FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.09.17, 09:52

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 157540 times)
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #120 on: 12.01.09, 16:04 »

Nyt taas päästään kiitoon.

MAANTIEKIITÄJÄT PEITON ALLA
(Helppo ja nopea)

NÄITÄ TARVITSET:

Kalkkunan rintaleikkeitä
Broilerimaustetta
Ananasviipaleita
Sakeaa Bearnaise-kastiketta
Mustapippuria myllystä
Raastettua juustoa esim. Valio Polar
Vuokaleipää

TEE NÄIN

Nuiji kallkkunarinta ohueksi muovin välissä
Mausta broilerimausteella

Raasta juustoa sopivaksi katsomasi määrä
Sekoita siihen hieman paksua Bearnaise-kastiketta (reilusti rakuuna siinä toivottavasti)
Kierrä vielä sekaan myllystä hieman mustapippuria

Paista kalkkunarinta pannulla ja loppuvaiheessa käytä pannulla kääntymässä myös viipale tai pari ananasta.
Lado vuokaleivän päälle ananas, sen päälle kalkkunarinta ja lopuksi juusto-/kastikesekoitus, joka EI saa olla liian vetelää.
Gratinoi uunissa grillivastuksen alla, kunnes pinta saa sopivan värin.

VINKKEJÄ

Lihan kohdalla voit oikaista käyttämällä valmiita kalkkunaleikkeleitä. Ohuita kun ovat, käytä useampi, niin tulee hieman lihankin makua.
Jos Bearnaise on ongelma, pistä juustoraasteen sekaan munan keltuaista sitomaan mössöä – eikä rakuunakaan ole pahitteeksi kastikkeen puutteessa.
Samalla lautasella ei pitäisi olla kylmää ja lämmintä, mutta ellet ole puristi-ortodoksi-friikki, voit lisäksi muotoilla vielä persikan puolikkaasta viiltelemällä maantiekiitäjän jalan.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #121 on: 12.01.09, 16:19 »

Tartar pihvi on erittäin herkullinen juuri Boriksen kertomalla tavalla, on myöskin ns.Valtsun versio eli istuimme 4-5 hyvää kaveria ystäväni Valtsun kotona, rva Valtsu oli sukuloimassa.Nautimme erimoisia juomia, ns.Tasting ilta.
Paikalle saapui myös kauppamatkallaan kaverimme B joka vaimonsa toivomuksesta oli kipaissut kaupassa koska tarjouksessa oli ollut paistijauhelihaa, tiedustelimme luonnollisesti minkä laatuista tuo liha oli ja B mukavana ja laatutietoisena kaverina kertoi että todella hienon oloista.
Esitteli sitten lihapakettia ja päädyimme maistelemaan tuota herkkua, kaapista suolaa ja pippuria sekä lusikka jolla teimme kauniita lihapalleroita, mausteet pintaan ja kohti ääntä.Tsekkiläisen yrttiliköörin sekä myös kotimaisen Koskenkorvan kera kerrassaan maukasta.
Ilta jatkui ja yllättäen havaitsimme että liha hintalapun mukaan 5 kg. oli loppu ja B torkkui sohvalla.
Jatko on pelkkää historiaa jota kesti kaksi päivää, näinkin tuon tartarpihvin voi nauttia.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #122 on: 12.01.09, 16:57 »

Nyt menee peli raa'aksi. Wink

TARTARPIHVIT

Pariisissa todella moni söi näitä, pakko kokeilla joskus thmbup

Tartarpihvistä tulee aina mieleen yksi legendaarinen sketsi Tongue

http://www.youtube.com/watch?v=jquWO-0VkII n. 4min kohdalta eteenpäin, vaikka on siinä alkupätkässäkin hauskuutensa Grin

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #123 on: 12.01.09, 17:05 »

Paikalle saapui myös kauppamatkallaan kaverimme B joka vaimonsa toivomuksesta oli kipaissut kaupassa koska tarjouksessa oli ollut paistijauhelihaa, tiedustelimme luonnollisesti minkä laatuista tuo liha oli ja B mukavana ja laatutietoisena kaverina kertoi että todella hienon oloista.

TODELLA HYVÄ paistijauheliha käy tartareihin paristakin eri syystä.

"Hyvyys" on tapana mitata rasvan määrällä niin, että mitä vähemmän - sitä parempi. Niinpä sitten saadaankin enemmän lihaa ja vähemmän kalvoja yms. roippeita.

Toisekseen kunnon kauppias tietää, milloin nauta on teurastettu. Siitä EI saisi olla paria päivää kauemmin (niiden bakteereiden takia).

Vanha hyvä konsti on, että ensin NÄET sen lihan kokonaisena ja sitten kertaalleen jauhettuna. (Ennen pääsi yleensä näkemään sen jauhamisenkin) Tee ne tartarit mahdollisimman pian tämän jälkeen, sillä kylmissäkin tiloissa jauhaessa terä lämpenee = nostaa lihan lämpötilaa = luo otollisemmat olosuhteet bakteereille lisääntyä.

Esimerkiksi Myyrmäen Ykköshallin Ykköspaistijauhelihaa olen uskaltanut käyttää tartareihin.

Ämeriikassa on tapana mitata miehen luottamusta sillä, uskaltaisiko häneltä ostaa käytetyn auton. Huononkin auton saa yleensä korjattua, mutta tartarjauhiksen myyjään pitää todella voida luottaa!

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #124 on: 12.01.09, 17:08 »

Tartarpihvistä tulee aina mieleen yksi legendaarinen sketsi Tongue

http://www.youtube.com/watch?v=jquWO-0VkII n. 4min kohdalta eteenpäin, vaikka on siinä alkupätkässäkin hauskuutensa Grin

Hoho, kaveri kuuntelee puhuuko pihvi vielä Grin

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Bon appétit
« Reply #125 on: 12.01.09, 17:14 »

En pidä tartar-pihvistä, mutta hyvän pihvin pitää kuitenkin olla "veristä" tai ainakin puolikypsää. Loppujen lopuksi se kastike on se, joka sen pihvin tekee (edellyttäen, että pihvi on muuten hyvää lihaa). Johtuisikohan tämä siitä, että loppujen lopuksi olemme vielä petoeläimiä?




"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #126 on: 12.01.09, 17:16 »

Tartarpihvistä tulee aina mieleen yksi legendaarinen sketsi Tongue

http://www.youtube.com/watch?v=jquWO-0VkII n. 4min kohdalta eteenpäin, vaikka on siinä alkupätkässäkin hauskuutensa Grin

Kaikki ei pidä kaikesta... Grin

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #127 on: 12.01.09, 18:32 »

tartar-pihvi on oikeesti hyvää, mutta kapriksen funktiota en oo ikinä keksinyt Smiley Onneks se on "jos tahdot"-lisuke Cheesy

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Bon appétit
« Reply #128 on: 12.01.09, 19:07 »

tartar-pihvi on oikeesti hyvää, mutta kapriksen funktiota en oo ikinä keksinyt Smiley Onneks se on "jos tahdot"-lisuke Cheesy

Minusta kapris kyllä antaa mukavan säväyksen moneenkin ruokaan.  Cheesy


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #129 on: 12.01.09, 20:14 »

varmasti joo, jotenkaan ei vaan oo sopinut mun suuhun. moni juttu sopii, mut kapris ei ainakaan oo ollut yks niistä. selleri on toinen. maha ei taas kestä valkoviiniä eikä mustekalaa, mikä on ihan ääretön sääli... Noita kun syö/juo, saa loppuehtoon halata arabiaa.

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #130 on: 13.01.09, 02:47 »

Minäkään en erityisesti tykkää kapriksista, joten samis Hannan kanssa.

Naisten muuten kannattaisikin välttää valko-viiniä. Sen on etenkin isoina annoksina todettu aiheuttavan valko-vuotoa. Wink Mutta ongelma on itse asiassa yleisempi. Vanhan Pilsenistä kotoisin olevan viisauden mukaan ei ole temppu eikä mikään juoda korillinen kaljaa. Pitää se sisällään onkin sitten ihan toinen juttu...

Oooops! Ei tainnut olla kauheen Bon appétit... Embarrassed

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #131 on: 13.01.09, 06:00 »

Monissa liemissä keitetty tuntee hyvin suomettumisen. Seuraava on kuitenkin alkukodistaan "työntee ryssäytetty" Venäjälle, vaikka meistä katsoen hieman kauempana syntyikin.

ORIGINAL BORŠTŠ
VENÄLÄINEN PUNAJUURIKEITTO
(Joka itse asiassa ei alkujaan ja tarkasti ottaen ole aivan venäläinen)

1/2 kg häränrintaa
1/2 kg laihaa sianlihaa
2 litraa lihalientä
5 punajuurta
1/4 pientä valkokaalin päätä (n. 200 g)
2 purjoa
keltasipuli
1/4 selleriä
2 valkosipulin lohkoa
1 rkl silputtua persiljaa
1 dl hapanta punajuurimehua
2 rkl voita
maustekimppu
suolaa
valkopippuria

Kiehauta liha nopeasti runsaassa suolalla maustetussa vedessä.  Pane liha siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä.

Leikkaa sipuli ja purjon valkoinen osa viipaleiksi sekä kaali, kuorittu selleri ja punajuuret ohuiksi suikaleiksi.  Käristä suikaleet vähässä voissa antamatta niiden ruskistua.  Lisää lihaliemi, liha, valkosipuli, maustekimppu, pippuri ja suola.  Keitä keittoa hiljalleen kunnes liha on kypsää.

Nosta liha keitosta, paloittele se ja pane palaset takaisin keittoon.  Kaada siihen viimeksi hapan punajuurimehu.

Sirota keittoon persiljaa ja tarjoa se sakean hapankerman (vuolukerman l. smetanan) kanssa.

6-8 annosta

Hapan punajuurimehu
Pane kuoritut, viipaleiksi leikatut raa’at punajuuret kiviruukkuun ja kaada päälle kiehuvaa vettä.  Pane ruukku lämpimään paikkaa hyvinkin viikoksi.  Siivilöi mehu.

Nopea hapan punajuurimehu
Keitä punajuuria vedessä, johon on lisätty viinietikkaa.

Vielä nopeampi hapan punajuurimehu
Käytä valmiiksi pakattujen etikkapunajuurten lientä.

Ilman lihaa nopeammin
Korvaa lihat viipaleina paistetuilla Krakovannakeilla.

P.S. Ainakin Kannelmäen Prismasta sai kuivattuja punajuurikeiton tykötarpeita, jotka kaipaavat vain vettä, happamuutta ja lihaa. Vedellä, etikkapunajuurten liemellä ja viipaloituna paistetuilla krakovannakeilla autettuna tuli ihan syömäkelpoista ja äkkipikaisesti sittenkin.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Bon appétit
« Reply #132 on: 13.01.09, 15:47 »

Borsts on hyvää - njam. Pitääpä kokeilla tuota sinun reseptiäsi seuraavalla kerralla. Kiitos!

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Kiwipilot
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #133 on: 13.01.09, 15:54 »

Hyvä ketju! Osaisiko joku (Boris?) kertoa hyvän reseptin uunivihanneksille/kasviksille, marinadeineen? Juuri räpelsin porsaanleikkeiden kaveriksi onnettoman kasvishöystön porkkanoista, sipuleista, kumarasta, paprikasta ja herkkusienistä. Vaimokin sanoi kohteliaasti että "ihan hyvää oli", mikä Suomi-Vaimo sanakirjan mukaan tarkoittaa onnetonta esitystä Grin.
TarppiVertainen
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #134 on: 13.01.09, 15:55 »

Mulla on tänään tekeillä "Naudanpaisti, Mummoni reseptillä"
Perinteistä ja erittäin hyvää thmbup

Tarvikkeet:
-Naudanpaistilihaa 400gr.
-Amerikanpekonia paketillinen
-Sipulia 2kpl.
-Suolaa, pippuria ja muita mausteita maun mukaan... Ja ehdottomasti kuivattuja suppilovahveroita!
-Olutta, kokille ja hieman pannulle lihojen sekaan Smiley

Ruskista paistilihat ja pekonit.
Lisää silputtu sipuli ja loraus olutta sekaan pannulle.
Laita lasivuokaan lihat ja vettä niin paljon, että lihat juuri peittyy. (Voit lisätä myös porkkanoita ym)
Lisää vuokaan myös suola ja muut mausteet.
Hauduta uunissa 175-200 astetta, kunnes vesi hieman vajenee ja lihat ovat mureita.

Tarjoile sörsseli perunamuussin ja esim. kylmäsavuporovoin kanssa. Lisukkeeksi päälle vielä puolukoita.
Itse en ole koskaan epäonnistunut tämän kanssa, joten kaikki vaan kokeilemaan.

Ja iltapalaksi on tänään tarjolla vuokaleipää:
Ainekset:
-25g hiivaa
-3dl vettä
-1tl suolaa
-2tl sokeria
-2dl sämpyläjauhoja
-4dl vehnäjauhoja
-1rkl öljyä (ei moottoriöljyä, vaan esin sulavoita) Wink

Sekoittele kuivat aineet kulhossa. Liuota hiiva 37-40-asteiseen veteen ja lisää kuivien aineiden sekaan...
Sekoita tasaiseksi ja lisää voisula.

Ota vuoka ja voitele se. Kaada seos vuokaan.
Anna taikinan kohota n. puoli tuntia, jolloin se kaksinkertaistuu.

Paista leivos 200-asteessa n.30-min. tai kunnes pinta on kivasti ruskistunut.
Helppoa ja hyvää leipää, eikä kustannuksiakaan tarvitse säikähtää.


Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Bon appétit
« Reply #135 on: 13.01.09, 16:36 »

Tämä on klassikko, mutta todella hyvää.

Bouillabaisse eli välimeren kalakeitto

Seuraavaan annokseen tarvitset ison kattilan - n. 5 litraa tai enemmän.

Raaka-aineet:

n. 500-800 g (määrä ei ole kovin oleellinen - maun mukaan) sinisimpukoita, muita simpukoita, katkarapuja, jne. - puolivalmisteiden kanssa pääsee helpommalla (esim. pakastetut kelpaavat)

n. 1,5 kg erilaisia valkolihaisia kalafileitä sopiviksi suupaloiksi viipaloituina (ei lohta eikä muutakaan kovin rasvaista kalaa) - useimmat suomalaiset kalalajit käyvät hyvin kuten myös vaikkapa pakastesei

oliiviöljyä

1 fenkoli silputtuna (tämä antaa oleellisen osan makua)

1 sipuli silputtuna (ja pari valkosipulin kynttä, jos niistä pitää)

500 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia + tomattipyreetä maun mukaan (pyree ei ole välttämätön)

1,5 litraa kalalientä (kuutiot kelpaavat ja nopeuttavat valmistusta)

sahramia (tämäkin on must)

laakerinlehti

maustekimppu (purjon vihreän osan sisään laitetaan laakerinlehti, timjamin oksa ja persiljaa ja sidotaan makua antamattomalla langalla tai vaikka hammastikulla, ei rautalangalla ;-)

puhdistettua appelsiinin kuorta (tai kaupasta saatavaa hillottua)

tuoretta persiljaa silputtuna (myös koristeeksi)

Valmistus:

Kuullotetaan fenkoli ja sipuli öljyssä kunnes se on saanut väriä (ei ruskisteta!). Lisätään tomaattisose+pyree ja kypsennetään lisää. Sekoitetaan joukkoon kalaliemi, sahrami, laakerinlehti, maustekimppu ja appelisiinin kuori. Kuumennetaan kiehuvaksi ja annetaan kiehua vähintään 10 minuuttia keskilämmöllä.

Vähennetään lämpöä ja lisätään kalat ja äyriäiset (katkaravut lisätään vasta aivan lopussa, sillä keittäminen ei tee niille hyvää). Annetaan kiehua vielä n. 5 minuuttia. Jos käytetään esikypsennettyjä mereneläviä, ne voi lisätä vasta melko lopussa.
Sahramin saa parhaiten sekoitettua, kun hienontaa sen ensin huhmareessa ja sekoittaa pieneen määrään kalalientä.

Heitetään pois aukeamattomat simpukat, jos on käytetty tuoreita (ne ovat olleet kuolleita jo kattilaan pantaessa, eikä meistä kukaan halua saada niistä mitään pöpöjä, eikä niiden makukaan ole kehuttava).

Lopuksi otetaan pois appelsiinin kuori ja maustekimppu sekä laakerinlehti (niitä ei tarvitse syödä ;-) ja lisätään sekaan persiljasilppua.

Tämän keiton voi aivan hyvin lämmittää uudestaan enkä ole huomannut maun huononevan. Mahdollinen väliaika sitä säilytetään hyvin kylmässä jääkaapissa (ei paria vuorokautta enempää kuitenkaan).

Keiton kanssa maistuu vaalea leipä ja vaikkapa alioli (valkosipulimajoneesi) tai ranskalainen rouille (ohjeita niiden tekoon löytynee netistä ja mahdollisesti niitä saa ostaa myös hyvin varustetuista ruokakaupoista - ainakin Lidlissä oli syksyllä hyvää espanjalaista aliolia, vaikka ei taida muuten ollakaan kovin hyvin varusteltu kauppa).

Tuo määrä riittää useammalle ruokalijalle.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #136 on: 13.01.09, 16:50 »

Osaisiko joku (Boris?) kertoa hyvän reseptin uunivihanneksille/kasviksille, marinadeineen?

 :-[Ooooops! Nyt täytyy nostella vähän käsiä pystyyn. En nimittäin juurikaan laita vihanneksia uuniin. Jokunen melkein poikkeus sentään kaivamalla löytyy. Undecided

MAA-ARTISOKKA- JA PEKONIVUOKA
(Neljälle hengelle)

TARVITSET:

750 g maa-artisokkia
2 dl vettä
1 tl suolaa
150-200 g pekonia
Juustoraastetta tai –viipaleita

TEE NÄIN:
Kuori maa-artisokat ja pane ne sitä mukaa veteen. (Maa-artisokka tummuu helposti) Kiehauta vesi ja suola. Pane artisokat kiehumaan ja keitä ne kannen alla juuri ja juuri kypsiksi, n. 15 min.

Voitele tulenkestävä vuoka ja pane artisokat siihen (ilman keitinlientä). Leikkele pekoni veitsellä tai saksilla suikaleiksi ja laita suikaleet artisokkien päälle. Lopuksi sirottele vielä koko pinnalle runsaasti juustoraastetta tai asettele juustoviipaleita.

Pane vuoka kuumaan uuninlämpöön 275C, ja gratinoi kunnes juusto on sulanut ja pinta kauniisti ruskistunut eli 10-15 minuuttia.

VINKKI:
Juustoraaste ei valu aivan niin vallattomasti, jos sekoitat juustoraasteeseen vatkatun munan.
Halutessasi voit ripotella pinnalle lopuksi mustapippuria.

- - -

Uunivihannesten sijaan suosin esim. prinsessaporkkanoita, jotka valmistuvat voissa ja vähässä vedessä al dente. Mukaan menee hieman suolaa ja pikkuisen sokeria. Voi koristella persiljasilpulla.

Melkein pihvin kuin pihvin kaveriksi käy pekoni-herkkusieni-papu. Itse käytän wokkia valmistukseen. Pekonit pieniksi suikaleiksi ensin, sitten herkkusienet ja lopuksi pavut. Pakastetutkin pavun pätkät käyvät - etenkin jos lyhyesti käyttää kiehuvassa vedessä ja valuttaa enimmät nesteet pois. Sekaan sopii sipulikin, varsinkin jos pihvit tekee sombreromaan malliin. Usein näkee pitkiä papuja, joilla on pekonista mahavyö. OK, jos on näppärä ja viitseliäs.

Pekonista pari sanaa. Minusta Amerikanpekoni on tarpeettoman suolaista, vaikka en muuten suolaa pelkääkään. Pirkan pekoni on yllätävän hyvää ja edullista. Wotkin's on mielestäni paras.
« Last Edit: 13.01.09, 17:09 by Boris Grahn »

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #137 on: 13.01.09, 17:05 »

Aluksi kaikki kalat ovat mätiä ja kasvihuoneilmiöstä huolimatta alkaa taas olla se aika vuodesta, että mateenmäti rupeaa olemaan niillä halsseilla. Cheesy

Jos on käsistään kätevä (tai tuntee jonkun sellaisen), voi tehdä kuten setäni Ola. Hän teki hienon porsliinikulhon, maalasi käsin siististi ja lasitti. Kyljessä luki komeasti:

MADE IN MADE

Saattaa siis tuo vinksahtanut huumorintaju olla sukuvika... Roll Eyes Wink

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #138 on: 13.01.09, 17:08 »

Tarmon eväät ihan kohdillaan kunhan unohdetaan nuo puolukat. laugh, tuota leipää kokeilen huomenna, suppilovahveroitakin löytyy vielä muutama kilo, niitähän varmaan voisi leipäänkin laitella.
Toisaalta Borikselle syömään, odottelen kutsua. Roll Eyes

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #139 on: 13.01.09, 17:10 »

Aluksi kaikki kalat ovat mätiä ja kasvihuoneilmiöstä huolimatta alkaa taas olla se aika vuodesta, että mateenmäti rupeaa olemaan niillä halsseilla. Cheesy

Jos on käsistään kätevä (tai tuntee jonkun sellaisen), voi tehdä kuten setäni Ola. Hän teki hienon porsliinikulhon, maalasi käsin siististi ja lasitti. Kyljessä luki komeasti:

MADE IN MADE

Saattaa siis tuo vinksahtanut huumorintaju olla sukuvika... Roll Eyes Wink

Tuota noin, eilen juurikin kaksi madetta verkossa, ei tuo madekeitto niin mahdottoman pahalta maistunut.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1