FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.10.18, 23:16

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Mistä aloittaa etsiminen FSX:n default maaston poistamisessa
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Mistä aloittaa etsiminen FSX:n default maaston poistamisessa  (Read 814 times)
ToniH22
Former member
Mistä aloittaa etsiminen FSX:n default maaston poistamisessa
« on: 17.02.09, 14:15 »

Moi, tuossa olen noita FS9 maisemia alkanut testailemaan FSX:ssä, ja suurilta osin ovat toimineet, mutta tietyissä tapauksissa on alkanut olemaan ongelmana nuo simun default rantaviivojen kohdat, jotka haluaisin pois näkyvistä. Esim tuossa Freeflow Bahamas maisemaa olen alkanut laittamaan siihen kuntoon, että passaa taas niissä maisemissa lennellä. Haluaisin sieltä poistaa tuon Default rantaviivat yms ja huomasin että esim nuo maisemien tiedostot on jälleen eri nimillä ja kansioita riittää. Joten mistä alan poistelemaan esim.. juuri tuon Bahaman alueen tiedostoja?
Janne Sinkkonen
Moderator
Offline Offline

Posts: 3676
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Mistä aloittaa etsiminen FSX:n default maaston poistamisessa
« Reply #1 on: 17.02.09, 17:19 »

Ainakin FSX SDK:n TmfViewerillä onnistuu:

Avaa (hakemisen helpottamiseksi) FSX\Scenery\BASE\Scenery\worldlc.bgl TmfVieweriin. Hae haluamasi sijainti kartalta (magentan ruudukon tarkkuus riittää) ja katso alapalkista alueen tiedot. Esimerkiksi Helsingin kohdalla alhaalla lukee Dir#0601 File#5410.

Siispä FSX\Scenery\0601\cvx5410.bgl sisältää Helsingin ympäristöä. Samassa tiedostossa on tiet, vedet, rantaviivat, rautatiet, voimalinjat, joet yms. datat puolelle läänille joten tiedoston poistaminen tuskin tulee kysymykseen. Tarvitset sopivan kokoisen rantaviivoihin kohdistuvan excluden.

Valitettavasti en osaa suositella mitään valmisohjelmaa hommaan. Jotkut tekevät vektoridatoja FSX KML:n avulla Google Earthissa, luulisi että sillä myös sopivan excluden tehtyä. Jos et pääse tästä muuten eteenpäin niin pistä minulle haluamasi excludoitavan alueen N, S, W ja E -koordinaatit niin voin pyöritellä sinulle sopivat bagelit omilla virityksilläni.

ToniH22
Former member
Re: Mistä aloittaa etsiminen FSX:n default maaston poistamisessa
« Reply #2 on: 17.02.09, 17:23 »

Kiitoksia tosi paljon jo tästä avusta, mie kokeilen tuossa nämä läpi ja jos alkaa olemaan ongelmallista, niin otan yhteyttä mutta eiköhän se tästä.
Saa vaan Freeflow porukalle ilmotella etiä päin jos vaikka pistetään nämäkin lisurit FSX aikakauteen Bahaman ja Floridan osalta..
ToniH22
Former member
Re: Mistä aloittaa etsiminen FSX:n default maaston poistamisessa
« Reply #3 on: 17.02.09, 19:24 »

Noniin, nyt sain hävitettyä ne default rantaviivat ja Freeflow Bahama näyttäisi toimivan nyt noin 90% ongelmitta, seuraavaksi käyn Freeflow Floridan kimppuun.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1