FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.07.17, 14:33

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 156648 times)
55-HO
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #340 on: 30.07.09, 19:06 »

En tiedä mitkä säännöt missäkin ovat voimassa, mutta ainakin Stadissa elävien myynti on osattu tehdä hankalaksi. Stadissa torimyyjät ennen pitivät rapuja näytillä puisissa laatikoissa, jotka tietenkin ovat lähes ikuisia.

Kyseisten puulaatikoiden alla oli toinen samanmoinen laatikko jossa oli jääta/murskaa, joka tarvittaessa vaihdettiin thmbup
Rapu on sinnikäs suuhun pantava Smiley

  Risto
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #341 on: 02.08.09, 18:36 »

Ja nyt sitten suuri kiitos Boriksen mainiolle rapureseptille, jatkoa seuraa ensiviikon loppuna ja vielä ainakin kaksi kertaa tämän kuukautisen viuhahtaessa iltaan.
Tänään söin toki grillattua kassleria ja kantarelliskastiketta mausteeksi, pientä vaihtelua.
Nuo keltaiset löytyivät vaimon toimesta lähes pihasta. thmbup
Hups meinas unohtua nuo Wahlmanin mainiot perunat.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #342 on: 02.08.09, 19:02 »

Mulla löytyy pakkasesta 700g poron paisti. Löytyykö keneltäkään resepti-ideoita sen valmistamiseksi?
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #343 on: 02.08.09, 19:26 »

Jos MINULLA olisi poronpaisti, keittelisin vettä ja pippureita (maun mukaan) ja lopuksi lisäisin nesteeseen n. 3-4 % merisuolaa (siis aika reilusti). Upottaisin paistin tähän liemeen useammaksi vuorokaudeksi - jopa viikoksi. Kuivaisin paistin ja savustaisin sen. Lopputuloksen kanssa tarjoaisin paksua kanttarellikastiketta, jossa keltavahveroiden lisäksi olisi kermaa, pieneksi silputtua purjoa ja hieman mustapippuria myllystä. Uudet perunat ovat vieläkin uusia, joten siis niitä. Uusia porkkanoita saattaisin laittaa tikuiksi ja freesata ne nopeasti voissa al dente.

Valitettavan epäkonstikasta, mutta uskoisin toimivan.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #344 on: 03.08.09, 04:13 »

Kuulostaa kyllä hyvältä ja aikalailla samalta, mitä olen suunnitellutkin, mutta savustus jäänee väliin olosuhteiden pakosta.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #345 on: 03.08.09, 07:22 »

Kuulostaa kyllä hyvältä ja aikalailla samalta, mitä olen suunnitellutkin, mutta savustus jäänee väliin olosuhteiden pakosta.

Eivät ne savustuspussitkaan ihan pöllöjä keksintöjä ole, jos aitoa savulooraa ei ole! Alle kilon paisti menee sellaiseen pussiin helposti. Tongue

http://www.savu.fi/grilli.htm

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5224
Date Registered: 14.12.05

Re: Bon appétit
« Reply #346 on: 03.08.09, 07:49 »

Al dente. Kas siinäpä sana, josta ennenvanhaan Suomessa ja Englannissa (kahdessa "ruokakulttuurin luvatussa maassa" ja varmaan monissa muissakin paikoissa, joista minulla ei ole tietoa) ei tiedetty (varsinkaan sen merkityksestä) mitään.

Niinpä jo kouluiässä monen sen aikaisen koululaisen mahdollinen potentiaalinen kiinnostus ruoanlaittoon tai kulinaristisiin nautintoihin tuhottiin jo ennen kuin se oli syntynytkään. Jyvät keitettiin pehmeäksi puuroksi tai limavelliksi ja "makaroni" sellaiseksi liimamaiseksi mössöksi ja vihannekset vetiseksi tahnaksi (muutaman "erikoisuuden" mainitakseni).

Parhaimmillaan mikään näistä ei tietenkään enää maistunut yhtään miltään ja pahimmillaan ensin ei syöty vaan itkettiin ja sitten itkettiin ja syötiin (kylmänä). Noista ajoista on jäänyt sellaiset "traumat", että en vieläkään koske noihin "ruokiin" tikullakaan, jos niitä jossain vielä tapaan. Onneksi tässä suhteessa maailma on muuttunut paremmaksi paikaksi, ja kouluruokakin on nykyään jo ihan syötävää, vaikka kumma kyllä nuoret valittavat siitä yhtä paljon kuin mekin aikanaan.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #347 on: 03.08.09, 11:22 »

Eivät ne savustuspussitkaan ihan pöllöjä keksintöjä ole, jos aitoa savulooraa ei ole! Alle kilon paisti menee sellaiseen pussiin helposti. Tongue

http://www.savu.fi/grilli.htm
Kiitos linkistä. En tiennyt, että tällaisia on edes olemassa. Nyt onnistunee savustus kerrostaloympäristössäkin.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #348 on: 03.08.09, 12:39 »

Noita pusseja saa ihan hyvin ainakin isommista marketeista ja lopputulos on maun osalta ihan mukavan lähellä aitoa. Samaa fiilistä pussin katsomisessa uunissa ei tietenkään ole kuin savustuslaatikon aromien nuuskimisessa, mutta se unohtuu viimeistään silloin, kun pääsee maistamaan lopputulosta. Pussit eivät ole edes kovin pahan hintaisia. En tosin jaksa muistaa tarkasti, mitä maksavat, mutta aika kohtuuhintaisia minusta.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #349 on: 04.08.09, 08:12 »


Kuva-arvoitus! Kumpi lautanen on vanhempi?

[ attachment removed / expired ]


Ei mittaamattoman hyviä rapuja, vaan tiikkisillä mitoilla tarkasti halutun pituisia rapuja. 100, 105, 110, 115 ja 120 mm.

[ attachment removed / expired ]

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #350 on: 04.08.09, 08:41 »

Näölläni ja näytölläni veikkaisin kakkoslautasta vanhemmaksi. Cool

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #351 on: 06.08.09, 17:58 »

Mitä tehdä ylijääneille ravuille? Linkki
Olle Sälgmark
Offline Offline

Posts: 6128
Date Registered: 12.06.07

Re: Bon appétit
« Reply #352 on: 06.08.09, 18:04 »

Ykköslautanen on paljon wanhempi. Roll Eyes

salgmark miuku telia.com
55-HO
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #353 on: 06.08.09, 18:15 »

Veikkaan, että lautaset ovat samalta vuosikymmeneltä, toisen tarina on ollut kuitenkin hiukan lohduttomampi, elikkä on joutunut syöjien eteen  Cheesy

  Risto

Ps: kukahanmahtaavoittaa.... Shocked
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #354 on: 06.08.09, 18:51 »

Alempi lautanen on huomattavasti vanhempi ja siinä ravut ovat aidomman näköisiä. Ylemmällä on ikää vain noin 10 vuotta ja ravut on selvästikin tyylitelty, pyrkimättäkään esim. Wright veljesten luontokuvien tarkkuuteen.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #355 on: 06.08.09, 19:28 »

Haaaa. Cool

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Olle Sälgmark
Offline Offline

Posts: 6128
Date Registered: 12.06.07

Re: Bon appétit
« Reply #356 on: 06.08.09, 19:30 »


salgmark miuku telia.com
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #357 on: 06.08.09, 19:32 »

Katellu vanhoja lautasia jo niiiin kauan.Jännittää tuo Riston kirkkokuva. thmbup

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Olle Sälgmark
Offline Offline

Posts: 6128
Date Registered: 12.06.07

Re: Bon appétit
« Reply #358 on: 06.08.09, 19:36 »

Jännittää tuo Riston kirkkokuva. thmbup

Kirkko Päijänteen rannaltakoko.

salgmark miuku telia.com
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #359 on: 06.08.09, 19:42 »

ei tiedä. Embarrassed

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1