FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.07.18, 05:59

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 161425 times)
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #320 on: 21.07.09, 18:06 »

Joko mahtaa Boriksella olla kattila liedellä? thmbup

Just samaa mietin Smiley Pakko on kyllä ainakin yhdet rapukekkerit järjestää sekä sellaisille osallistua tänäkin vuonna..

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
55-HO
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #321 on: 21.07.09, 19:12 »

Joko mahtaa Boriksella olla kattila liedellä? thmbup

Vuodelta 1927
 
[ attachment removed / expired ]

  Eikun napostelemaan namin: kaa  thmbup

  Risto
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #322 on: 22.07.09, 02:33 »

Just samaa mietin Smiley Pakko on kyllä ainakin yhdet rapukekkerit järjestää sekä sellaisille osallistua tänäkin vuonna..

Vain kaksi tilausta ekana päivänä, kun en enää viitsi noiden laivojen ja raflojen kanssa rähjätä ja hintaskabailla. Vain valikoidut privaattitutut enää hoidetaan.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #323 on: 22.07.09, 02:36 »

Vuodelta 1927
Eikun napostelemaan namin: kaa  thmbup

Risto


On tuttu tuokin resepti ja muutenkin kerännyt vanhoja rapujuttuja. Niitä ja ohjeita saa edelleenkin ilmiantamalla sähköpostiossun. Pelkkä ohje on 5 sivua word.doc.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
55-HO
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #324 on: 22.07.09, 05:34 »

On tuttu tuokin resepti ja muutenkin kerännyt vanhoja rapujuttuja. Niitä ja ohjeita saa edelleenkin ilmiantamalla sähköpostiossun. Pelkkä ohje on 5 sivua word.doc.

Tämä sukupolvi ei säästele Sad  Miksi ei ?  On meinaan hyvvee tuo allaoleva, nam  thmbup


[ attachment removed / expired ]

  Risto
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #325 on: 22.07.09, 08:16 »

Tuollainen rapuvoi muuten ei ole yhtään pöllömpää rapujen kanssa tarjottavan paahtoleivän päällä.

Sopii myös erinomaisesti paistetun kalan seuraksi. Jos paneroit ja paistat jotakin kuivahkoa kalaa, kuten haukea tai turskaa, niin tarjolle pannessa rapuaromivoinapit mukaan ja jos on uusia perunoita, niin enemmän vaan rapuvoita messiin.
thmbup Tongue

Aika harva vain tulee nykyisin keitelleeksi/syöneeksi edes viidenkymmenen rapusatseja. Niitä kuoria ei muuten ehkä kannata keitellä heti bileiden jälkeen, koska jalka saattaa olla epävarma, eikä ehkä heti seuraavana aamunakaan, jolloin taas käsi saattaa olla epävarma. Wink

Turvallisinta on kerätä kuoret muovipussiin, sulkea se ja säilyttää jääkaapissa, ettei synny hajuhaittoja.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Kristian Pöykkö
Offline Offline

Posts: 668
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #326 on: 24.07.09, 13:54 »

Grillattua possua, kanaa, sipulia ja omenaa salaatin kera. Hyvää oli! Smiley

[ attachment removed / expired ]

Canon 450D EF-S 17-55/f2.8 IS USM + EF 70-300 f4-5.6 IS USM
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #327 on: 24.07.09, 14:15 »

Grillattua possua, kanaa, sipulia ja omenaa salaatin kera. Hyvää oli! Smiley

Mikä kastike Smiley?

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Kristian Pöykkö
Offline Offline

Posts: 668
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #328 on: 24.07.09, 14:49 »

Mikä kastike Smiley?
Häpeäkseni tunnustan, että grillauskastike oli ihan pullotavaraa... (Meiran tekelettä näköjään...)
Salaatille tein kotikutoisen Caesar/vinegrette-härdellin.

Hmm...

3/4 dl oliiviöljyä
"liraus" (=maun mukaan) vaaleeta balsamikoa
mustapippuria
2 (pientä) anjovisfileetä haarukalla "möyhennetynä"
sinappia (n.1 tl)
oreganoa ja basilikaa

Hämmennetään kunnolla ja annetaan asettua jääkaapissa tunti vähintään, välillä hämmennellen.
Suolaa ei tarvitse, koska anjovis on ihan pirun suolaista itsessään.
 Smiley

Huom! kaikki mittayksiköt ovat "noin ja fiiliksen mukaan" Wink
« Last Edit: 24.07.09, 14:59 by Kristian Pöykkö »

Canon 450D EF-S 17-55/f2.8 IS USM + EF 70-300 f4-5.6 IS USM
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #329 on: 24.07.09, 16:20 »

Huom! kaikki mittayksiköt ovat "noin ja fiiliksen mukaan" Wink

Juu se on maailman paras ja toimivin mittayksikkö  thmbup Tänks!

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #330 on: 30.07.09, 16:10 »

Hitsi vitsi että osaakin olla hyvää tuo vanha kunnon mustikkasokerimaito. Täällä on tapana laittaa sokeri mustikoiden päälle ja hieman lihvailla haarukalla, että saa sen sitten lisätyn maidon oikein mukavan väriseksi. Tietysti voisi koko jutun ajaa tehosekoittimellakin, mutta mielestäni tunnelma kärsii lusikoitavaan verrattuna.

Tekipä kummin hyvänsä, niin pesee kyllä mennen tullen johonkin mätään maitoon tehdyn trendikkään "mangopingopongosmoothien".

Torilla ihmettelin tänään sitä, että kotimainen mustikka maksoi 5 euroa litra ja saksalainen pensasmustikka 6 euroa litra. Eiväthän ne edes maistu juuri millekään. Mutta kaipa niitäkin joku fiksu perheenemäntä ostaa, kun ovat kalliita, isoja ja eivät värjää niin pahasti. Roll Eyes

Elävät ravutkin näyttävät olevan todellista tilaustavaraa. On keksitty määrätä, että sellaiset jos panee näytille, niin hirveät sammiot, määräysten mukainen pohja ja sen pinta-ala, ynnä tietenkin hapettimet, suodattimet sun muut rensselit ja releet. Kohta varmaan kaupassa perunoitakaan ei saa olla tarjolla päällekkäin, kun alimmaiset voivat kokea olonsa painostetuksi.
Shocked

O tempora - o mores! Cry

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #331 on: 30.07.09, 17:14 »

Torilla ihmettelin tänään sitä, että kotimainen mustikka maksoi 5 euroa litra ja saksalainen pensasmustikka 6 euroa litra. Eiväthän ne edes maistu juuri millekään. Mutta kaipa niitäkin joku fiksu perheenemäntä ostaa, kun ovat kalliita, isoja ja eivät värjää niin pahasti. Roll Eyes

No on hinnoissaan Huh Vastahan poimijat avautui jossain lehdessä, että hinnat on poljettu maan tasalle..

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Olle Sälgmark
Offline Offline

Posts: 6128
Date Registered: 12.06.07

Re: Bon appétit
« Reply #332 on: 30.07.09, 17:20 »


Torilla ihmettelin tänään sitä, että kotimainen mustikka maksoi 5 euroa litra ja saksalainen pensasmustikka 6 euroa litra. Eiväthän ne edes maistu juuri millekään. Mutta kaipa niitäkin joku fiksu perheenemäntä ostaa, kun ovat kalliita, isoja ja eivät värjää niin pahasti. Roll Eyes

O tempora - o mores! Cry

Onkohan tää pensasmustikka juolukka,vai mikä se nyt olikaan.?

salgmark miuku telia.com
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #333 on: 30.07.09, 17:29 »

Onkohan tää pensasmustikka juolukka,vai mikä se nyt olikaan.?

Ei kun Juolukka on oma luonnonvarainen kasvi-laji.. Näyttää mustikalta mutta kuuluu puolukoiden perheeseen.

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Olle Sälgmark
Offline Offline

Posts: 6128
Date Registered: 12.06.07

Re: Bon appétit
« Reply #334 on: 30.07.09, 17:34 »

Ei kun Juolukka on oma luonnonvarainen kasvi-laji.. Näyttää mustikalta mutta kuuluu puolukoiden perheeseen.

Luulin sen pensasmustikan olevan ainakin näiden ristyetys.

Juolukkaa ei syödä muuten lainkaan täällä,tietääkseni.

salgmark miuku telia.com
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #335 on: 30.07.09, 17:49 »

Juolukkaa ei syödä muuten lainkaan täällä,tietääkseni.

Ei varmaan, aika mitään sanomaton marjahan toi on. Joskus join mehua, jossa oli riittävästi sokeria niin upposi Smiley

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
55-HO
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #336 on: 30.07.09, 17:50 »

Hitsi vitsi että osaakin olla hyvää tuo vanha kunnon mustikkasokerimaito. Täällä on tapana laittaa sokeri mustikoiden päälle ja hieman lihvailla haarukalla, että saa sen sitten lisätyn maidon oikein mukavan väriseksi. Tietysti voisi koko jutun ajaa tehosekoittimellakin, mutta mielestäni tunnelma kärsii lusikoitavaan verrattuna.

Tekipä kummin hyvänsä, niin pesee kyllä mennen tullen johonkin mätään maitoon tehdyn trendikkään "mangopingopongosmoothien".

Torilla ihmettelin tänään sitä, että kotimainen mustikka maksoi 5 euroa litra ja saksalainen pensasmustikka 6 euroa litra. Eiväthän ne edes maistu juuri millekään. Mutta kaipa niitäkin joku fiksu perheenemäntä ostaa, kun ovat kalliita, isoja ja eivät värjää niin pahasti. Roll Eyes

Elävät ravutkin näyttävät olevan todellista tilaustavaraa. On keksitty määrätä, että sellaiset jos panee näytille, niin hirveät sammiot, määräysten mukainen pohja ja sen pinta-ala, ynnä tietenkin hapettimet, suodattimet sun muut rensselit ja releet. Kohta varmaan kaupassa perunoitakaan ei saa olla tarjolla päällekkäin, kun alimmaiset voivat kokea olonsa painostetuksi.
 Shocked

O tempora - o mores! Cry
Jo,vain on hyvee, varsinkin lapsuudenmuistot kyseisistä, käsittelemättömän lehmänmaidon kera thmbup
Minkähänlaisiin hintoihin nuo marjat syssymmällä putoavat... Muistelen taannoin markka-aikaan ostaneeni kyseisiä 5-7 Mk/ litra  Shocked

  Risto

Turun torilla ravut myytiin elävinä "silakka"-laatikoista  Cheesy

Vai kultaako aika muistot.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #337 on: 30.07.09, 18:06 »

Turun torilla ravut myytiin elävinä "silakka"-laatikoista  Cheesy

Vai kultaako aika muistot.

Stadin kauppatorilla ei enää ole eläväisten kauppiaita, eikä hallistakaan saa kuin erikseen etukäteen tilaamalla.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
55-HO
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #338 on: 30.07.09, 18:17 »

Stadin kauppatorilla ei enää ole eläväisten kauppiaita, eikä hallistakaan saa kuin erikseen etukäteen tilaamalla.
Aika kultaa varmaankin muistot... Tarkoitin että Mk.-aikaan noita rapujakin myytiin noin. Ei varmaankaan tänäpäivänä missään, kysyy nimim: epätietoinen?

Kuten sanoit:"O tempora - o mores"

Risto
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #339 on: 30.07.09, 18:55 »

En tiedä mitkä säännöt missäkin ovat voimassa, mutta ainakin Stadissa elävien myynti on osattu tehdä hankalaksi. Stadissa torimyyjät ennen pitivät rapuja näytillä puisissa laatikoissa, jotka tietenkin ovat lähes ikuisia.

Kun aloittelin omaa "rapu-uraani" joskus 30+ vuotta sitten, kaikki kuljettivat rapuja puisissa laatikoissa, jotka etenkin vettyessään painoivat kuin synti ja lentorahtina maksoi tietenkin hunajaa. Itse asiassa olin tiettävästi ensimmäinen, joka otti käyttöön styroksiset "kalalaatikot" myös rapukäyttöön. Kalakauppiaille se oli ilmeisen vaikeaa, kun sellaisia oli ihan vieressä.
Wink

Rapu muuten - monien yllätykseksi - kulkee parhaiten kuivana. Sumpusta otetut tai muuten vedestä nostetut on syytä valuttaa (kernaasti varjossa ja viileässä) puolesta tunnista tuntiin. Siinä kalalaatikossa on syytä olla tasainen pohja, mutta varmuudeksi nurkissa (yleensä valmiina) valumareijät vedelle. Vielä varmemmaksi vakuudeksi kannattaa laatikon pohjalle laittaa pari sivua sanomalehteä imemään kosteutta. Voi olla Pravdaa tai Maaseudun tulevaisuutta. Ravut eivät osaa lukea. Kaikki vanhat sammal- tai haavanlehtikonstit kannattaa suosiolla laittaa romukoppaan. Laatikon lyhyille sivuille pari reikää ja pitkille sivuille tuplasti. Sopiva koko on 10 mm. Niistä tulee happea riittävästi, jos sitä yleensä on saatavilla. Halutessaan voi kanteenkin tehdä muutaman reijän, mutta yleensä se ei ole tarpeen.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1