FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.06.18, 01:00

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Laivaliikennettä simuun
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 3 4 [5] Reply Print
Author Topic: Laivaliikennettä simuun  (Read 12135 times)
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3656
Date Registered: 27.03.08

Re: Laivaliikennettä simuun
« Reply #80 on: 21.08.10, 12:32 »

Täytyy sanoa että tuo Lagon FSE on mielenkiintoinen ohjelma / lisäosa.

Niin on! Tämä on kyllä aivan huippu juttu. laugh Harmi kun sen saatavuus on mitä on :-

Mutta eipä jäädä suremaan tälläisiä arkipäiväysyyksiä sillä nyt herää sellainen kysymys, että:

[ attachment removed ]

Kun tutustuin noihin FSE:n objektikirjastoihin niin näin siellä sukellusveneitä. Ensin ajattelin, että mihin näitä tarvitaan? Eihän näitä voi mihinkään laittaa . . . kunnen oivalsin, että niitä voi käsitellä liikkuvina objekteina niinkuin laivojakin ja ne saa pikkuhiljaa vauhdista sukeltamaan veden alle ja takaisin pintaan painelemalla "Ctrl + Q tai A ". Aikamoisen hauska juttu ja heti pitikin tehdä Poriin yksi liikkuva sukellusvene.
Smiley

Paikallinen pienkonelentäjä sekä erään puutavaraa kuljettavan laivan kapteeni, väittivät nähneesä sukellusveneen Porin edustalla. Minut hälytettiin paikalle ottamaan asiasta selvää . . keli oli huono mutta kiipesin silti kopteriin ja porhalsin paikalle.

[ attachment removed ]

Kiertelin havaintoalueella ristiin rastiin kunnes huomasin jonkinlaisen liikkuvan kepin viilettävän veden pinnalla!
Kun tarkkailin "keppiä" pidempään niin rupesi näkymään muutakin. Sukellusveneen torni alkoi tulla pikkihiljaa esiin veden syvyyksistä! Näkemäni keppi olikin olikin siis jonkinlainen sukellusveneen antenni.

[ attachment removed ]

Kiertelin veneen ympärillä joka eteni hyvää vauhtia ja ilmeisesti aikoi nousta pintaan!

[ attachment removed ]

Pian veneen kansirakenteet olivat jo kokonaan näkyvissä mutta sieltä oli ilmeisesti huomattu ympärillä kiertelevä kopteri, koska vene alkoi sukeltaa hyvää vauhtia!

[ attachment removed ]

Ehdin vielä koukata veneen tornin ylitse ja painoin mieleeni suunnan johon se oli matkalla.

[ attachment removed ]

Mutta kun olin saanut kopterin käännettyä, niin pystyin vain toteamaan että meri oli nielaissut sukellusveneen syleilyynsä! Mitään ei enään ollut näkyvissä.

[ attachment removed ]

Eli varsin jännittävää on tuollaista sukellusvenettä jäljittää. Vaikka sen reitin olin itse ajanut niin silti on aikamoista sattuman kauppaa pääseekö sitä enään näkemään ja jos näkeekin niin ehtiikö paikalle ennekuin se taas sukeltaa. Varsinkin kun laittaa tuommoisen hieman huonomman kelin simuun.

Laitetaan tähän loppuun vielä pari komeaa sukellusveneen kuvaa. Tässä äskeinen vene koko komeudessaan. Taustalla häämöttää vielä toinen vene, käydään katsomassa sitäkin.

[ attachment removed ]

Tämä onkin pienempi ja selvästi vanhempaa mallia. Molemmissa on pyörivät animoidut potkurit. Ne näkyvät silloin jos veneen laittaa sukeltamaan keula edellä.

[ attachment removed ]

Niklas Kivinen
Offline Offline

Posts: 1687
Date Registered: 12.10.06

Re: Laivaliikennettä simuun
« Reply #81 on: 21.08.10, 20:10 »

Löysitkö Jari mitä kautta esim. nuo laivat? Vinkkejä FSE objektikirjastoista?

Niklas.K -Finland Kanta-Häme
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3656
Date Registered: 27.03.08

Re: Laivaliikennettä simuun
« Reply #82 on: 22.08.10, 08:09 »

Löysitkö Jari mitä kautta esim. nuo laivat? Vinkkejä FSE objektikirjastoista?

Nuo laivat olen hakenut FlightSim comista. Ne ovat mukana sellaisessa isossa objekti kokoelmassa jossa on satoja objekteja.Linkittäminen tuonne FlightSim comiin ei onnistune, joten laitan tähän kuvan mistä ilmenee mikä kokoelma on kyseessä. Tuo löytyy sieltä objektien osastosta EZ-sceneryn, Rwy12 ym. objektien seasta.

[ attachment removed ]

Nuo objektit tulevat sellaisina "IMO" tiedostoina ja niiden asentamisessa tarvitaan sitä FSE:n mukana tulevaa Enhancer Exchangea!
Asennus on naurettavan helppoa! Ensin viet nipun "IMO" tiedostoja  FSE.n "Import" kansioon, jonka jälkeen klikkaat FSEExhange.exe kuvaketta jolloin aukeaa FSE Exhange Manager jossa nyt näkyy siirtamäsi IMO tiedostot listana.

Sitten vain klikkailet "import" näppäintä jolloin objektit siirtyvät FSE:hen ja katoavat sitämukaa listasta sekä myös sieltä "Import" kansiosta. Objektit menevät automaattisesti paikoilleen FSE:n omiin aihe-osastoihin ja niistä muodostuu automaattisesti "texturet ja Bmp:t" Todella siisti juttu, säilyy järjestys kirjastossa. Myöskin siihen objekti-karttaan ilmestyy uusia pikkukuvia.

PS. Ei kannata "klikkailla" sitä Import näppäintä liian nopeasti, ettei objekti tule "tuplana" Smiley

Tuolta FlightSim comista löytyy muitakin kokoelmia mutta en ole niitä vielä asentanut, koska tuo edellämainittu kokoelma on niin iso. Myös uusia ääniä kävin hakemassa yhden kokoelman. Nekin on vielä asentamatta, enkä vielä ole perehtynyt, että miten ne asennetaan. Ilmeisesti myös tuolla Exchanella?
Äänipaketin hain muistaakseni Avsimistä. Nappasin siitä lataus-sivulta kuvankaappauksen joka on tuollainen:

[ attachment removed ]

Pages: 1 ... 3 4 [5] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1