FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
29.07.17, 11:53

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 156753 times)
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #300 on: 21.06.09, 20:15 »

Olen itse kotipizzassa käyttänyt tomaattikastikkeena Rainbown chili-tomaattimurskaa.  On sopiva ripaus chiliä mukana, jotta kylmänäkin slaissia mutustaessa hieman suuta lämmittää.  Ja se pahvitörppö (300g ?) on juuri sopivan kokoinen tuollaisen uunipellillisen satsiin.

Mä käytän sweet chili kastiketta ja ketsuppia terästettynä jalopenotabascolla. Välillä tulee käytettyä yrttitomaattimurskaa, joka myöskin terästetään ennen käyttöä. Joskus on tullut myös kokeiltua paseerattua tomaattia.
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #301 on: 21.06.09, 22:51 »

Mä käytän sweet chili kastiketta ja ketsuppia terästettynä jalopenotabascolla. Välillä tulee käytettyä yrttitomaattimurskaa, joka myöskin terästetään ennen käyttöä. Joskus on tullut myös kokeiltua paseerattua tomaattia.

Saako nipottaa vähän? Se pippuri ei ole nimeltään jalo peeno kuten niin usein kuulee sanottavan vaan siis jalapeño. Maukas kuin mikä varsinkin jalapeño poppersien muodossa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jalape%C3%B1o


Sorry. Oli ihan pakko avautua.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #302 on: 22.06.09, 03:43 »

Saako nipottaa vähän? Se pippuri ei ole nimeltään jalo peeno kuten niin usein kuulee sanottavan vaan siis jalapeño. Maukas kuin mikä varsinkin jalapeño poppersien muodossa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jalape%C3%B1o


Sorry. Oli ihan pakko avautua.
Hyvä että nipotit, taas oppi jotain uutta Smiley
Tomi Jokela
Offline Offline

Posts: 1209
Date Registered: 29.09.06

Re: Bon appétit
« Reply #303 on: 25.06.09, 19:57 »

Jos joltain löytyy erittäin hyvää ohjetta pitsapohjan tekemiseen, niin olisin kiinnostunut kokeilemaan.

Nyt tulee tehtyä joka kerta samanlainen:
1,5dl vettä
½ pakettia hiivaa
loraus öljyä
hyppysellinen valkosipulijauhetta
hyppysellinen suolaa
vähän reilu 3 dl vehnäjauhoja (joista toisinaan noin puolet grahamia)

Kokeileppas joku kerta durum vehnäjauholla tehdä tuo pohja.  Tongue
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #304 on: 28.06.09, 13:56 »

Pienellä viiveellä juhannusaaton menu: Lankkulohta, valkosipuliperunoita ja tietenkin niitä ribsejä. Vartaassa grillatut katkaravut piilottelee onnistuneesti taka-alalla Negra Modelon takana  Roll Eyes



Ribsit valmistumishetkellä savustimessa. Slurp. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olle Sälgmark
Offline Offline

Posts: 6128
Date Registered: 12.06.07

Re: Bon appétit
« Reply #305 on: 28.06.09, 13:59 »

Pienellä viiveellä juhannusaaton menu: Lankkulohta, valkosipuliperunoita ja tietenkin niitä ribsejä. Vartaassa grillatut katkaravut piilottelee onnistuneesti taka-alalla Negra Modelon takana  Roll Eyes
Ribsit valmistumishetkellä savustimessa. Slurp. 

Pirskatti,nyt tuli nälkä niin että kuala valuu.... Tongue  slurp

Ja muija nukkuu.....

salgmark miuku telia.com
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #306 on: 28.06.09, 14:04 »

Pirskatti,nyt tuli nälkä niin että kuala valuu.... Tongue  slurp

Ja muija nukkuu.....

Hus grillille siitä. Kyllä sieltä pakastimesta jotain aina löytyy......toivottavasti. Ettei ihan tarvi turvautua Falukorvin grillaamiseen  Grin


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Olle Sälgmark
Offline Offline

Posts: 6128
Date Registered: 12.06.07

Re: Bon appétit
« Reply #307 on: 28.06.09, 14:07 »

Hus grillille siitä. Kyllä sieltä pakastimesta jotain aina löytyy......toivottavasti. Ettei ihan tarvi turvautua Falukorvin grillaamiseen  Grin



Joo,meni HK lenkin kärventämiseksi,ei uskalla herätellä kun on niin äkäkänen herätessään.....

salgmark miuku telia.com
ToniH22
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #308 on: 28.06.09, 14:14 »

Namnam Orvo, pirun mehukkaan näköistä tuo grillikylki Smiley
Pistäppäs tulemaan pikapostissa tänne suuntaan parit thmbup
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #309 on: 28.06.09, 16:13 »

Namnam Orvo, pirun mehukkaan näköistä tuo grillikylki Smiley
Pistäppäs tulemaan pikapostissa tänne suuntaan parit thmbup

Taitais kylki olla ihan eri tavalla "mehukas" perille tullessaan. Ulkolämpötila on nyt ( 11:13 CDT ) jo 32 astetta celsiusta ja iltapäivällä varmasti menee taas yli neljänkymmenen..... ei ihan optimi lihan säilytyslämpötila  Grin

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #310 on: 28.06.09, 16:22 »

Oma kokemuksen kautta opittu asia jonka voin tässä vinkata, ostakaa jos mahdollista grillattava liha marinoimattomana, marinoikaa se vasta grillauspäivänä mieluusti makealla hunaja tai siirappi pohjaisella marinadilla, älkää laittako suolaa marinadiin vaan laittakaa suola vasta grillauksen loppuvaiheissa lihaan.

Makea marinadi siksi että sillä on tapana pehmentää lihaa ja suola vasta lopussa siksi koska sillä on tapana kuivata ja kovettaa lihaa.
Sama asia kun lohen kraavaamisessa jos kraaviin ei laita ripausta sokeria suolan kanssa voi siittä lohi filestä tehdä vaikka sählymailaan lavan.


Lisäyksenä vielä että öljypohjaisissa marinadeissa on vielä se hankala juttu että niistä valuu aika reippaasti öljyä hiilille ja se ei tee hyvää grillaajan silmille kun käryttää, siirappipohjainen marinadi on aika sticky tavaraa eikä valu niin reippaasti se mikä hiilille valuu on lähinnä lihasta irtoavaa lihasnestettä ja sulavaa rasvaa.
« Last Edit: 28.06.09, 16:28 by Arto Eriksson »

Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #311 on: 03.07.09, 20:56 »

Nyt ei ole kuvia laittaa mutta...

Tänään päätin viikonlopun kunniaksi pistää elämän risaiseksi ja kokkailla kunnolla. Paistoin sitten pannulla lehmän ulkofilettä ja nautin sen kukkakaali-parsakaaligratiinin ja punaviinin kera. En ole aiemmin gratiinia tehnyt, joten käväisin kantapubissa siiderillä ja utelin samalla reseptiä (kiitos Jani @ Baker's).  Sovelsin hieman itse, ja tuli kyllä äärettömän hyvää  Tongue

Kukkakaali-parsakaaligratiini a la Kalle  (n. neljälle):

Aineet:
1 iso kukkakaali (sellainen n. puolikas jalkapallo)
2 isoa parsakaalia  (yhteensä saman verran kuin kukkakaalia)
2dl törppö kuohukermaa
150g pussi Valion punaleimaemmentalraastetta (tai vastaavaa)
1/2 pakettia Koskenlaskija Sinihome -juustoa

Tarvikkeet:
1 pikkukattila
1 isompi kattila, jossa mielellään höyrystys-"välike"
1 uunivuoka (2x 400g kaupan maksalaatikon kokoinen)
1 haarukka
1 terävä veitsi

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Laita pikkukattila pikkulevylle ja levy asentoon 4 (jos lämmöt 1-6)  ja kaada kerma siihen.
Laita vettä höyrystyskattilaan ja levy vitoselle.
Huuhtele kukka- ja parsakaalit juoksevan veden alla.  Leikkaa kukinnot terävällä veitsellä höyrystyskattilaan. Itse en tykkää kaalien varsista, joten meni sitten pataan lähes pelkästään ne kukinnot. Sellaiset 3-5 cm halkaisijaltaan olevat kimpaleet ovat sopivan kokoisia.
Anna kaalien höyrystyä n. 5-10 min siten että ovat puolikypsiä. Jos haarukalla kokeilee, niin haarukka uppoaa kaaliin (raakaan ei uppoa) mutta panee vähän hanttiin.
Kaalien kypsyessä pilko puoli rasiaa Koskenlaskijaa (pieniä palasia, sulavat nopeammin) kuuman kerman sekaan. Huolehdi siitä että kerma ei pääse kiehumaan!
Lisää vielä se pussi emmentalia ja katso että juustot sulavat kerman sekaan ja tuotos on vellimäistä mömmöä.  Jos tuntuu että menee liian sitkeäksi, lisää pieni tilkka vettä. Sekottele haarukalla.
Kun kaalit ovat puolikypsiä, kaada pois keitinvesi, ja kumoa kaalit uunivuokaan. Vuoka pitäisi olla sen kokoinen että kaalit täyttävät sen kokonaan.  Tässä reseptissä käytettiin vuokaa joka oli 2xnormi kaupan maksalaatikkovuoan kokoinen eli n. 15x30cm.  Kaada päälle kuuma juusto-kerma-soosi ja tuuppaa koko hoito uuniin.
20-30 minuutin kuluttua vilkaise uuniin. Paistoksen pinnalla pitäisi olla jo hieman tummenevaa keltaista juustokuorrutetta. Kun tuntuu siltä että keltaisuus rupeaa vaihtumaan ruskeaksi, on vuoka kypsä.
Ota vuoka uunista, ja anna sen levätä 2-5 minuuttia tiskipöydällä ennen tarjoilua.

 thmbup

Tein tästä tahallaan "rautalankamallin" koska tiedän että palstaa lukee paljon nuoria, jotka ehkä voisivat rohkaistua kokeilemaan ruuanlaittoa.  Helppoa kuin heinänteko!

EDIT: Pikku lisäys: gratiini sopiii mainiosti "karppaajalle", "Atkinsin diettaajalle" tai muuten vaan hiilareita karttavalle. Hiilihydraattia valmiissa tuotoksessa arvioni mukaan n. 3g/100g. 
« Last Edit: 03.07.09, 21:08 by Kalle Keihänen »
Kimmo Heinonen
Offline Offline

Posts: 261
Date Registered: 30.10.08

Re: Bon appétit
« Reply #312 on: 15.07.09, 14:59 »

Tässä kun on tuota grillikauttakin vielä tähteellä niin haeskelin edullisia grilliherkkuohjeita...no löytypä tämmönen klippi.

"Jaakko Kolmonen valmistaa grillattua kyytä. Ravintosisällöltään ateria vastaa oravapaistia, maku puolestaan muistuttaa rapua, Kolmonen sanoo.
Ohjelmassa Jaakko Kolmonen ja eräopas Turkka Aaltonen johdattelevat katsojan luonnonantimien ääreen."

http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=5&ag=113&t=00836&a=5724

Joo... ja eikun kärmesmettälle....
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #313 on: 15.07.09, 18:11 »

Viikon päästä saa oikeitakin rapuja ja jos jollakulla on tarvetta yksityiskohtaiselle massamurhausohjeelle, niin ilmiantaapi vain sähköpostiosoitteensa. Tongue

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #314 on: 19.07.09, 10:40 »

Suomen luonto näyttää taas parhaita puoliaan:

[ attachment removed / expired ]

Muutama litra löytyi ihan hetkessä ja hyvää oli soossi  thmbup Tänään vielä tarkotuksena tehdä kinkkukanttarellipiirakkaa rahkavoitaikinapohjalla Smiley
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #315 on: 19.07.09, 12:44 »

Suomen luonto näyttää taas parhaita puoliaan:

Voi veljet thmbup Itse ens viikonloppuna kanttarellijahtiin.

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #316 on: 19.07.09, 14:27 »

"Elli Cantare" on tietenkin itse poimittuna best of kaikista! thmbup

Jos torilta löytyy mukava mummeli, joka on hiljattain ja omin käsin käynyt lähimetsässä saalistamassa - sekin käy vallan mainiosti. Tongue

Hieman kannattaa katsoa Suomenlahden takaa tulevia. Viru Valge kestää tunnetusti kuljetusta lähes rajatta, ellei jano yllätä kuljettajaa matkan varrella. Wink Sitävastoin Viru Kollane (kukeseen, kantarell) on herkempi. Jos sellaisia jostakin Saarenmaalta kuskataan parisen päivää kuumassa pakettiautossa, perille tulee melko kuivaa koppuraa, jota kannattaa välttää. Undecided

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #317 on: 19.07.09, 16:01 »

Voi veljet thmbup Itse ens viikonloppuna kanttarellijahtiin.

Mullakin on suunnitelmissa käydä viikolla kertaalleen ja viikonloppuna taas jahdissa. Ehkä maailman rentouttavinta hommaa ja palkkioksi saa vielä herkullista ruokaa  Roll Eyes
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #318 on: 19.07.09, 16:19 »

Mullakin on suunnitelmissa käydä viikolla kertaalleen ja viikonloppuna taas jahdissa. Ehkä maailman rentouttavinta hommaa ja palkkioksi saa vielä herkullista ruokaa  Roll Eyes

Kyllä thmbup Mustikoitakin on todella runsaasti ja mikäli sama meininki jatkuu, omia bravuureitani, suppilovahveroita tulee runsain mitoin!

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #319 on: 21.07.09, 18:04 »

Joko mahtaa Boriksella olla kattila liedellä? thmbup

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1