FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
23.08.17, 06:24

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 157176 times)
Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #280 on: 17.06.09, 11:25 »

Talouselämä kertoo tänään miten ravintolan ruokalista kannattaa suunnitella:

Ruokalistojen kuusi temppua saada sinut maksamaan enemmän

Osan noista tiesin jo ennestään, mutta en esim. tuota toiseksi halvimman viinin temppua. Häpeäkseni on tunnustettava että siihen listan kakkosviiniin on tullut sorruttua näköjään ihan liian usein  Embarrassed
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: Bon appétit
« Reply #281 on: 17.06.09, 11:34 »

Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #282 on: 18.06.09, 14:49 »

Juhannuksen aatonaaton kotoperäinen parvekemukavuuspiknikki, kun aaton sääennuste on kehno. Yksinkertaista, joustavaa ja ympäristötekijät huomioivaa.

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]

Lisäkseni 2 naista, joten "pakko" hyväksyä kaupan sitruunamajoneesi...

[ attachment removed / expired ]

Pientä vinoilua matkassa, eikä ole edes se valehtelijaparooni...

[ attachment removed / expired ]

Anttila ei ampaissut minnekään. Löytyi kuitenkin orvokki, mutta puuttumaan jäivät lehdokki, vuokko ja moni muu.

Ottaa palloon - pieneenkin...

[ attachment removed / expired ]

VIELÄ pienempää palloilua parisiumilaisittain...

[ attachment removed / expired ]

Etelä-Amerikasta asti saapuivat kärtsättäväksi lihaspalaset.

[ attachment removed / expired ]


Aatonaattona siis parempi on JUU-hannus kuin aattona EI-hannus - ainakin sään puolesta.

Grilluttelemisiin!  Wink thmbup
« Last Edit: 18.06.09, 15:11 by Boris Grahn »

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
PekkaK
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #283 on: 18.06.09, 18:37 »

Juhannuksen aatonaaton kotoperäinen parvekemukavuuspiknikki, kun aaton sääennuste on kehno. Yksinkertaista, joustavaa ja ympäristötekijät huomioivaa.

...

Grilluttelemisiin!  Wink thmbup


Tuon näkemisestä tulee nälkä!  thmbup
Ezku
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #284 on: 18.06.09, 23:02 »

Tuon näkemisestä tulee nälkä!  thmbup

Sanoppa muuta huhhuh!  Shocked Kyllä tuli nälkä.
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #285 on: 19.06.09, 07:37 »

Mainiota Boris
Summittaisesti tuollaista mutta tänään, toki valkkari punaista ja Pariisiumilaiset uusia Sipoolaisia.
Hyvää Juhania.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #286 on: 19.06.09, 07:48 »

Valkkari olikin noille katkaistuille ravuille. Pihviä tulee täälläkin vielä tänään samasta fileestä ja uusiopotut ovat nauvolaisia. Jälkkäriksi saadaan swedumansikoita ja vihreää kermavaahtoa. Ruotsia ne vissiin puhuvat sipoon potutkin.
Wink

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Olle Sälgmark
Offline Offline

Posts: 6128
Date Registered: 12.06.07

Re: Bon appétit
« Reply #287 on: 19.06.09, 07:50 »

Swedujordgubbeja syödaan täälläkin...... Smiley

Trevligt Midsommar.

salgmark miuku telia.com
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #288 on: 19.06.09, 09:20 »

Sitä saa, mitä tilaa! Sateen sattuessa ei oltu sateessa - vaan sisällä. Kuvassa yksinkertainen "grilli", jossa vain yksi liikkuva osa. Wink

[ attachment removed / expired ]

"Maaukkoja"

[ attachment removed / expired ]

Tällä kertaa jäi puuttumaan mansikkamarinadi. Sad

[ attachment removed / expired ]

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #289 on: 19.06.09, 09:27 »

No nyt näyttää siltä että on ruokaa pöydässä, toki joo perunat puhuvat meilläpäin ruotsia, pieni korjaus toki, perunat ovat Helsingistä, ajatelkaa, maan pääkaupunki ja siellä viljellään perunoita.Metropoli, hah, pienen miehen isoja ajatuksia.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #290 on: 19.06.09, 17:46 »

Pjerhana! Cry Vielä hieman reipas kuukausi kärvisteltävä, että pääsee taas VARSINAISEEN herkutteluun. Tongue


[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #291 on: 19.06.09, 18:23 »

Minä olen aikoinaan touhunnut niinpaljon rapujenkanssa vanhempieni kalaliikkeessä että se pelkkä ravunkeittoliemen haju saa mut yrpeksimään.

Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #292 on: 20.06.09, 11:55 »

Vapaita näkemyksiä on ja kaikki kunnia niille! thmbup

Yksi ontuva Eriksson elää Tapio Rautalapion laulussa...

Toinen Eriksson "Röntyili" Herttoniemestä läheiselle Roihupellon Holkkitielle.

MOLEMMISSA sijainneissa olen useinkin käynyt ja etenkin elokuussa "haisee" juurikin sille.

Tilli - Anethum Graveolens - ON hajultaan vahva ja siihen voi EPÄaddiktoitua.

Nykyään hoidan vain vannoutuneita, yksityisiä superaddikteja, joten massaongelmaa ei synny. Parhaille parasta - markknahintaan! thmbup Tongue


Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #293 on: 20.06.09, 13:08 »

LOS PERKELOS! Angry

Nykykasvatuksellinen nuorisojoukko viihtyi taloyhtiön pihagrillillä eilisen. Kuvia grillistä postattu aikaisemmin.

LOPPUTULEMA
Palopohjan säätökammen puusuojaa EI enää ole. JOKO se isolla liekillä on poltettu, TAI sitten vain joku heurekekkasi evakuoida sen mukaansa - irti kun lähti. Cry

Suojaisessa katoksessa viitisen ihmistä yritti yöpyä ja ainakin yksi veti samaan tilaan melkoiset laatat. Lisäksi tietenkin tupakan tumppeja on pilvin pimein patiolla - huimaavat viitisen metriä roskiksesta...

thmbdn Angry thmbdn

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #294 on: 21.06.09, 16:32 »

Ikävää Boris.  Tosin tappiot eivät näytä päätähuimaaviksi nousevan, joten jos se retkusiipi (tai sen osa) löytyy jostain lähinurkilta niin ei kun siivoamaan vaan. Jos kerran muistat viitisen henkeä yöpyneenkin ko. katoksessa, ei varmaan ole ylivoimaista löytää syypäitä moiseen.  Eipä taida ko. seurueella olla enää grillillenne asiaa.


Mutta sitten mukavampiin tarinoihin.  Kokkailimme tänään lounaaksi hyvin perinteiset mutta maistuvat "Ahvenfileet + muusi".  Ahvenet pyöräytettiin korppujauhossa jossa oli höysteenä hitunen sitruunapippuria ja ripaus suolaa, ja sen jälkeen käytettiin pannulla. Muusi tehtiin oikeista perunoista, ja tahallaan sitkeä maitoa ja voita säästellen.  Salaatti oli ihan perusversio: tomaattia, kurkkua, salaattia ja sipulia. Kastike erikseen pullosta.

Vaan olipa hyvää!!


[ attachment removed / expired ]

Ainoa miinus koko hommassa oli se, että jos olisi tajunnut onkia abborret itse, kilohinta olisi ollut 0,-  tai ostaa ne torilta kokonaisina, kilohinta olisi ollut 4,- .  Valmiit fileet maksoivat Kampin K-kaupassa 29,90 €/kg    Shocked
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #295 on: 21.06.09, 16:36 »

Kaikki, minkä lihalle tai kalalle teettää muilla, maksaa hunajaa! Sad

Todella pääsee "tuntipalkoille" kun opettelee itse. thmbup

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #296 on: 21.06.09, 17:36 »

Meillä syötiin tänään kolmen päivän mökkiruokien jälkeen kotoisasti "pikaruokaa" eli pitsaa. Täytteinä ruokaisat jauheliha, kinkku, ananas, aurajuusto, tomaatti ja vihreä pepperoni. Pohjalla hieman tulinen tomaattikastike.

[ attachment removed / expired ]

Juhannuksen ruokalistalla oli torstaina hirvenjauhelihapihvit muurikalla valmistettuna ja uudet potut, perjantaina 300g härän ulkofilepihvit parilalla ja lisäkkeenä muurikallinen kasviksia ja lauantaina loimulohta ja uusia perunoita.


Jos joltain löytyy erittäin hyvää ohjetta pitsapohjan tekemiseen, niin olisin kiinnostunut kokeilemaan.

Nyt tulee tehtyä joka kerta samanlainen:
1,5dl vettä
½ pakettia hiivaa
loraus öljyä
hyppysellinen valkosipulijauhetta
hyppysellinen suolaa
vähän reilu 3 dl vehnäjauhoja (joista toisinaan noin puolet grahamia)
Antti Laukkanen
Offline Offline

Posts: 5228
Date Registered: 11.11.03

Re: Bon appétit
« Reply #297 on: 21.06.09, 18:39 »

Nyt joutuu kyllä toteamaan, että meni sapuskanpuuhaus ihan suht putkeen ennen mökiltä lähtöä. Uusien perunoiden ja salaattijuttujen seuraksi käristelin grillissä neidon marinaadissa toista päivää lionneita villisian sisäfileekäikäleitä. Onneksi ihan kaikkia villinassuja ei vielä tullut valmistetuksi  Tongue Jälkkäriksi vielä samalla metodilla valmistettua vakionasun kylkeä.

-A-

Fournier pilots of the world - unite!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #298 on: 21.06.09, 18:51 »

Sikamaista! Shocked

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #299 on: 21.06.09, 19:56 »

Meillä syötiin tänään kolmen päivän mökkiruokien jälkeen kotoisasti "pikaruokaa" eli pitsaa. Täytteinä ruokaisat jauheliha, kinkku, ananas, aurajuusto, tomaatti ja vihreä pepperoni. Pohjalla hieman tulinen tomaattikastike.

Olen itse kotipizzassa käyttänyt tomaattikastikkeena Rainbown chili-tomaattimurskaa.  On sopiva ripaus chiliä mukana, jotta kylmänäkin slaissia mutustaessa hieman suuta lämmittää.  Ja se pahvitörppö (300g ?) on juuri sopivan kokoinen tuollaisen uunipellillisen satsiin.

Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1