Bon appétit

<< < (45/162) > >>

Koo:
Koskas täällä nähdään ensimmäinen Citykaniresepti?  Mielellään vielä sellainen jossa opastetaan myös nylkeminen ja suolistaminen...

susiluoto:
Kaniresepti löytyy kyllä, suolestaminen kuten jänis, hirvi, peura tms.
Turkki, melko kelvoton kuten jossain mainitsin poistetaan helpoiten haarat levällään, siis kani, roikkuen jostain sopivalla korkeudella.Koivet ympärileikataan takapolvien kohilta ja varovaiset viillot pitkin reisiä.
Alat sitten vetämään sitä pintaa alaspäin avustaen puukolla, nahka repeää helposti joten ole hellävarainen.
Etutassut hoidetaan kuten takavastaavat, etupolvien kohilta ympärileikkaus ja sitten kainaloista nätit viillot, vedät alaspäin sitä nahkaa ja niskan kohilta poikki.
Nyt sinulla on kaunis kaninkeho lähes syötävänä.
Reseptin tällään kohta, varaa kuitenkin olutta tai punaviiniä lähituntumaan.

susiluoto:
Noniin nyt meillä on muutaman päivän riippuneita kaniruhoja kaksi kolme tahi neljä, riippuen nälästä ja ruokakunnan koosta.
Paloittele kani kauniisti tai mikäli uuniin sopii, eikun kokonaisena, mausta suolalla ja pataan tai uunivuokaan, voi ruskistaa jos haluat.
Lisäät sipulin tai kaksi lohkoina pataan, voit myös murskata muutaman katajanmarjan sekaan.
Pari desiä vettä, smetanaa tai ranskankermaa jos haluat sekaan.
Uuniin 150 astetta noin ja aikaa 2-3 tuntia, hiukka lihan määrästä riippuen.
Hyvän kastikkeenhan voit laitella lisukkeille jos haluat, siivilöit liemen, lisäät olutta n.1dl tai vaikka punkkua saman verran, kermaakin voi lisäillä vyötärön mukaan, keittelet n.15 min. hiljaisella voit suurustellakkin jos haluat.Mausteet sitten maun mukaan, varoen hävittämästä riistan, eli stadilaisten kukkien ja puun pinnoitteen lihalle antaman aromin.
Jospa sinulta löytyy suppilovahveroita pakasteesta voit tuohon kastikkeeseen niitä lisäillä.
Hyvä kotimainen peruna, miksei kaukaa tuotu riisikin kävisi lisukkeeksi.
Eikun suurukselle.
Ja tietty voi taisi unohtua, voivoi.
Paistamiseen sitä ja sitten kastikkeeseen ja.......

Koo:
Kiitoksia Arne! 

Testataan heti kunhan tulee viranomaisilta jonkinnäköinen "lupa" noita pitkäkorvia pataan laittaa. 

susiluoto:
Joo siis nuo pitkät korvat, eiku mettäkoiralle purukaluks, jos siis koira ja korvat kotikonnuilta löytyy, käyttivät tosiaan ennenvanhaan jäniksen käpäliä uunin puhdistamiseen.
Eli ellette tienny, iso uuni joka haloilla lämmitettiin, sitten tuhkat ym. pois ja suurus valmistumaan, n.24 tuntia ja sitkeinkin omt. oli syötävä.
Käpälä toimi myöskin leivinlaudan harjaamiseen.Kerron tarkemmin tarvittaessa.Näin meilläpäin,Lappeenrannoille ei vielä silloin pizzeria rantautunut, en toki sitäkään kaihda.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page