Bon appétit

<< < (37/162) > >>

matskupu:
Quote

lisäksi kernaasti aidossa voissa kuullotettu sipulisilppu.


Mä en ymmärrä, että miksi kuullottaa turhaan toi sipuli.. Vaikuttaa huomattavasti siihen turhaan rasvaan ja kaiken lisäksi mielestäni tässä tapauksessa muutenkin turhaa. Ennemmin vaan silppuaa sinne taikinakuppiin.

HannaR:
kyllähän voi tuo siihen tietynlaista aromia, mutta joo, raakana mäkin sipulisilpun heitän jauhelihataikinaan.
Ja täytyy kyllä yhtyä tuohon Boriksen kirjoitukseen, ei tartte korppujauhoja tai muita lisukkeita. menee tonallaan oikein hyvin, kun kunnolla maustaa =suolaa ja pippuria sen sipulin lisäksi. Ja tosiaan, paistetaan VOISSA ja VALURAUTAPANNULLA...

Olis pari kolme kiloa itelläkin peuran jauhelihaa pakkasessa.....

taigaQ:
Quote

VOI tietty tehdä lihaspallerot "au naturel" pelkästä peurasta, MUTTA aika kuivaa siitä tulee - hyvää ja aidon riistanmakuista kyllä niinkin.

Muutamia havaintoja!

Hieman mehukkaamman tuloksen saa, jos riistajauhikseen laittaa neljänneksen sikanautajauhelihaa sekaan.

Vanha, köyhä ja säästävä sukupolvi kehitti lihalaimennusmenetelmiä. Turvotettiin esim. korppujauhoja - MIKSI?  (No siksi, ettei kuluisi kallista jauhelihaa) VIELÄ hullumpi säästösukupolvi pisti sekaan kaurapuuroa.

Peuraa 3/4 ja 1/4 sikanauta jauhelihaa. Muna tai pari sekaan ja lisäksi kernaasti aidossa voissa kuullotettu sipulisilppu.

EI tarvitse korppujauhoa EIKÄ mitään muutakaan keinotekoista! Suolaa + pippuria ja se on siinä!


Tuosta korppujauhosta on aika  monta koulukuntaa..
Henk. koht mielipiteeni on että turvotettu korppujauhoa massassa lisää mehuukkuutta koska korppujauho sitoo itseensä myös lihasnestettä.

Ja maailman helpoin oikotie onneen perus mamman lihapullaresepti menee jokseenkin näin.

1pkt jauhelihaa
1prk kermaviiliä
½dl korppujauhoja
1pss ranskalaisen sipulikeiton aineksia
1muna

Kippaa kulhoon jauheliha, laita korppujauhot kermaviilin sekaan turpoamaan. Kun korppujauhot ovat turvonneet sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele reilun kokoisia pullia/palloja. Paista miedolla lämmöllä n.120-40 astetta kunnes pullat ovat sisältä kypsiä. Alhainen lämpö takaa sen että mehukkuus pullissa säilyy paremmin.
suolaa, mustapippuria

matskupu:
Tein tuossa viikonloppuna hirvenlihapullia, perunamuussia ja ruskean kastikkeen:

Hirvelihapullat:
3 perunaa (jauhoinen lajike, esim van Gogh)
1 prk kermaviiliä
500g hirvenjauhelihaa
8 virheaa pepperonia
2 punasipulia
2 rkl oreganoa
pippuria
suolaa
2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa

Sekoita kermaviilin joukkoon pieneksi silputtu valkosipuli, suolaa ja pippuria. Anna maustua hetken aikaa. Muussaa kulhossa perunat ja lisää joukkoon kermaviili. Sekoita perunoista ja kermaviilista tasainen massa. Lisää joukkoon hirvenliha, kananmunat, silputtu sipuli, oregano ja pieneksi silputut vihreät pepperonit.

[ Attachment not found - or removed ]

Jalosta jonkinkokoiseksi palluroiksi pellille. Muuten sanoisin, että pyörittele pulliksi, mutta pullien pyörittely on yksi niistä harvoista asioista, joissa olen huono, niin kutsutaan tätä prosessia jalostamiseksi.

[ Attachment not found - or removed ]

Noin puolen tunnin ja 175 asteen jälkeen tilanne pitäisi olla tämä:

[ Attachment not found - or removed ]

Kaveriksi lihapullille suosittelen perunamuussia ja ruskeaa kastiketta. Uskoisin, että jokainen osaa nämä valmistaa, mutta kerronpa, miten itse teen.

Keitän 3-4 jauhoista perunaa ruokailijaa kohti pehmeäksi. Perunat kannattaa kuoria ennen keittämistä ja leikata puoliksi, niin keittyy nopeammin. Perunat sähkövatkaimella muussiksi ja säteilytettyä maitoa sekaan. Maidon jälkeen suolaa ja hieman valkopippuria ja se on siinä. (tässä vaiheessa tunnustan, että teen perunamuussin aina rasvattomaan maitoon enkä lisää siihen lainkaan rasvaa)

Ruskea kastike: noin 25-50g margariinia kattilaan ja pari ruokalusikallista jauhoja perään kunhan margariini on sulanut. Tämän jälkeen jauhot ruskistetaan tumman ruskeaksi. (tämä on se vaihe, jossa saa joka kerta kuuluu olohuoneesta huuto: "mitä sä kärytät siel keittiössä". Suosittelen rautakattilaa ja vispilää. Kun jauho on ruskistunut, lorautetaan vettä joukkoon samalla vispilöiden. Kun soossi rupeaa kiehumaan, esitellään sille kasvisliemikuutiota ja samaan harmoniaan lisätään ripaus cayannepippuria.

Tämän jälkeen huudetaan emännälle, että teeppä salaattia ja katetaan pyötä. Fetasalaattiin suosittelen Apetitin sitä kokonaista salaattijuustokuutiota. Ne valmiiksi kuutioidut ei oo mistään kotoisin.

[ Attachment not found - or removed ]

Arto:
Laitoin äsken kaksi isoa vuokaa merimiespihviä uuniin, 1,5-2h odottelen maha kuristen .

Navigation

Up one level

Next page

Previous page