se viimeinen musta vai ei.
Näyttäisi silti siltä ettei siniset pallot ole yhdistyneet.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page