FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.07.17, 14:34

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 156629 times)
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #260 on: 26.05.09, 16:50 »

Kehno korvasienisato tänä vuonna. On ollut turhan kylmää ja etenkin kuivaa.

No niinpä tietysti thmbdn Mahtanee litrahinta jäädä kohtalaisen korkeaksi..

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
arttula
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #261 on: 26.05.09, 16:59 »

On olemassa tutkijoita, joiden mielestä sienet eivät lainkaan ole ihmisravinnoksi kelpaavaa. Perusteluna on, että sienet ovat vuosimiljoonien (-miljardien?) ajan yrittäneet selviytyä bakteereiden ja muiden aitotumallisten (mm. etanat, toukat ja ihminen) hyökkäyksiä vastaan, ja vain parhaan puolustuksen omaavat ovat selvinneet. On monia sieniä, jotka ovat melkein välittömästi myrkyllisiä, mutta suurimman osan pitkäaikaisvaikutuksia ei tiedetä. Osa saattaa olla karsinogeenisia, mutta siitäkään ei ole vakuuttavaa näyttöä - vielä.

Ei sen puoleen. Pidän itsekin sienistä, ja tuskin maltan odottaa ensi syksyä, jolloin taas pääsee sienestämään. Smiley
PekkaK
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #262 on: 29.05.09, 18:48 »

Kelpaa sienet tai ei, niin äidin laittama korvasienikeitto tuolla maaseudulla itse poimituista korvasienistä on parasta ja maittavinta ruokaa mitä olen ikinä syönyt. Niin kovasti että oksat poies.

Toiseen aiheeseen, näin joskus jossain lehdessä kuvan ruokalajista, missä oli paistettua skorpionia suklaakastikkeella tai -kuorrutuksella. Se on jäänyt vaivaamaan kiehtovalla tavalla. Mietin silloin, että syön paistettua skorpionia suklaakastikkeella kun täytän 30, muttei ole vieläkään onnistunut tai tullut eteen. Ehkä joskus vielä. Pitäisi kai ensin ottaa selvää, mikä ravintola sellaista pystyisi tarjoamaan, ja mihin hintaan. Löytyneekö edes Suomesta ollenkaan.  Roll Eyes
Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #263 on: 29.05.09, 20:22 »

Ei taida Suomesta löytyä skorpionia missään muodossa.   Sen sijaan turistien suursuosikkimaassa Thaimaassa paistettuja skorppareita on varsinkin ilta-aikaan tarjolla joka toisessa kadunkulmassa myyntivaunuista joissa on muitakin ötököitä. Se suklaakastike pitänee vissiin ostaa jostain muualta, tai sitten pyytää joku lähikapakki tekemään sinulle annoksena.
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #264 on: 30.05.09, 02:06 »

Ihan oikeasti..... ei maksa vaivaa. Paistettu skorpioni on lähinnä kun söisi rapeaksi paistettuja savella täytettyjä olkia. Se suklaa ehkä saattaa jotain pelastaa mutta mielestäni kannattaisi syödä sekin erikseen.

Asiaan etäisesti liittyvä rönsyllevä tarina: Tapahtui vuonna miekka ja kivi jossain Henanin maakunnassa, muistaakseni jossain Pingdingshanin lähistöllä. Kumisaapas- ja kännykkävirman reissulassi saapuu parin viikon puskarundilla johonkin tuppukylään minne piti saada GSM-tukiasema pystyyn että puolueen/armeijan/tehtaan suuret päälliköt pääsee soittelemaan kännyköillään jotka edellämainittu valmistaja on huikkinut ilmaiseksi paikallisen Posti- ja telelaitoksen kautta. Normaali kuvio, aamupäivä väsätään tukiasemaa pystyyn, pidetään parin tunnin lounastauko jonka aikana urheillaan paikallisen Mao Tai pontikan kanssa. Lounaan jälkeen posti- ja telekommunikaatiolaitoksen edustajat käyvät siestalle, ja reissulassi takaisin töihin.

Iltapäivästä lassi saa paitsi kivistävän päänsäryn, myös integroitua tukiaseman PTT:n GSM-verkkoon. Voi riemun päivää. Lehtikuvia otetaan ja televisioryhmä piipahtaa ikuistamaan sivistyksen saapumisen tähänkin kaupunkiin kännykkäverkon myötä. PTT:n edustajat kömpivät iltapäiväunosiltaan ja liittyvät ilonpitoon raahaten reissulassin ja tämän avustavan/tulkkaavan harjoittelijan illalliselle kaupungin silmäätekevien kanssa.

Koska on syytä erityiseen juhlaan, ulkomaalaisen vieraan läsnäoloa kunnioitetaan mm. erityisen hienolla ruokalajilla. Paahdettuja skorpioneja lautasellinen keskelle pöytää. Jehna.

Tässä vaiheessa lienee syytä toistaa että lassimme on siis toista viikkoa puskissa ja on eräänkin kerran jo päässyt maistamaan tätä ihmeellistä herkkua. On tässä vaiheessa melko vakuuttunut siitä että syötävä on jokseenkin yhtä maukasta kuin savipaakun kitaansa lappaisi. Yleinen juhlava mieliala ja herkun arvostus ei siis tartu. Mutta mikäs auttaa kun ollaan edustamassa kumisaappaita, Suomea ja yleensäkin ulkomaalaisia eli pitää yrittää. Lassi kietaisee huiviinsa pari lasillista Mao Tai:ta, joka onnistuu helposti koska innokkaita lasinkilistäjiä riittää. Gan Bei eli muki tyhjäksi.

Pari kertaa suorituksen toiston jälkeen juhlamieli alkaa vähän tarttua ja lassimme päättää viihdyttää arvoisaa juhlaväkeä. Nappaa skorpionin pari muina miehinä naamaansa koska sitä kuitenkin kaikki odottaa. Syökö ulkomaan pelle eli Lao Wai iljettäviä elukoita? Rouskis rouskis, hyvin harjoitellulla rutiinilla skorpionit putoavat hyvinvoideltuun ruoansulatukseen. Erityisen dramaattisen vaikutelman tehdäkseen lassi vielä ottaa yhden skorpionin syömäpuikkoihin ja alkaa kävelyttää sitä pöydällä. Hei katsokaa! Paistettu skorpioni kävelee!?!?!

Virhe.

Arvoisan juhlaväen valtaa ennennäkemätön riemastus. Ihan totta! Lao Wai:kin sen tiesi. Mitäs tässä nyt helkkari sentään paistettuja skorpioneja syömään kun kerta käveleviäkin voisi. Äkkiä tuoreita skorpioneja keittiöstä. Jokaiselle pöydässä olevalle pontikka.... anteeksi siis Mao Tai lasi eteen ja skorpioni puikkoihin. Hukutetaan skorpioni pontikkaan, nostetaan se mahtipontisesti näkyville ja puraistaan pistin hännästä hampailla poikki. Mieluimmin sylkäisten se kauas pöydälle niin että kaikki varmasti näkee. Syödään loppu skorpioni rouskutellen ja maiskutellen. Herkkujen herkku. Ja ennen kaikkea tosi miesten eväs.

Reissulassimme toteaa tilanteen menetetyksi, nostaa vielä yhden Gan Bei kierroksen isännille ja horjahtelee hotellihuoneelleen päin. Edes vilkaisematta kuhisevaa skorpionitankkia......

Juhlasalissa tunnelma nousee kattoon. Taas on näytetty yhdelle ulkomaanpellelle mistä kana pissii.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #265 on: 30.05.09, 09:56 »

Enpä tiennyt että pidät mutapaakuista joissa olkia, olisinhan niitä tarjoillut jenkkiviskin kera.Noh Orvo asia korjataan. Grin

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5224
Date Registered: 14.12.05

Re: Bon appétit
« Reply #266 on: 30.05.09, 17:11 »

Kelpaa sienet tai ei, niin äidin laittama korvasienikeitto tuolla maaseudulla itse poimituista korvasienistä on parasta ja maittavinta ruokaa mitä olen ikinä syönyt. Niin kovasti että oksat poies.
...

Samaten sienet ovat herkkuani. Mustista torvisienistä (jos niitä jostain sattuu löytämään) tehty keitto vie kielen mennessään. Kanttarellikastikkeen voittanutta ei ole. Herkkusienet ovat hyviä moneen tarkoitukseen. Ukonsieniä on myös vaikea löytää, mutta niitä syö vaikka sellaisenaan - pannulla voissa paistettuna ... njam njam. Herkkutatit ovat parasta maan päällä (italialaiset ovat samaa mieltä  Wink). Täällä Karjalan puolessa taas vannotaan rouskuista tehdyn sienisalaatin nimeen. Korvasienimuhennos on niin ikään aivan erinomaista (pitää muistaa vain ryöpätä hyvin ja mieluiten kahteen kertaan). Jne. Voin tuskin odottaa syksyisiä sieniretkiä (joskin osa noista on kesä- tai kevätsieniä) .

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5224
Date Registered: 14.12.05

Re: Bon appétit
« Reply #267 on: 30.05.09, 17:13 »

Ei taida Suomesta löytyä skorpionia missään muodossa.   Sen sijaan turistien suursuosikkimaassa Thaimaassa paistettuja skorppareita on varsinkin ilta-aikaan tarjolla joka toisessa kadunkulmassa myyntivaunuista joissa on muitakin ötököitä. Se suklaakastike pitänee vissiin ostaa jostain muualta, tai sitten pyytää joku lähikapakki tekemään sinulle annoksena.

Tuli aikoinaan Thaimaassa maistettua paahdettuja torakoita ja monta muuta, joita ei heti yhdistä syötäviin. Ihan ok.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #268 on: 30.05.09, 18:14 »

Ei taida Suomesta löytyä skorpionia missään muodossa.   Sen sijaan turistien suursuosikkimaassa Thaimaassa paistettuja skorppareita on varsinkin ilta-aikaan tarjolla joka toisessa kadunkulmassa myyntivaunuista joissa on muitakin ötököitä. Se suklaakastike pitänee vissiin ostaa jostain muualta, tai sitten pyytää joku lähikapakki tekemään sinulle annoksena.

Stockmannin herkku Stadissa lupaa, että sieltä löytyy kaikkea; mikäli ei löydy niin lupasivat hankkia Wink Mutta sen lisäksi se pitäisi ruoaksi laittaa ja se onkin toinen tarina se Grin

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #269 on: 30.05.09, 19:57 »

Pomo piipahti pitkällä lounaalla = 12-22 ja onnistuttiin sammuttamaan sekä nälkä että jano. Smiley

Alkuun kääräistiin rullalle savuporoa, prosciuttoa ja Schwarzwaldin kinkkua

[ attachment removed / expired ]

Koska oli kikkelis, piti tietenkin olla myös kokkelis, jossa hieman ruohosipulia

[ attachment removed / expired ]

Kun potuttaa ja survoo kunnolla, pitää olla kunnon vehkeet

[ attachment removed / expired ]

Keppiä ei tarjottu, mutta prinsessatikkuporkkanoita kyllä

[ attachment removed / expired ]

Osa soossista saapui Madeiralta asti

[ attachment removed / expired ]

Sikailtiinkin viljalti. Possut uivat yön yli seoksessa, jossa oli sinappia, öljyä, soijaa. Sweet Chili kastiketta ja Colaa ynnä mausteita

[ attachment removed / expired ]

Jälkiruuasta ei jäänyt jälkeäkään. Omppopiiras paistettiin ja päälle aitoa vaniljajäätelöä

[ attachment removed / expired ]

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Ilkka Toivanen
Offline Offline

Posts: 2635
Date Registered: 06.04.04

Re: Bon appétit
« Reply #270 on: 30.05.09, 21:22 »

Boriksen kutsua odotellessa. On näköjään Café Normalé pöydässä. Tosin kahvia en ole juonut noin 30 vuoteen, kun lopetin, joten Café Exclusivé saa riittää.

Grin

Ei sen tarvitse olla iso vika, kun se on päässä.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #271 on: 31.05.09, 17:04 »

Täällä Karjalan puolessa taas vannotaan rouskuista tehdyn sienisalaatin nimeen.

Myös haapasieniä on hyvä olla joukossa ja kuten olen aikaisemminkin sanonut, niin korvaamalla perinteisen sipulin purjolla (lähinnä sen alapäällä), saa sienemmän makuista. Tongue

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #272 on: 01.06.09, 16:22 »

Eipä ole Boriksen pöydästä herkkuja puuttunut, mietityttää nuo kristallilasit, mitähän niissä?
Omat pihakorvasienet kuihtuivat, onneksi tuo naapurin rouva toimitti töistä tullessaan kastikkeeksi riittävät. thmbup

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #273 on: 01.06.09, 17:23 »

Eipä ole Boriksen pöydästä herkkuja puuttunut, mietityttää nuo kristallilasit, mitähän niissä?


Epäilen että ei liene ainakaan Monopolia.......  Roll Eyes

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #274 on: 01.06.09, 17:44 »

Epäilen että ei liene ainakaan Monopolia.......  Roll Eyes
Juu ei voi olla; Boris hämää meitä tietoisesti Roll Eyes

Pomo piipahti pitkällä lounaalla = 12-22 ja onnistuttiin sammuttamaan sekä nälkä että jano. Smiley

Alkuun kääräistiin rullalle savuporoa, prosciuttoa ja Schwarzwaldin kinkkua

Tuossa sen näkee mitä on ruoanlaitto parhaimmillaan vaikka alkuruoasta onkin kyse: yksinkertaista, kaunista ja ennen kaikkea äärettömän maukasta thmbup Ko. lautanenkin sopii ainakin allekirjoittaneen mielestä tilanteeseen kuin tilanteeseen ja valmistuksessa ei mene tunteja aikaa.

Kuten Gordon Ramsay sanoi, yksinkertaisuus on kaunista; jos ruoassa on yli kuutta makua, sen on pakko epäonnistua Roll Eyes

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #275 on: 01.06.09, 23:59 »

Epäilen että ei liene ainakaan Monopolia.......  Roll Eyes

Tällä kertaa ei mitään Larsenia kummempaa niistä laseista tarjottu. Embarrassed

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #276 on: 02.06.09, 00:16 »

Tuossa sen näkee mitä on ruoanlaitto parhaimmillaan vaikka alkuruoasta onkin kyse: yksinkertaista, kaunista ja ennen kaikkea äärettömän maukasta thmbup Ko. lautanenkin sopii ainakin allekirjoittaneen mielestä tilanteeseen kuin tilanteeseen ja valmistuksessa ei mene tunteja aikaa.nnistua Roll Eyes

No joo, kun ei tarvitse pyytää tuotoksistaan mitään seitsemän tähden (tiedän - ei sellaista ole) Michelin hintoja, niin olen aika tarkkaan karsinut turhat piperrykset pois. Kastikettakaan en roiski, vaan jokainen saa ammentaa haluamansa määrän pienellä kauhalla ja sopivaksi katsomaansa paikkaan. Jäätelön kanssa taas ei otettu mitään hopealusikkariskejä, vaan otettiin reilulla vanhan ajan arkisella ruokalusikalla, joka kestää, vaikka olisi jäde vähän kohmeisempaakin.

Yritän keskittyä oleelliseen, eli siihen, että maut ovat kohdallaan ja nälkä lähtee - varmasti.

Kokkeliin tuli 10 munaa ja 2 dl kermaa.
Pihvejä oli neljälle hengelle varattu 9 - kaikkiaan jokseenkin tarkkaan 1 kg putsattuna.
Pottumuhennokseen meni 10 Rosamundaa. Vähempikin olisi riittänyt.
Piirakkaan meni 4 reilun kokoista omppua. Annos olisi riittänyt kuudellekin.
Jätskiäkin jäi yli, joten hyvä etten antanut pehmetä liikaa ja sain pelastettua pakkaseen.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Kari.T Lehtinen
Offline Offline

Posts: 120
Date Registered: 11.02.09

Re: Bon appétit
« Reply #277 on: 02.06.09, 00:26 »

Kertokaahan kurmeekökit, että mistä käytte ostamassa grillattavanne? Ainakaan kauppojen lihoista en ole vielä tänä vuonna löytänyt mitään extra hyvää grillattavaa. Suoraan karjan kasvattajalta olen käynyt muutaman kerran klöntin lihaa hakemassa, mutta kun ei sielläkään viitsisi joka kauppareissulla ravata.
Olli Luoma
Offline Offline

Posts: 393
Date Registered: 24.02.07

Re: Bon appétit
« Reply #278 on: 03.06.09, 08:27 »

Tervehdys!
Olen mielenkiinnolla ja myös usein vesi kielellä lukenut tätä threadia. Itse en juuri kummoisia juttuja ole laittanut, syönyt kyllä  Roll Eyes
Olemme Vaimokkeen kanssa menossa häihin juhannuksena Tsekkeihin. Sinne piti vieraiden lähettää resepti, josta hääparille kerätään keittokirja. Laitoimme menemään Rikkaat ritarit. Reseptiä varten jouduimme itse tekemään ko tuotteen, jotta saimme kuvat. Tämä on varmaan kaikille tuttu, mutta tässä helppo ja vähäkalorinen  Grin kesäruoka.

Lämpimin palloterveisin

Oli L


[ attachment removed / expired ]

Lapsena ajattelin, että kun kasvan aikuiseksi, minusta tulee pallolentäjä. Nyt tiedän niiden olevan toisensa poissulkevia.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #279 on: 03.06.09, 09:06 »

Kertokaahan kurmeekökit, että mistä käytte ostamassa grillattavanne? Ainakaan kauppojen lihoista en ole vielä tänä vuonna löytänyt mitään extra hyvää grillattavaa. Suoraan karjan kasvattajalta olen käynyt muutaman kerran klöntin lihaa hakemassa, mutta kun ei sielläkään viitsisi joka kauppareissulla ravata.

Gourmet kokeista en tiedä, mutta henkilökohtaisesti suosin halleja (Kauppahalli tai Hakaniemi). Hyvää saa myös Chef Wotkin'sin tehtaanpuodista Sörkassa ja enimmäkseen myös niiden tiskiltä S-Market Sokoksessa. Jälkimmäinen on työmatkan varrella ja Kauppahalli taas vain Kolera-altaan toisella puolella.

Esim. Chef Wotkin'sin paistijauheliha on NIIN hyvää (ja rasvatonta), että se on oikeastaan pakko syödä raakana! Wink

Luomu- tai edes viljapossu on aina parempaa kuin tavallinen. Läskiä ei kannata valmistuksen aikana pelätä - mehukkaampaa tulee ja voihan sen liian ihran sitten leikata pois. Myös ITSE marinoimalla voi saada pieniä ihmeitä aikaan.

Grillivartaissa olen ikäni ihmetellyt esim. kesäkurpitsaa. Maun takia se EI voi siellä olla. Epäilen vahvasti pelkkiä kaupallisia kriteerejä = saadaan näyttämään enemmältä, kun lykätään sekaan paljon jotain aika halpaa, joka ei itse asiassa maistu juuri millekään. Tarjotaan siis pettuleipää ruislimpun hinnalla. thmbdn
« Last Edit: 03.06.09, 09:10 by Boris Grahn »

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1