FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
23.11.17, 03:39

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 158199 times)
Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #220 on: 09.04.09, 16:41 »

Koskas täällä nähdään ensimmäinen Citykaniresepti?  Mielellään vielä sellainen jossa opastetaan myös nylkeminen ja suolistaminen...
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #221 on: 09.04.09, 18:56 »

Kaniresepti löytyy kyllä, suolestaminen kuten jänis, hirvi, peura tms.
Turkki, melko kelvoton kuten jossain mainitsin poistetaan helpoiten haarat levällään, siis kani, roikkuen jostain sopivalla korkeudella.Koivet ympärileikataan takapolvien kohilta ja varovaiset viillot pitkin reisiä.
Alat sitten vetämään sitä pintaa alaspäin avustaen puukolla, nahka repeää helposti joten ole hellävarainen.
Etutassut hoidetaan kuten takavastaavat, etupolvien kohilta ympärileikkaus ja sitten kainaloista nätit viillot, vedät alaspäin sitä nahkaa ja niskan kohilta poikki.
Nyt sinulla on kaunis kaninkeho lähes syötävänä.
Reseptin tällään kohta, varaa kuitenkin olutta tai punaviiniä lähituntumaan. laugh

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #222 on: 09.04.09, 19:15 »

Noniin nyt meillä on muutaman päivän riippuneita kaniruhoja kaksi kolme tahi neljä, riippuen nälästä ja ruokakunnan koosta.
Paloittele kani kauniisti tai mikäli uuniin sopii, eikun kokonaisena, mausta suolalla ja pataan tai uunivuokaan, voi ruskistaa jos haluat.
Lisäät sipulin tai kaksi lohkoina pataan, voit myös murskata muutaman katajanmarjan sekaan.
Pari desiä vettä, smetanaa tai ranskankermaa jos haluat sekaan.
Uuniin 150 astetta noin ja aikaa 2-3 tuntia, hiukka lihan määrästä riippuen.
Hyvän kastikkeenhan voit laitella lisukkeille jos haluat, siivilöit liemen, lisäät olutta n.1dl tai vaikka punkkua saman verran, kermaakin voi lisäillä vyötärön mukaan, keittelet n.15 min. hiljaisella voit suurustellakkin jos haluat.Mausteet sitten maun mukaan, varoen hävittämästä riistan, eli stadilaisten kukkien ja puun pinnoitteen lihalle antaman aromin.
Jospa sinulta löytyy suppilovahveroita pakasteesta voit tuohon kastikkeeseen niitä lisäillä.
Hyvä kotimainen peruna, miksei kaukaa tuotu riisikin kävisi lisukkeeksi.
Eikun suurukselle.
Ja tietty voi taisi unohtua, voivoi.
Paistamiseen sitä ja sitten kastikkeeseen ja.......

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #223 on: 10.04.09, 21:25 »

Kiitoksia Arne!  Grin

Testataan heti kunhan tulee viranomaisilta jonkinnäköinen "lupa" noita pitkäkorvia pataan laittaa. 
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #224 on: 13.04.09, 22:10 »

Joo siis nuo pitkät korvat, eiku mettäkoiralle purukaluks, jos siis koira ja korvat kotikonnuilta löytyy, käyttivät tosiaan ennenvanhaan jäniksen käpäliä uunin puhdistamiseen.
Eli ellette tienny, iso uuni joka haloilla lämmitettiin, sitten tuhkat ym. pois ja suurus valmistumaan, n.24 tuntia ja sitkeinkin omt. oli syötävä.
Käpälä toimi myöskin leivinlaudan harjaamiseen.Kerron tarkemmin tarvittaessa.Näin meilläpäin,Lappeenrannoille ei vielä silloin pizzeria rantautunut, en toki sitäkään kaihda.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: Bon appétit
« Reply #225 on: 14.04.09, 12:45 »

...
Käpälä toimi myöskin leivinlaudan harjaamiseen.Kerron tarkemmin tarvittaessa.Näin meilläpäin,Lappeenrannoille ei vielä silloin pizzeria rantautunut, en toki sitäkään kaihda.

Siitä onkin sitten aikaa, sillä taisi Adriano aikoinaan perustaa Lappeenrantaan Suomen ensimmäisen pizzerian.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #226 on: 15.04.09, 11:10 »

Joo muistikuvani perustuu ajalle jolloin tuskin Italiassakaan syötiin pizzaa. Grin
Eli oikeasti-50-60 luvulle.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Jukka Siirilä
Offline Offline

Posts: 6019
Date Registered: 17.04.02

Re: Bon appétit
« Reply #227 on: 15.04.09, 11:36 »

Joo muistikuvani perustuu ajalle jolloin tuskin Italiassakaan syötiin pizzaa. Grin
Eli oikeasti-50-60 luvulle.

Nykyisenmuotoista pizzaa syötiin Italiassa jo 1700-luvulla. Et sinä sentään niin vanha ole   Wink

-JukSii-
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #228 on: 15.04.09, 15:29 »

Ei ainakaan quattroa tuolloin.Taisi olla Carbonaraa. Roll Eyes

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #229 on: 27.04.09, 15:05 »

Ciao!

Nyt on vuoden ensimmäinen ribsi tulossa grillissä! En tällä kertaa esikypsentänyt ollenkaan vaan pidän monta tuntia grillissä ja karkotan kaikki naapurit savulla thmbup Laiton foliovuoan pohjalle liekkien estoksi ja vartin välein laitan kastiketta pintaan ettei kuivu, saas nähdä kuinka äijän käy Roll Eyes Kello 21:00 otan pois grillistä kun alkaa Suomen peli!

Ripa

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #230 on: 27.04.09, 15:36 »

Juttelin tänään miehenkanssa joka kehui syöneensä ranskan rivieralla räkättirastaan lihaa, oli kuulemma oikein ravintola-annos ja erittäin maukas annos, rintapalat on kuulemma 2€ kolikon kokoisia Huh

Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #231 on: 27.04.09, 16:13 »

Juttelin tänään miehenkanssa joka kehui syöneensä ranskan rivieralla räkättirastaan lihaa, oli kuulemma oikein ravintola-annos ja erittäin maukas annos, rintapalat on kuulemma 2€ kolikon kokoisia Huh

Juu siellä syödään ja syödään Suomessakin! On kuulemma äärettömän maukasta.. Muistaakseni toissa vuonna ilmoitettiin ammutun yli 3000 rastasta ravintotarkoitukseen. Pitänee syksyllä kokeilla thmbup

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #232 on: 27.04.09, 16:35 »

Juu siellä syödään ja syödään Suomessakin! On kuulemma äärettömän maukasta.. Muistaakseni toissa vuonna ilmoitettiin ammutun yli 3000 rastasta ravintotarkoitukseen. Pitänee syksyllä kokeilla thmbup


Räksä on niin pieni että taitaa kunnon pataan upota parikymment yksilöä,Aika paljon niitä metsästetään ihan uutta mulle Smiley

Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #233 on: 27.04.09, 16:58 »

Nyt on vuoden ensimmäinen ribsi tulossa grillissä! En tällä kertaa esikypsentänyt ollenkaan vaan pidän monta tuntia grillissä ja karkotan kaikki naapurit savulla thmbup Laiton foliovuoan pohjalle liekkien estoksi ja vartin välein laitan kastiketta pintaan ettei kuivu, saas nähdä kuinka äijän käy Roll Eyes Kello 21:00 otan pois grillistä kun alkaa Suomen peli!

Voe voe voe, loppu grillistä kaasu Grin Mutta on todella mureaa 3h kypsennyksellä; vielä pari tuntia niin olisi varmaan murentunut käsiin thmbup

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #234 on: 27.04.09, 18:46 »

Tällainenkin citykaniresepti on julkaistu:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200904089383963_uu.shtml

Kyseessä on "vain" kahdella Michelin tähdellä palkitun kokin resepti, joten ainahan voi laittaa paremmaksi, jos jotain tähdellistä keksii. Tongue Wink

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #235 on: 16.05.09, 10:17 »

Kausi avattu!





[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #236 on: 16.05.09, 19:39 »

Hienoa Boris thmbup Itse grillannut nyt viitisen kertaa ribsejä ja BBQ-kastikkeen salat (omatekoisen) alkaa löytymään Roll Eyes

Mitä juustoa sienien sisällä? Miten retiisit istuu salaattiin, koskaan en ole kokeillut?

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #237 on: 16.05.09, 20:18 »

Hienoa Boris thmbup Itse grillannut nyt viitisen kertaa ribsejä ja BBQ-kastikkeen salat (omatekoisen) alkaa löytymään Roll Eyes

Mitä juustoa sienien sisällä? Miten retiisit istuu salaattiin, koskaan en ole kokeillut?

Eivät olleet joustosieniä, vaan pekonilla ristiinkytkennällä ympäröityjä.

Retiisi ON vähän vaikea, mutta pehmentämässä sen terävyyttä oli sekä ananasta että parsaa. "Salaattikastikkeena" oli vain puristettua luomusitruunamehua.

Joskus käytän salaatissa retiisien lisäksi pieniä juustokuutioita (esim. Gouda), mutta silloin jätän sitruunan pois.
« Last Edit: 23.05.09, 09:51 by Boris Grahn »

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #238 on: 23.05.09, 09:56 »

ÄLKÄÄ ENÄÄ haukkuko berlusconia! laugh

Juuri tuli todistetuksi, että kyllä italialaiset (nyttemmin) ymmärtävät hyvän päälle! thmbup Tosin siihen tarvittiin pari vuotta sitten Suomesta vietyä Siikli siemenperunaa. Jo jonkin aikaa on ainakin Stadin torilta saanut italialaista Siikliä 3 egee/litra, kun kotimainen uuspottu on 10:stä eurosta ylöspäin. Shocked Pitihän niitä Berlusconisiiklejä tietenkin ottaa ja hallista napata hyvää kylmäsavulohta. Molemmat olivat erinomaisia.

Kylmäsavulohta siksi, että meillä silli ei toimi ruokana, vaan ehkäisyvälineenä. Wink

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #239 on: 23.05.09, 10:49 »

Boris, onko tuo joku "nostogrilli"?

Näyttäisi kuvissa siltä että siinä on ensin polteltu puuta ala-asennossa, ja sitten kun hiillos on hyvä, palokerros "vinssataan" jollain konstilla lähemmäksi paistotasoa?   Liittyykö oikeassa laidassa oleva puukahva tähän operaatioon?

Näyttää nimittäin siivousmielessä ja nimenomaan puiden polttoa ajatellen aikas hienolta ja toimivalta ratkaisulta  thmbup
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1