FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.11.17, 19:53

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 158180 times)
arttula
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #200 on: 29.03.09, 20:11 »

Eikös aito kebabliha ole lampaanlihaa, ei naudasta kotoisin ?
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #201 on: 29.03.09, 20:13 »

Eikös aito kebabliha ole lampaanlihaa, ei naudasta kotoisin ?

On.

Hirvenlihaa kehutaan joka paikassa erittäin hyväksi kebablihaksi, mutten viittinyt vähäistä hirvenlihavarastoa "tuhlata" tähän tarkoitukseen. Olisin laittanut puolet karitsan jauhelihaa, mutta Euromarket petti luottamukseni.
arttula
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #202 on: 29.03.09, 20:15 »

Oottakos muuten maistaneet kengurua ? Itse ihastuin siihen viime kesänä. Monet Citymarketit + muutkin sitä myyvät. Aivan loistava grillausliha ! thmbup
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #203 on: 29.03.09, 20:18 »

Euromarketissa kattelin että pakastekengurua olis tarjolla, mutten oo ostanu vielä. Myös muita vähän eksoottisempia lihoja oli tarjolla, kuten gasellia..

Kesällä jos tää ainainen rahapula hetkeks helpottaa, niin pitänee kokeilla.
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #204 on: 29.03.09, 20:26 »

Olen loikkista syönnyt, melko hyvää, jänteitä kun hiukkasen... no tietty mistä kohdin tuon palasen on leikellyt.
Asia jota usein risupteissa ihmettelen, ostetaan vimosen päälle upeata lihaa jonka maku on erikoinen, lykätään siihen sitten pippuria, suolaa, chiliä ja kaikenmoisia mausteita, tosi voimakkaita ja runsaasti, annetaan potkua, kuntelkkarissakin sanovat näin.

No mitä syöt, kallista, ehkä hyvänmakuista lihaa jonka maku on hävitetty runsaalla chilillä, tomaattikastikkeella, oreganolla, timjamilla jne..
Ostakaa edullista jotain lihaa jos mausteita aiotte syödä, mausteita voi toki lämmitellä, rakennella kastikkeita niihin perustuen, jättäkää kuitenkin erikoisen ja erityisen makuinen liha, kun niistä syöjälle kerrotten, sellaiseksi, suolaa ehkä hiukkasen, myös voita, korostaa makua.
Lehmän virtsarakon vierustaa voi toki maustaa ihan miten runsaasti huvittaa. Roll Eyes

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
arttula
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #205 on: 29.03.09, 20:28 »

Euromarketissa kattelin että pakastekengurua olis tarjolla, mutten oo ostanu vielä. Myös muita vähän eksoottisempia lihoja oli tarjolla, kuten gasellia..

Kesällä jos tää ainainen rahapula hetkeks helpottaa, niin pitänee kokeilla.

Nuo eksoottiset lihat ovat yllättävän edullisia, ottaen huomioon, että ne on lennätetty toiselta puolelta palloa asti tänne. Kenkuran mausteeksi riittää suola ja mustapippuri. Ja varmasti maukkaampaa, kuin perinteinen possunkyljys ! thmbup
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #206 on: 29.03.09, 20:30 »

Kiteytit Arne hyvin syyn, miksi tein kebabpötkylän naudan lihasta. -30% punaisella hintalapulla ostettu paistijauheliha on sopivan hintaista lihaa tällaiseen tarkoitukseen.
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #207 on: 29.03.09, 20:36 »

Kiteytit Arne hyvin syyn, miksi tein kebabpötkylän naudan lihasta. -30% punaisella hintalapulla ostettu paistijauheliha on sopivan hintaista lihaa tällaiseen tarkoitukseen.

Aivan, meilläpäin ostetaan "samamitäonkunhanonlihaa"eväät juuri nuista punalappulaatikoista, ovat myös nimellä eläkeläishyllyt.
Nuo voimakkaasti maustetut evääthän usein alunperin olivatkin pilaantumisen ehkäisemiseksi tai peittämiseksi suoritettuja.
Pidä kaunis sisäfile auringon lämmössä kaksi päivää+ kosteus, eihän sitä syö Erkkikään ilman kunnon Cajunn, vai mites se menikään kastiketta.
Kuivaliha tosin omansa, puuttuu kosteus ja kärpäsentoukat. thmbup

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5260
Date Registered: 14.12.05

Re: Bon appétit
« Reply #208 on: 30.03.09, 05:39 »

...
Kuivaliha tosin omansa, puuttuu kosteus ja kärpäsentoukat. thmbup

Yksinkertainen on usein parasta. Esimerkkinä vaikkapa vuoristolaiskinkku. Raakakypsytettyä lihaa jossa suolaa. Siinä se. Toisena esimerkkinä sushi. Raakaa ja erittäin tuoretta kalaa ja riisiä (maustettua) - sashmissa ei sitäkään. Ei muuta. Lisämakua antavat soija ja wasabi. Moni Välimeren ruoka syntyy miltei pelkästään oliiviöljyllä, valkosipulilla ja tomaatilla maustettuna - suolla ja/tai pippuria ehkä vähän lisäksi.

Muistuupa mieleeni vuosien takaa pikkuveljeni ensimmäinen oma ruoanlaittoyritys. Saadakseen mahdollisimman hyvää aikaiseksi, hän päätti käyttää mausteena lähes kaikea mitä kaapista löytyy. Ensiksi mausteet tappoivat ruoan oman maun. Senjälkeen lukuisat mausteet tappoivat toistensa maun. Ei sitä voinut syödä, eikä koskenut koirakaan.

 Grin


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #209 on: 30.03.09, 06:19 »

Euromarketissa kattelin että pakastekengurua olis tarjolla, mutten oo ostanu vielä. Myös muita vähän eksoottisempia lihoja oli tarjolla, kuten gasellia..

Kesällä jos tää ainainen rahapula hetkeks helpottaa, niin pitänee kokeilla.


Kokeiltu on, älä haaskaa rahojasi ei ole mitenkään ihmeellistä lihaa, ostin tota kengua ennen joulua prismasta ja odotin todella jotain tähtitieteellistä makuelämystä....kotimainen riista on paljon parempaa ja exoottisemman makuista.

Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #210 on: 30.03.09, 07:25 »

Tota Kebab juttua ja kengurua pitää kyllä kokeilla thmbup Lähtis nyt noi lumet niin saisi grillin tulille, polttelee kovasti päästä grillaamaan!

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #211 on: 30.03.09, 12:34 »

[ attachment removed / expired ]

Heh, kuvasta päättelin että kyseessä on nk. "Tv Dinner"?  Johdelmaan on helppo päästä kun huomaa että pöytänä on sohvapöytä, ja molemmat aterioitsijat istuvat samalla puolella pöytää.  Grin

Pikanttina, asiaan kuulumattomana (?) yksityiskohtana kuvan vasempaan reunaan on eksynyt tuubillinen puolalaista, sinapiksi naamioitua "ruskeaa kastiketta"   Shocked
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #212 on: 30.03.09, 17:14 »

Meillä emäntä ei syö oikeestaan mitään lihaa ilman sinappia. Tv-dinner oli meillä pitkän aikaa normaali tapa syödä. Ostettiin Maskusta ruokapyötä ja Masku lupasi että kaksi viikkoa, ni pöytä koputtelee ovella. Loppujen lopuksi toimitus kesti 6 viikkoa ja tietysti vanha pöytä oli hävitetty noin viikon jälkeen uuden pöydän ostosta. Kuvasta kannattaa myös huomata lattialla luikeroivat läppärinjohdot .
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #213 on: 05.04.09, 16:17 »

Otettiin tänään päivän verran varaslähtöä. Embarrassed Smiley



[ attachment removed / expired ]

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #214 on: 05.04.09, 16:31 »

Onnittelut teille, oli nyt sitten kumpi tahansa vai yhteinen? thmbup

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #215 on: 05.04.09, 17:13 »

Onnittelut teille, oli nyt sitten kumpi tahansa vai yhteinen? thmbup

Rubiinihäät = 40 vuotta virallisesti huomenna. (Siksi nuo 40 ruusua) Smiley

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5260
Date Registered: 14.12.05

Re: Bon appétit
« Reply #216 on: 05.04.09, 18:01 »

Rubiinihäät = 40 vuotta virallisesti huomenna. (Siksi nuo 40 ruusua) Smiley

Onneksi olkoon!

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
55-HO
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #217 on: 07.04.09, 01:44 »

Rubiinihäät = 40 vuotta virallisesti huomenna. (Siksi nuo 40 ruusua) Smiley
Anteeksi etten huomannut/muistanut  Sad   Alla oleva  on kuitenkin teille molemmille, kuunnelkaa sanat  aivan loppuun asti   thmbup
http://www.youtube.com/watch?v=h0tvsnTyVb8

 Risto

Lopun sanoitus poikkeaa itäSuomalaisesta ja länsimaisesta käännöksestä ,, kuten huomaatte.... Cheesy
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #218 on: 07.04.09, 02:52 »

Kiitokset onnittelijoille! Smiley

Tuo jaapponilainen kyllä kuulosti kovin erilaiselta kuin Alla Pugatsova - kaikki pukamat nukkuvat. Grin

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #219 on: 09.04.09, 15:46 »

Joo poikkesi pikkasen Vera Teleniuksen versiosta  tuo ruusukipale, entäs nyt, jääkaapissa lammasta paistikipale n. kilo.
Eli La pitäisi valmistaa, antakaa maukkaita risupteja.
Tänään vuoleskelen Kuivalihaa Poron syömmestä tehtynä.
Niin ja avasin ensimmäisen poistettavista viskipulloista. Roll Eyes

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1