Bon appétit

<< < (5/162) > >>

Crayfishguru:
Kun tulee taas aika massamurhata kymmenjalkaisia, niin toimittamalla sähköpostiosoitteen yksärinä tai mailia osoitteeseen crayfishguru@yahoo.com saa HYVIN yksityiskohtaiset ohjeet otusten nitistämiseksi oikein.

 

[ Attachment not found - or removed ]


Laitetaan nyt selvästi yksinkertaisempi ohje muulle, kun matkassa näyttää kulkevan vahvojenkin makujen ystäviä.

Chili con carne

“Lihaa cihilillä” on alkujaan Meksikon pohjoisosien ruoka, joka juontaa juurensa ’Caldillos ja Cazuelas’ lihahöystöihin. Meksikossahan kasvatettiin karjaa jo paljon ennen Teksasia.  Chili con carnen vain naisten sijaan usein valmistivat miehet – meksikolaiset ’lehmipojat’ eli vaquerot.

Näitä tarvitset:
½ kg naudanlihaa kuutioina tai suikaleina (filettä, mutta paististakin onnistuu)
3 rkl oliiviöljyä
2 murskattua valkosipulin kynttä
1 sipuli silputtuna
3 rkl chilijauhetta
½ tl jauhettua kuminaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl tomaattipyrettä
1½-2 dl lihalientä
1 dl mustia papuja (valkoisia - ellei mustia ole)

TEE NÄIN:
Mausta liha suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla
Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa
Paista lihat hyvin kuumassa pannussa n. 2 min. tai kun lihojen pinta on kauttaaltaan ruskistunut
Poista lihat ja laita sivuun
Lisää tarvittaessa öljyä ja laita pannuun valkosipuli ja sipuli
Kuullota noin 2 min. tai kunnes ovat pehmeitä ja vaalean kullankeltaisia
Vähennä lämpöä keskikuumaksi ja lisää chili, kumina ja jauhot
Sekoittele kunnolla
Palauta lihat pannuun ja kääntele niitä
Lisää tomaattipyree ja noin 80% lihaliemestä
Kiehauta ja vähennä sen jälkeen lämpöä
Anna hautua noin ½ tuntia ajoittain hämmentäen
Lisää loput lihaliemestä, pavut ja tarvittaessa hieman vettä
Kiehauta
Tarkista maku

Tämä resepti on ’original’, eli tulos on varsin tulinen. Halutessaan pliisumpaa, voi tietenkin vähentää mausteiden määrää.
 

Assiini:
Quote

Toisinaan tulee rakenneltua sopivankokoinen vuoka alumiinifoliosta, kuten tassa kuvassa:
http://bp2.blogger.com/_qUsZjk8K0EY/RqQMU81NssI/AAAAAAAAAH0/kaiYuuoezxs/s1600-h/DSC_9569.jpg
Tuo muutaman kilon lihanpala oli ensin hiiligrillissa noin 120C lampotilassa abaut kuusi tuntia ja sen jalkeen pari tuntia lisaa foliossa uunin peralla.


Suuri kiitos Arvasin, että täältä löytyy asiantuntemusta BBQ-asioissakin ja jo nyt on tullut vastaukset suurimpiin kysymyksiini! Tosta kuvasta tuli nälän ohella mieleeni kysymys, että käytetäänkö siellä jenkkilässä bbq-safkoihin kaikkia sian osia eikä pelkästään kylkirivejä kuten meillä? Mitä lihaa tossa kuvassa on?

Quote

......
Chili con carne
......
3 rkl chilijauhetta
......
Tämä resepti on ’original’, eli tulos on varsin tulinen. Halutessaan pliisumpaa, voi tietenkin vähentää mausteiden määrää.

Moi Boris ja kiitos reseptistä! Eikö originaaliin versioon tule ollenkaan chilipalkoja silputtuna? Chilijauheissa on eroa todella paljon; toiset eivät ole yhtään tulisia ja toisista sulaa pää jo teelusikallisen jälkeen. Joskus olen tehnyt "omaa chilijauhetta" kuivattamalla kymppiluokan chilejä ja murskaten ne morttelissa.

Crayfishguru:
Quote

Moi Boris ja kiitos reseptistä! Eikö originaaliin versioon tule ollenkaan chilipalkoja silputtuna? Chilijauheissa on eroa todella paljon; toiset eivät ole yhtään tulisia ja toisista sulaa pää jo teelusikallisen jälkeen. Joskus olen tehnyt "omaa chilijauhetta" kuivattamalla kymppiluokan chilejä ja murskaten ne morttelissa.


Laiska mies ei hinaa mitään ylimääräistä - edes kevyttä - mukanaan. Kun paimenessa oltiin pitkään, kuivattua chiliä morttelissa murskattuna lienee alunperin ollut, joten meni mahdollisimman kevyenä ja minimaaliseen tilaan. Vahvaa sen olla pitää, mutta jos tuntuu hurjalta, voi sitten laimentaa ja loiventaa.

ovalila:
Odottelinkin jo että koska Maukka innostuu.....

Noista kastikkeista vielä  sen verran että erillisiä kastikkeita ei juurikaan ole tapana käyttää ( no jotkut pihvin kanssa ehkä ) vaan siihen ribsien viereen läjäytetään annos sitä samaa soosia mitä pintaan on sivelty kypsyttäessä. Siitä saapi sitten lisäillä maun mukaan tai vaikkapa dipata yksittäisiä luita syödessä.

Itse soosejahan on niin että varmasti piisaa, noin suunnilleen makeasta tuliseen ja siltä väliltä. Henk. koht. olen tykästynyt Tony Roma's:in tuliseen kastikkeeseen.

Harmi kyllä Tony pitää niin kallista frankkaria ravintoloilleen että niitä on alkanut kupsahdella nurin ja soosinhakureissut koko ajan pitenee. Lähin tällä hetkellä taitaa olla San Antoniossa ( approx. 500 km. ) eikähän koko Texasissa enää näy olevan kuin 5 jäljellä. Muutama vuosi sitten vielä parinkymmenen mailin säteeltä löytyi viisi jo helposti..... 

Suomea lähin taitaa olla Berliinissä. Jos jollain on käyntiä niin Potsdamer Platzilta löytyy.

HannaR:
ja monelle suomalaiselle tutulla teneriffalla playa de las americasista löytyy tony roma's... 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page