FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.11.17, 02:41

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 158186 times)
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #360 on: 06.08.09, 20:06 »

Mitä tehdä ylijääneille ravuille? Linkki

Aikas paha, mutta epäilemättä ehdottoman toimiva! laugh

Rapuja VOI kyllä pakastaakin, mutta silloin ne pitää keittää hieman vähemmässä suolassa, koska se suola jatkaa imeytymistä vielä pakkasessakin. Meillä ravut ovat perinteisesti kuuluneet joulupöytään, jonne mielestäni sopivat värinsäkin puolesta erinomaisesti.  HiAnot kokit moittivat minua epäortodoksiksi, kun syön rapuja kauden ulkopuolella, mutta eihän haukku haavaa tee ja aina rapu sillin voittaa!
 Wink

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
55-HO
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #361 on: 07.08.09, 08:20 »

Katellu vanhoja lautasia jo niiiin kauan.Jännittää tuo Riston kirkkokuva. thmbup
Kirkko keskellä kylää ja vielä lautasella  Grin
Mikä kylä ?
 
[ attachment removed / expired ]

 Risto

Ps: sori tää ohvitopik, en vaan voinut vastustaa....

Esa Kaihlanen
Offline Offline

Posts: 1747
Date Registered: 12.11.01

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #362 on: 07.08.09, 08:44 »

Kirkko keskellä kylää ja vielä lautasella. Mikä kylä ?

Leveysasteen perusteella veikkaus: Tromssa?

-Esa

Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #363 on: 07.08.09, 10:33 »

Tänään sitten taas rapuilta, vieraat tuovat omat pakasteravut mukanaan?
Alkupalaksi kantarellikeittoa.Hmm

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #364 on: 08.08.09, 16:09 »

Tullut viime aikoina tuhottua noita kymmenjalkaisia, joten rakensin pitkästä aikaa sitä rapuvoita. Tein kahta sorttia. Ekaksi ihan tavallista ja toiseen lisäsin aivan hienoksi silputtua tilliä ja puristin sitruunasta mehua vielä joukkoon. Rullasin tangoksi kylmään.

Jälkimmäinen variaatio tuli jo käyttöön. Kääntelin kuhafileet vehnäjauhoissa, joissa oli seassa hieman jauhettua merisuolaa ja vähän valkopippuria. Sitten uimasilleen vatkattuihin muniin, joissa 50/50 hieman maitoa ja Vichyä. Lopuksi kieräytys korppujauhoissa ja pannulle paistumaan voissa. Lisäksi oli vain uusia perunoita ja voissa freesattuja ohuita sokeriherneen palkoja. Fileiden päälle rakentelin rivin ohuita rapuvoitillisitruunanappeja.

Ei kovinkaan pahaa maultaan. Unohdin ottaa kuvia, joten luokaa mielikuvia. Wink

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #365 on: 08.08.09, 16:27 »

Ääääääää, tuon olisin syönnyt ilman mutinoita, kohteliaasti pyydellyt, saisinko vielä annoksen.
Söimme siis eilisehtoona kiinalaisia jokirapuja, ei huonoja mutta Boriksen reseptin mukaan tehdyt olivat tosiaan eri planetaariosta. thmbup

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Tomi Jokela
Offline Offline

Posts: 1209
Date Registered: 29.09.06

Re: Bon appétit
« Reply #366 on: 09.08.09, 16:58 »

Kirkko keskellä kylää ja vielä lautasella  Grin
Mikä kylä ?

Hammerfest  Grin
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #367 on: 09.08.09, 17:15 »

Söimme siis eilisehtoona kiinalaisia jokirapuja, ei huonoja

Kiinalaisten rapujen (oikeammin Louisianasta alunperin olevien Procambarus clarkii) maku on kaukaiseksi pakastetavaraksi yllättävän hyvää. Pyrstöt ovat OK, mutta sakset ovat kapeat ja usein kovat, joten niistä on hankala saada irti syötävää, jota ei paljon olekaan. Muut nivelet ovatkin sitten lähes toivoton juttu ilman tongeja. Sen verran kovaa ja piikikästä tuo lajike on.
 Sad

Hinta on kuitenkin tosi edullinen! thmbup

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #368 on: 22.08.09, 06:44 »

Viikko sitten kääräistiin kaaleja, mutta nyt lihaa. Ei noista mitään Miss käärylekandidaatteja tullut, mutta maistuivat kyllä muusin kanssa ihan hyvältä.



[ attachment removed / expired ]




[ attachment removed / expired ]

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #369 on: 23.08.09, 16:17 »

Tehtiin eilen velipojan kanssa luomuruokaa. Kuvaa ei padasta valitettavasti ole.

Kyyhkypata (2 annosta)
2 kyyhkyä (1 ruokailijaa kohden)
1 sipuli
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
4 tuoretta tomaattia
3 chiliä
suolaa
pippuria
vettä

Kyyhkyistä paistetaan pinta voissa pannulla ja asetetaan pataan. Sipulit, punasipulit ja valkosipulit silputaan ja pyöräytetään porkkanoiden kanssa kyyhkyjen jälkeen pannun kautta pataan. Tomaatit pilkotaan lohkoiksi ja laitetaan pataan. Suolaa ja pippuria padan pinnalle, kuivatut chilit kokonaisena sekaan ja vettä päälle. Pari tuntia uunissa ja pata on valmista.

Padan kanssa söimme perunoita. Luomua tästä ruoasta tekee se, että ainoat ostetut raaka-aineet on pippuri ja suola. Kyyhkyt on naapurinäijän pellolta, sipulit, perunat ja porkkanat omasta maasta, chilit ja tomaatit omasta kasvihuoneesta ja vesi omasta kaivosta. Hyvää oli!  thmbup Omavaraisuusaste melko korkealla Smiley
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #370 on: 23.08.09, 19:08 »

Tehtiin eilen velipojan kanssa luomuruokaa. Kuvaa ei padasta valitettavasti ole.

Oi oi oi thmbup

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
mtanttar
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #371 on: 04.09.09, 20:40 »

Tuli kokeiltua tällaista:

[ attachment removed / expired ]

Annoin olla vain 1h 20min mutta hyvää tuli silti.
Cathy Tiainen
Offline Offline

Posts: 1546
Date Registered: 01.02.05

Re: Bon appétit
« Reply #372 on: 04.09.09, 21:20 »

Tuli kokeiltua tällaista:

Herkullinen loimulohi   thmbup

Cat

Noraneko
Jani Hintikka
Offline Offline

Posts: 425
Date Registered: 07.08.04

Re: Bon appétit
« Reply #373 on: 04.09.09, 23:39 »

Aikas paha, mutta epäilemättä ehdottoman toimiva! laugh

Rapuja VOI kyllä pakastaakin, mutta silloin ne pitää keittää hieman vähemmässä suolassa, koska se suola jatkaa imeytymistä vielä pakkasessakin.

Heips!

Täällä Näsijärven rantamilla rapuja nousi mukavasti heti kauden alussta lähtien ja tänäänkin vein vesselin kanssa merrat veteen, pakastaa ajattelin. Miten tuon suolan kanssa keitettäessä nyt sitten menettelisi pakastamista silmällä pitäen -joku ohje kehoittaa vaihtamaan keiton jälkeen vähempisuolaiseen veteen, mutta entäs ne tillin aromit?

"Ilma-alukseni voittaa reippailija-Hemmon pyykkikorin"
- EFTP-
--- .... ---.. .--- -..- .-.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #374 on: 05.09.09, 03:45 »

Heips!

Täällä Näsijärven rantamilla rapuja nousi mukavasti heti kauden alussta lähtien ja tänäänkin vein vesselin kanssa merrat veteen, pakastaa ajattelin. Miten tuon suolan kanssa keitettäessä nyt sitten menettelisi pakastamista silmällä pitäen -joku ohje kehoittaa vaihtamaan keiton jälkeen vähempisuolaiseen veteen, mutta entäs ne tillin aromit?

Laitapa mailia crayfishguru@yahoo.com

Pistän paluupostissa ohjeet, josta tuokin juttu selviää.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #375 on: 05.09.09, 03:46 »

Tuli kokeiltua tällaista:

Ja kansa huusi: "Ristiinnaulitse!"

Kai muistit pestä kätesi? Wink

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #376 on: 05.09.09, 05:36 »

Tuli kokeiltua tällaista:
Annoin olla vain 1h 20min mutta hyvää tuli silti.

Paloiko puutikut tuossa ajassa? Meillä on ollut vähän ongelmana puutikkujen palaminen, minkä vuoksi käytämme nykyään huopanauloja loimutuksessa Smiley
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #377 on: 05.09.09, 06:01 »

Paloiko puutikut tuossa ajassa? Meillä on ollut vähän ongelmana puutikkujen palaminen, minkä vuoksi käytämme nykyään huopanauloja loimutuksessa Smiley

Huopanaulatkin toimivat varmaan hienosti! Itse sivelin puutikkuja suolavedellä koko toimituksen ajan sen kerran kun loimulohta olen tehnyt eivätkä palaneet ja näin kalakin sai vähän lisää mehua Smiley Loimulohi on mahtava herkku thmbup

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5261
Date Registered: 14.12.05

Re: Bon appétit
« Reply #378 on: 05.09.09, 08:00 »

Yksi konsti voisi olla liuottaa niitä puutikkuja kunnolla jonkin aikaa vedessä ennen (ristiin)naulitsemista. Märkä puu palaa huonosti koska haihtuva vesi pitää niiden lämpötilan alhaisena.




"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #379 on: 05.09.09, 08:12 »

Yksi konsti voisi olla liuottaa niitä puutikkuja kunnolla jonkin aikaa vedessä ennen (ristiin)naulitsemista. Märkä puu palaa huonosti koska haihtuva vesi pitää niiden lämpötilan alhaisena.

Kauan tuon kokoisia puutikkuja kannattaa liottaa, että puut ovat kylläisiä? Itse liotan esimerkiksi grillivartaiden tikkuja 15min ja tuntuu, ettei se riitä mihinkään Undecided

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Pages: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1