FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.07.17, 10:51

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 156665 times)
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #140 on: 13.01.09, 17:13 »

Syöminen on kätevä pääelinkeino! thmbup

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #141 on: 13.01.09, 17:15 »

Tuota noin, eilen juurikin kaksi madetta verkossa, ei tuo madekeitto niin mahdottoman pahalta maistunut.

Sedän purnukka oli kylläkin vain mädille, mutta mikään ei estäne tekemästä samalla zydeemillä kokonaista soppakulhoa. Wink

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #142 on: 13.01.09, 17:19 »

Ajatus johtaa kolmanteen jne.

Kokeilkaapa joskus mädin tai sienisalaatin valmistuksessa sipulin korvaamista purjolla! thmbup

Koska on hieman miedompi, pääsee pääasiallisen raaka-aineen maku paremmin esille. Tongue

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #143 on: 13.01.09, 17:55 »

Tuota noin, eilen juurikin kaksi madetta verkossa, ei tuo madekeitto niin mahdottoman pahalta maistunut.


Kait siihen madekeittoon muistettiin laittaa mateen maksa mukaan se kruunaa madekeiton.
T:Eläkkeellä olevan kalakaupppiaan/yrittäjän poika, joka tietääkin kalasta yhtä sun toista:)

Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #144 on: 13.01.09, 19:23 »



Kait siihen madekeittoon muistettiin laittaa mateen maksa mukaan se kruunaa madekeiton.
T:Eläkkeellä olevan kalakaupppiaan/yrittäjän poika, joka tietääkin kalasta yhtä sun toista:)

No muistettiin takuuvarmasti, sanoo toinen eläkeläinen joka myös jonkun kalan nähnny ja syönny. thmbup

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #145 on: 13.01.09, 20:46 »

Tässä tälläinen pieni haukiresepti niille jotka väittää että haki maisuu puulta.

Osta tai kalasta n 2kg hauki fileroi se ja poista fileistä nahka, pistä nahattomat fileet yksittäin elmukelmun väliin(lappeellen), tämän jälkeen pakasta fileet.
Kun fileet on jäätyneet koviksi niitä on helppo leikata terävällä veitsellä, Veistele jäisiä fileitä samoin kun kraavia siivuttaisit suikaleiksi mutta tee suikaleista niin ohuita kuin vain pystyt.
Kun olet suikaloinut fileet pyörittele kohmeiset suikaleet vehnäjauhossa johon on lisätty suolaa ja sitruunapippuria maun mukaan.
Paista suikaleet rapeiksi aidossa voissa, näitä kala sipsejä voi popsia vaikka tv: ääressä.




Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
Kiwipilot
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #146 on: 14.01.09, 07:44 »


MAA-ARTISOKKA- JA PEKONIVUOKA
- - -
Melkein pihvin kuin pihvin kaveriksi käy pekoni-herkkusieni-papu.

Kiitokset näistä; nyt vain maa-artisokkia ja edullista (sisä)fileetä metsästämään thmbup.
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #147 on: 14.01.09, 12:04 »

uunissa voi ihan paahtaa kasviksia, ite olen laittanut uunipellille kuorittuna ja reiluina siivuina, kiekkoina tai millaisena nyt haluaakin kasviksia. Mm. bataatti, palsternakka, sipuli, peruna ja porkkana toimivat erittäin hyvin. Päälle kun rouhii hieman mustapippuria ja reilusti merisuolaa sekä valuttaa vähän hunajaa, niin on aika hyvää, etten sanoisi.

mmm. nyt tekee mieli kalaa. vois jonkun fileen tänään käydä shoppaamassa kun just ei kalaankaan pääse...

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Jouni Laukkanen
Kylän ravattisonni
Offline Offline

Posts: 6104
Date Registered: 04.01.04

Re: Bon appétit
« Reply #148 on: 15.01.09, 08:42 »

Menin sitten palkkapäivän kunniaksi j törsäämään tartarpihviin.
Läheisestä marketista pian klo 7 jälkeen haettu vastajauhettu paistijauheliha oli perusraaka-aine.
165 g tartarpihvi 1.40 €
1 keskikokoinen keltasipuli 0.30 €
1 suolakurkun puolikas 0.20 €
1/3 purkkia kaprista 0.30 €
1 kananmuna 0.40 €
suolaa ja mustapippuria
Etikkapunajuuren korvasi keitetty punajuuri

Juomana tumma Velko, vaikka ehkä suomalainen lager olisi voinut soida tässä paremmin.
Hintaa tuli 2.60€ + juoma. Aikaa annoksen valmistamiseen kului 5 minuuttia.

Erinomainen aamupala yövuoron jälkeen klo 10 aikoihin. Nyt voikin sitten mennä nukkumaan.

SZD-9 K8b Ka6CR PIK16c RF5 K7 C140 PIK23 Janus B G102 AA5 SZD-48 PIK19 FR172 PIK20D C150 DG300 L-13 G103 H304 VL70 C172 SZD-50 ASK21 J3 PA38 C206 PA18 PA28R PA28 M4 C152 RF4D Ka2b SF25 7ECA PA24 C182 LS4 ASW20 C185 PIK15 S235 G109 C195 S880 PIK11 C188 RV6 BE19 PIK18 DuoDiscus LS8 C177 Auster6 PA25 C42 Zephyr C150TD EuroFox2K/3K P220S Pegase C180 EV97 Avid Flyer FK9 Faeta A22L Pulsar EuroCub
Jukka Siirilä
Offline Offline

Posts: 6017
Date Registered: 17.04.02

Re: Bon appétit
« Reply #149 on: 15.01.09, 19:41 »

Sain tuossa kaverilta peurapaistin. Olisiko kenelläkään hyvää ehdotusta että miten tuosta tekis herkkuruokaa?

-JukSii-
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #150 on: 15.01.09, 20:47 »

Sain tuossa kaverilta peurapaistin. Olisiko kenelläkään hyvää ehdotusta että miten tuosta tekis herkkuruokaa?

Moi ja onneksi olkoon sinullekin, mahtavaa ruokaa thmbup Kuten edellisellä sivulla kerroin oman mielipiteeni kauriin lihasta niin sama pätee peuraan; kannattaa pitää simppelinä teko, että itse lihan maku pääsee oikeuksiinsa. Suolaa ja pippuria pintaan, ruskistus pannulla ja uuniin.

Tästä eräs perus mutta ilmeisen herkullinen resepti http://www.keittotaito.com/peuranpaisti_kantarellien_kera.html.

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
taigaQ
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #151 on: 15.01.09, 21:14 »

Peuran paisti on kyllä niin hyvää  Tongue

Meillä vietettiin taas perheen laatuaikaa, tällä kertaa oli tuon kaksilahkeisen vuoro tehdä ruokaa.
Tuotoksena oli: yrteillä täytettyä karitsan paahtopaistia, mustajuuri-peruna pannukakkua ja yllättäen Grand Veneur kastiketta  laugh

Harmittavan vähän tulee kotona kyllä ruokaa laitettua kun molemmat ammatiksi sitä tekee niin ei sitten enää kotona muka viitsi. Mutta eikös se mennyt niin että suutarin lapsilla ei niitä kenkiä ollut..



[ attachment removed / expired ]
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #152 on: 15.01.09, 21:42 »

Harmittavan vähän tulee kotona kyllä ruokaa laitettua kun molemmat ammatiksi sitä tekee niin ei sitten enää kotona muka viitsi. Mutta eikös se mennyt niin että suutarin lapsilla ei niitä kenkiä ollut..

Mietinkin tossa yks päivä, että miksi postaamasi annoskuvat on niin ravintolamaisia.

Mä en ole viittinyt ruveta panostamaan annoksien tekemiseen vaan mielummin laitan hyvännäkösissä tarjoiluastioissa ruoat nätisti tarjolle ja jokainen saa koota haluamansa annoksen. Käytännössä haluamani annoksen yleensä määrittelee lautasen koko Smiley
taigaQ
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #153 on: 15.01.09, 22:29 »

Mietinkin tossa yks päivä, että miksi postaamasi annoskuvat on niin ravintolamaisia.

Mä en ole viittinyt ruveta panostamaan annoksien tekemiseen vaan mielummin laitan hyvännäkösissä tarjoiluastioissa ruoat nätisti tarjolle ja jokainen saa koota haluamansa annoksen. Käytännössä haluamani annoksen yleensä määrittelee lautasen koko Smiley

Meilläkin kun tehdään perusruokaa kotona isommalle porukalle niin sillon kaikki laitetaan astioissa esille. Välillä kuitenkin kiva hemmotella itseään ja muita myös kotona ja nähdä hiukan vaivaa annoksen eteen.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #154 on: 16.01.09, 00:10 »

Meilläkin kun tehdään perusruokaa kotona isommalle porukalle niin sillon kaikki laitetaan astioissa esille. Välillä kuitenkin kiva hemmotella itseään ja muita myös kotona ja nähdä hiukan vaivaa annoksen eteen.

Ja kun jotain hyvää väännät, niin mies tokaisee: "Voi minun Päiviäni!" Grin

Sattumoisin omakin lempivastustajani on nimeltään Päivi ja jos ripustelee vielä diamangeja, on kuin suoraan elokuvasta Päivien kimallus. Wink

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
taigaQ
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #155 on: 16.01.09, 11:36 »

Ja kun jotain hyvää väännät, niin mies tokaisee: "Voi minun Päiviäni!" Grin

Sattumoisin omakin lempivastustajani on nimeltään Päivi ja jos ripustelee vielä diamangeja, on kuin suoraan elokuvasta Päivien kimallus. Wink

Meillä ollaan vaan aina ihan Päivistä sekaisin  Grin
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #156 on: 16.01.09, 14:14 »

ja mun on nälkä...

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #157 on: 16.01.09, 15:09 »

Meillä ollaan vaan aina ihan Päivistä sekaisin  Grin

Jotkut menee sekaisin... (rock'n rollista...) jne. *vihellellen lauleskelee*

MARISTA muistaakseni joku meni ainakin elokuvassa sekaisin... Roll Eyes

Päivistä toiseen ei ole aasinsiltaa pitkin matkakaan päivästä toiseen. Kuukaudesta toiseen on tuttu. IHAN OT! Jos aloittaa lemmiskelyn hieman ennen vuodenvaihdetta, voi kirjaimellisesti todistaa, että HÄNTÄ (yhtä ja samaa) jaksaa rakastaa - vuodesta toiseen. Wink Ei ole kymmentäkään vuotta siitä, kun oli mahdollista todistaa sama - vuosituhannesta toiseen! Wink Grin

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #158 on: 16.01.09, 15:17 »

Jos aloittaa lemmiskelyn hieman ennen vuodenvaihdetta, voi kirjaimellisesti todistaa, että HÄNTÄ (yhtä ja samaa) jaksaa rakastaa - vuodesta toiseen. Wink Ei ole kymmentäkään vuotta siitä, kun oli mahdollista todistaa sama - vuosituhannesta toiseen! Wink Grin

Miten se menikään? Kulta, vastahan me lemmittiin kesällä -98 ja heti perään jouluna 2007  Tongue

Hei, kokkikolmoset ja vaikka vitosetkin. Mulla olis teille tehtävä. Mulla on tuossa muutama purkki serrkupojalta saatua hirvenlihasäilykettä (ei mitään nötköttiä, vaan ihan oikeaa moosea). Mitäs sellaisesta voisi tehdä? Vinkkejä otetaan vastaan  Smiley

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #159 on: 16.01.09, 16:21 »

Hei, kokkikolmoset ja vaikka vitosetkin. Mulla olis teille tehtävä. Mulla on tuossa muutama purkki serrkupojalta saatua hirvenlihasäilykettä (ei mitään nötköttiä, vaan ihan oikeaa moosea). Mitäs sellaisesta voisi tehdä? Vinkkejä otetaan vastaan  Smiley

Vitosluokka vastaa ennenkuin noi proot ehtii.....  Grin

Tekisin stroganoffia moisesta:

Ruskista kuutioidut lihat kahdessa erässä paistinpannulla margariinissa tai sitten tosimiehet käyttää voita . Kaada lihakuutiot kattilaan ja huuhdo paistinpannu lopuksi vedellä ja kaada vesi kattilaan lihapalojen joukkoon.
Pehmennä rasvassa sipulikuutiot ja lisää lihojen joukkoon. Anna lihan kypsyä kunnes palat ovat pehmeitä.
Mausta ja lisää joukkoon smetana. Suurusta seos veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Kuutioi herkkukurkut ja lisää ne valmiiseen kastikkeeseen. Tarkista maku ja tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

Yleensä olen pitänyt tapana lisätä stroganoffiin hieman proosallisesti ketsuppia. Kerettiläistä, tiedän, mutta makuja on monia  Roll Eyes

Ja nyt sit ne pro reseptit tähän perään:


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1