Bon appétit

<< < (25/162) > >>

Crayfishguru:
Nyt taas päästään kiitoon.

MAANTIEKIITÄJÄT PEITON ALLA
(Helppo ja nopea)

NÄITÄ TARVITSET:

Kalkkunan rintaleikkeitä
Broilerimaustetta
Ananasviipaleita
Sakeaa Bearnaise-kastiketta
Mustapippuria myllystä
Raastettua juustoa esim. Valio Polar
Vuokaleipää

TEE NÄIN

Nuiji kallkkunarinta ohueksi muovin välissä
Mausta broilerimausteella

Raasta juustoa sopivaksi katsomasi määrä
Sekoita siihen hieman paksua Bearnaise-kastiketta (reilusti rakuuna siinä toivottavasti)
Kierrä vielä sekaan myllystä hieman mustapippuria

Paista kalkkunarinta pannulla ja loppuvaiheessa käytä pannulla kääntymässä myös viipale tai pari ananasta.
Lado vuokaleivän päälle ananas, sen päälle kalkkunarinta ja lopuksi juusto-/kastikesekoitus, joka EI saa olla liian vetelää.
Gratinoi uunissa grillivastuksen alla, kunnes pinta saa sopivan värin.

VINKKEJÄ

Lihan kohdalla voit oikaista käyttämällä valmiita kalkkunaleikkeleitä. Ohuita kun ovat, käytä useampi, niin tulee hieman lihankin makua.
Jos Bearnaise on ongelma, pistä juustoraasteen sekaan munan keltuaista sitomaan mössöä – eikä rakuunakaan ole pahitteeksi kastikkeen puutteessa.
Samalla lautasella ei pitäisi olla kylmää ja lämmintä, mutta ellet ole puristi-ortodoksi-friikki, voit lisäksi muotoilla vielä persikan puolikkaasta viiltelemällä maantiekiitäjän jalan.

susiluoto:
Tartar pihvi on erittäin herkullinen juuri Boriksen kertomalla tavalla, on myöskin ns.Valtsun versio eli istuimme 4-5 hyvää kaveria ystäväni Valtsun kotona, rva Valtsu oli sukuloimassa.Nautimme erimoisia juomia, ns.Tasting ilta.
Paikalle saapui myös kauppamatkallaan kaverimme B joka vaimonsa toivomuksesta oli kipaissut kaupassa koska tarjouksessa oli ollut paistijauhelihaa, tiedustelimme luonnollisesti minkä laatuista tuo liha oli ja B mukavana ja laatutietoisena kaverina kertoi että todella hienon oloista.
Esitteli sitten lihapakettia ja päädyimme maistelemaan tuota herkkua, kaapista suolaa ja pippuria sekä lusikka jolla teimme kauniita lihapalleroita, mausteet pintaan ja kohti ääntä.Tsekkiläisen yrttiliköörin sekä myös kotimaisen Koskenkorvan kera kerrassaan maukasta.
Ilta jatkui ja yllättäen havaitsimme että liha hintalapun mukaan 5 kg. oli loppu ja B torkkui sohvalla.
Jatko on pelkkää historiaa jota kesti kaksi päivää, näinkin tuon tartarpihvin voi nauttia.

mmniemi:
Quote

Nyt menee peli raa'aksi.

TARTARPIHVIT


Quote

Pariisissa todella moni söi näitä, pakko kokeilla joskus


Tartarpihvistä tulee aina mieleen yksi legendaarinen sketsi

http://www.youtube.com/watch?v=jquWO-0VkII n. 4min kohdalta eteenpäin, vaikka on siinä alkupätkässäkin hauskuutensa

Crayfishguru:
Quote

Paikalle saapui myös kauppamatkallaan kaverimme B joka vaimonsa toivomuksesta oli kipaissut kaupassa koska tarjouksessa oli ollut paistijauhelihaa, tiedustelimme luonnollisesti minkä laatuista tuo liha oli ja B mukavana ja laatutietoisena kaverina kertoi että todella hienon oloista.

TODELLA HYVÄ paistijauheliha käy tartareihin paristakin eri syystä.

"Hyvyys" on tapana mitata rasvan määrällä niin, että mitä vähemmän - sitä parempi. Niinpä sitten saadaankin enemmän lihaa ja vähemmän kalvoja yms. roippeita.

Toisekseen kunnon kauppias tietää, milloin nauta on teurastettu. Siitä EI saisi olla paria päivää kauemmin (niiden bakteereiden takia).

Vanha hyvä konsti on, että ensin NÄET sen lihan kokonaisena ja sitten kertaalleen jauhettuna. (Ennen pääsi yleensä näkemään sen jauhamisenkin) Tee ne tartarit mahdollisimman pian tämän jälkeen, sillä kylmissäkin tiloissa jauhaessa terä lämpenee = nostaa lihan lämpötilaa = luo otollisemmat olosuhteet bakteereille lisääntyä.

Esimerkiksi Myyrmäen Ykköshallin Ykköspaistijauhelihaa olen uskaltanut käyttää tartareihin.

Ämeriikassa on tapana mitata miehen luottamusta sillä, uskaltaisiko häneltä ostaa käytetyn auton. Huononkin auton saa yleensä korjattua, mutta tartarjauhiksen myyjään pitää todella voida luottaa!

Assiini:
Quote

Tartarpihvistä tulee aina mieleen yksi legendaarinen sketsi

http://www.youtube.com/watch?v=jquWO-0VkII n. 4min kohdalta eteenpäin, vaikka on siinä alkupätkässäkin hauskuutensa


Hoho, kaveri kuuntelee puhuuko pihvi vielä

Navigation

Up one level

Next page

Previous page