FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
23.11.17, 07:43

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 158203 times)
Ilkka Mannikainen
Offline Offline

Posts: 14183
Date Registered: 06.11.03

Re: Bon appétit
« Reply #240 on: 23.05.09, 10:54 »

Juu Kalle, sitä vinssataan juuri niin.

Täällä pihassa samanlainen grilli, pääset Kalle kokeilemaan kun tuot kunnon entrecoteet mukanasi.  Wink
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #241 on: 23.05.09, 11:35 »

Boris, onko tuo joku "nostogrilli"?

Näyttäisi kuvissa siltä että siinä on ensin polteltu puuta ala-asennossa, ja sitten kun hiillos on hyvä, palokerros "vinssataan" jollain konstilla lähemmäksi paistotasoa?   Liittyykö oikeassa laidassa oleva puukahva tähän operaatioon?

Näyttää nimittäin siivousmielessä ja nimenomaan puiden polttoa ajatellen aikas hienolta ja toimivalta ratkaisulta  thmbup

On se. Grilliin kuuluu veivi, jolla polttotasoa voi juurikin arvaamallasi tavalla säätää. Usein grilleissä on mahdollisuus säätää sitä paistotasoa eri tavoin, mutta ainakin yhtä hyvin toimii tuo polttotason säätö.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #242 on: 23.05.09, 13:32 »

Poikkeappas kauppatorilla Helsingissä ja osta ainoasta kauppaveneestä savustettua lohta, kerro jos ehdotin huonoa.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #243 on: 23.05.09, 13:47 »

Poikkeappas kauppatorilla Helsingissä ja osta ainoasta kauppaveneestä savustettua lohta, kerro jos ehdotin huonoa.

Tänään oli taas kaksi kauppavenettä ja kummastakin olisi saanut häkämyrkytettyä rasvaeväistä. Se olisi kuitenkin mielestäni vaatinut seurakseen korvasienimuhennosta ja ryppyiset olivat aika kuivan näköisiä, minkä lisäksi maksoivat 15 egee litra. Korvasienimuhennokseen käytän muuten mielummin purjoa kuin sipulia, jolloin sienien maku pääsee hieman paremmin esille.

Kauppatorilla tulee muutenkin vierailtua ahkerasti, kun ei tarvitse duunista mennä kuin kadun yli. Koska City Hall on julistettu savuttomaksi alueeksi, joutuu pikkusikaareitaan pössäyttelemään yhden kadunleveyden verran syrjemmässä.
 Embarrassed Sad

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #244 on: 23.05.09, 14:04 »

Tarkoitin sitä vanhan rouvan venettä.Ja korvasieniä odottelen pikkuhiljaa tuosta mäenrinteestä, ovat vain pieniä vielä.Purjo sopii todella paremmin, miedompi maku jottei pilaa alkuperäistä.
Söin tosin juurikin suppilovahverokeittoa ja kohta viljapossun virtsalihaksia grillattuna. thmbup

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #245 on: 23.05.09, 14:07 »

Tarkoitin sitä vanhan rouvan venettä.

Tuttu on tuo isolla varjolla varustettu paatti ja juuri se päivystää sitkeämmin. Smiley

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #246 on: 23.05.09, 14:08 »

Tuttu on tuo isolla varjolla varustettu paatti ja juuri se päivystää sitkeämmin. Smiley

Ja uusi varjo tälle kesälle. thmbup
Myrkyttää muuten tuo rouva Linnea Tuomaan kalan tilausankeriaatkin, haettiin juuri männäviikolla uusi paistinpannu silakkapihveille.
« Last Edit: 23.05.09, 14:23 by Arne Wallen »

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #247 on: 23.05.09, 14:22 »

Onko kukaan teistä muuten valmistanut ja nauttinut apinan tissiä? Mietin vain, kun sitä otsikossa jopa hyväksi kehutaan  Roll Eyes

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #248 on: 23.05.09, 14:24 »

Jäänny vähemmälle tuo herkku.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Jaakko Koponen
Offline Offline

Posts: 543
Date Registered: 05.03.07

Re: Bon appétit
« Reply #249 on: 23.05.09, 14:53 »

Toimiikos toi kaikilla pannutyypeillä ja on ilmeisen nopea verrattuna keraamiseen? Lämpeneekö toi induktiolieden levy ollenkaan?

Mitä enemmän rautaa, sitä paremmin toimii. Valurauta paras. Yleensä jos kattila tai pannu sisältää muita metalleja, induktiotaso saattaa pitää semmoista pientä ritinää.
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #250 on: 24.05.09, 16:07 »

Tarkoitin sitä vanhan rouvan venettä.Ja korvasieniä odottelen pikkuhiljaa tuosta mäenrinteestä, ovat vain pieniä vielä.Purjo sopii todella paremmin, miedompi maku jottei pilaa alkuperäistä.
Söin tosin juurikin suppilovahverokeittoa ja kohta viljapossun virtsalihaksia grillattuna. thmbup

Piruvie, moneen vuoteen en ole syönyt korvasieniä kun ei löydy thmbdn Pitänee tinkiä periaatteesta ja käydä torilta hakemassa! Olikos se minimikeittosuositus 2x5min ja vedenvaihto luonnollisesti väliin? Mites itse valmistus; kuten muidenkin sienien kanssa, esim. kermaa pannulle?

Onko kukaan teistä muuten valmistanut ja nauttinut apinan tissiä? Mietin vain, kun sitä otsikossa jopa hyväksi kehutaan  Roll Eyes

Vai että apinan tissiä Grin

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #251 on: 25.05.09, 02:11 »

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/sienet/kauppasienet/korvasieni/korvasienten_kasittely/

2 x 5 minsaa tietenkin varmempi

http://fi.wikipedia.org/wiki/Korvasieni

http://fi.wikibooks.org/wiki/Sienikirja/Korvasieni

Aika normaalisti menee korvasienikin. Paisto. Mukaan sitä purjoa maun mukaan. Myllystä voi murjaista sekaan hieman pippuria. Tietenkin kermaa lorotetaan mukaan. Itse pidän aika paksusta tavarasta, joten kunnon kermaa ja lisäksi saatan saostaa hieman Maizenalla.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #252 on: 25.05.09, 05:09 »

Löysin joitakin vuosia takaperin eräästä saaresta juurineen kaatuneen kuusen paljastamasta hiekkakuopasta halkaisijaltaan melkein puolimetrisen korvasienen. Jätin sinne Tongue Vaippaikäisenä taaperona olin vetänyt mökillä korvasientä maasta raakana ja sairaalakeikka siitä taisi tulla. Se ehkä selittää nykyolemustani. Vai olisikohan samoihin aikoihin syömälläni pesupulverilla osuutta asiaan? Onneksi olin tajunnut korjata tilanteen vetämällä varmuuden vuoksi yliannostuksen Vitoleita, ne kun niin kivasti poksahteli suussa, kun niitä puri laugh

Nimim. Mitähän hyvää tänään syötäisiin?

Ps. Surf rocks!

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
rsuomi
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #253 on: 25.05.09, 05:31 »

Löysin joitakin vuosia takaperin eräästä saaresta juurineen kaatuneen kuusen paljastamasta hiekkakuopasta halkaisijaltaan melkein puolimetrisen korvasienen. Jätin sinne Tongue Vaippaikäisenä taaperona olin vetänyt mökillä korvasientä maasta raakana ja sairaalakeikka siitä taisi tulla. Se ehkä selittää nykyolemustani. Vai olisikohan samoihin aikoihin syömälläni pesupulverilla osuutta asiaan? Onneksi olin tajunnut korjata tilanteen vetämällä varmuuden vuoksi yliannostuksen Vitoleita, ne kun niin kivasti poksahteli suussa, kun niitä puri laugh

Nimim. Mitähän hyvää tänään syötäisiin?

Ps. Surf rocks!

Heh!

Itse natiaisena join Fairya. Mutsi soitti myrkytyskeskuskseen hädissään...

Kysyivät "kupliiko" ?

Ei.

No ei stten mitään hätää"....  Grin

Eipä ole tänä vuonna juuri korvsieniä näkynyt, ainakaan täällä päin. Ilmeisesti olisi saanut sataa enemmän?
« Last Edit: 25.05.09, 05:46 by Risto Suomi »
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: Bon appétit
« Reply #254 on: 25.05.09, 05:42 »

Niin, älkää missään nimessä menkö syömään tai edes maistamaan raakoja tai huonosti ryöpättyjä/kuivattuja korvasieniä. Niissä voi olla vielä tappava määrä myrkkyä jäljellä.

Lainaus sivulta http://www.luonnossa.com/Sienilajit/Korvasieni/korvasieni.html

*******
Korvasienen myrkyistä 90% on gyromitriiniä, joka on tappava solumyrkky. Sienestäjän on hyvä tietää, ettei laita sormiaan suuhun tai silmään kosketettuaan korvasientä metsässä. Korvasientä kuljetettaessa siitä haihtuu myrkkyjä. Älä siis myöskään nuuhkaile vastakerättyjä korvasieniä. Missään tapauksessa sitä ei saa mennä maistamaan tuoreeltaan. Myrkytysoireita ovat mm. vatsakipu, väsymys, oksentelu ja krampit. Oireet alkavat ensimmäisten 12 tunnin aikana. Tämän ollessa tilanne, hakeudu välittömästi sairalahoitoon. Herkimmät saavat oireita jo pelkän keitinveden haistelusta. Muista, että korvasieni voi olla kuolettavan myrkyllinen nautittuna ilman keittämistä.
*******

Pekka
« Last Edit: 26.05.09, 13:39 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
rsuomi
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #255 on: 25.05.09, 05:55 »

Voisivat olla viimeiset sellaiset ja tuskin kovin kivat.

Lainaus sivulta http://www.luonnossa.com/Sienilajit/Korvasieni/korvasieni.html

*******
Korvasienen myrkyistä 90% on gyromitriiniä, joka on tappava solumyrkky. Sienestäjän on hyvä tietää, ettei laita sormiaan suuhun tai silmään kosketettuaan korvasientä metsässä. Korvasientä kuljetettaessa siitä haihtuu myrkkyjä. Älä siis myöskään nuuhkaile vastakerättyjä korvasieniä. Missään tapauksessa sitä ei saa mennä maistamaan tuoreeltaan. Myrkytysoireita ovat mm. vatsakipu, väsymys, oksentelu ja krampit. Oireet alkavat ensimmäisten 12 tunnin aikana. Tämän ollessa tilanne, hakeudu välittömästi sairalahoitoon. Herkimmät saavat oireita jo pelkän keitinveden haistelusta. Muista, että korvasieni voi olla kuolettavan myrkyllinen nautittuna ilman keittämistä.
*******

Pekka


Juu, totta.

Eikös joku sanonut, että opettele tuntemaan kaikki myrkylliset sienet, ja syö vain niitä sieniä, jotka tunnet.....

Mahdetaanko tuota monissa maissa edes syödäkkään?

Oikein valmistettuna, kyllä aika herkkua!

risto
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: Bon appétit
« Reply #256 on: 25.05.09, 06:05 »

Juu, totta.

Eikös joku sanonut, että opettele tuntemaan kaikki myrkylliset sienet, ja syö vain niitä sieniä, jotka tunnet.....

Mahdetaanko tuota monissa maissa edes syödäkkään?

Oikein valmistettuna, kyllä aika herkkua!

risto

EU on kieltänyt Suomen ensimmäisen varsinaisen ulkomaankauppatavaran, entisaikojen parhaan lahonsuoja-aineen, "lääkkeen joka vaivaan", jne. nimittäin tervan käytön ja myynnin - myrkyllisenä. Eiköhän se kohta kieltäne tuonkin herkun käytön. Missä täällä on keskisormihymiö?


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
rsuomi
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #257 on: 25.05.09, 06:14 »

EU on kieltänyt Suomen ensimmäisen varsinaisen ulkomaankauppatavaran, entisaikojen parhaan lahonsuoja-aineen, "lääkkeen joka vaivaan", jne. nimittäin tervan käytön ja myynnin - myrkyllisenä. Eiköhän se kohta kieltäne tuonkin herkun käytön. Missä täällä on keskisormihymiö?



Niin, harmi. Tervahan on siitä hyvä, että talvella se "halkeilee" ja päästää puun kuivumaan. Ilman lämmetessä ja "lahottajien" iskiessä se taas "notkistuu" ja muodostaa hyvän kosteussuojan. No tämä nyt menee ohi varsinaisen aiheen.

risto
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #258 on: 25.05.09, 06:28 »

Kehno korvasienisato tänä vuonna. On ollut turhan kylmää ja etenkin kuivaa.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
rsuomi
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #259 on: 25.05.09, 06:34 »

Kehno korvasienisato tänä vuonna. On ollut turhan kylmää ja etenkin kuivaa.

Näin sanoi aamuteeveessä asiantuntijakin, eli korvasieni sato on menetetty...mutta onneksi se ei ennusta sitä, etteikö syksyn sienisadosta voisi tulla hyvä.

risto

Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1