FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.09.17, 18:53

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 157544 times)
Kai Lilja
Offline Offline

Posts: 703
Date Registered: 10.01.02

Re: Bon appétit
« Reply #40 on: 04.01.09, 11:24 »

Moro!

Muusista puheenollen... Jos joudut tekemään pussimuusia, niin heitä sekaan yksi kanaliemikuutio 2 pussiin muusia. Nyrkillinen voita kattilaan ja kossu pakkaseen!  thmbup

-Kaitsu
Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #41 on: 04.01.09, 13:02 »

Sopiikohan muusin valmistaa Boriksen ohjeilla "Oolannin peunasoseaines" -pussista?  Se kun ei sisällä mitään muuta kuin perunaa, joka siis on valmiiksi keitetty ja muussattu.
Eilen paistoin possunkyljyksiä, ja tein muusin tuosta pussista, reilulla voilla ja vähällä maidolla, ja tuli ihan pirun hyvää.

Alun perin piti kuoria ja keittää potut itse, mutta kaverilta sain vinkin ja sitten laiskotti ja päätin kokeilla. Aiemmin luulin että kaikki pussi- ja pakastemuusit ovat niitä "valmiita" miksejä joissa maku on kohtuukaukana aidosta mummonmuusista, mutta tässä aineksessahan sen muusin joutuu maidottamaan, rasvaamaan ja suolaamaan ihan itse.
taigaQ
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #42 on: 04.01.09, 20:48 »

Tuo oolannin perunasose aines on aika monen ravintolankin salainen ase, kyllä siitä ihan syötävää tavaraa saa. Melkein voin väittää että mausta ei ainakaan huomaa sen valmista olevan.

Mutta maailman paras muusi syntyy kyllä puikulasta, siitä ei pääsee mihinkään.

Muusistahan saa myös mukavia erillaisia variaatioita lisäämällä siihen mm. jotain seuraavista:
- sitruunan kuorta raasteena ja mehua
-hakattua tilliä ja paahdettua kuminaa
-valkosipulia
- erillaisia yrttejä esim. tuoretta basilikaa tai timjamia
Juha Lampi
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 10.10.07

Re: Bon appétit
« Reply #43 on: 04.01.09, 22:15 »

- Sitruunasorbettijätskiä (voi ite tehdä vaikkapa vain vaniljajädestä lisäämällä sitruunan kuorta ja mehua)
- Pirskahtelevaa Proseccoa
- Tilkka votkaa (jos haluaa lisää särmää)

thmbup
Juho Vastapuu
Offline Offline

Posts: 2196
Date Registered: 23.03.06

Re: Bon appétit
« Reply #44 on: 04.01.09, 22:24 »

Kotimainen ruoka vetää puoleensa enemmän kuin mikään, valitettavasti sitä pääsee nykyisenä kiireisenä aikana harvoin nauttimaan Undecided Mutta kyllä se on herkkua kun pääsee koko perheen kanssa syömään oikein kunnolla  thmbup
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #45 on: 05.01.09, 03:40 »

Sopiikohan muusin valmistaa Boriksen ohjeilla "Oolannin peunasoseaines" -pussista?

Jos kaikki ohjeeni tykötarpeet lisää oolantilaiseen, niin varmaan se tulos on lähellä oikeaa. Oolantilaisethan ovat pottumaista porukkaa ja älyävät lisäksi myydä tuotteensa jalostettuna, jolloin saarelle jää hieman enemmän rahaa kuin pelkkiä raakoja pottuja trokaamalla.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #46 on: 05.01.09, 06:46 »

Eilen paistoin possunkyljyksiä, ja tein muusin tuosta pussista, reilulla voilla ja vähällä maidolla, ja tuli ihan pirun hyvää.

Myönnän olevani melkoinen puristi ruoka-asioissa, joten pillkujen rakastelun sijaan usein halkaisen ne, halkaisen puolikkaat, puolikkaiden puolikkaat jne, minkä jälkeen noin sadaskahdeskymmeneskahdeksasosia voi alkaa viilata. Wink

Jos tuota pussijutskan ja aidon eroa pitäisi jotenkin yrittää selittää, niin vertaisin sitä maksullisen naisen käytön suhteella täydellisen kaunottaren viettelyyn. Ekassa tapauksessa saadaan pussit tyhjiksi, mutta toisessa on enemmän haastetta, vaivaa ja huomattavasti suurempi tyydytys - myös henkisesti. Grin

Nyt siis tiedätte, miksi en käytä maksullisia naisia. Smiley

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Jukka Takamaa
Offline Offline

Posts: 3402
Date Registered: 12.06.07

WWW
Miten syöt vohvelisi ? ( How ya eat ye waffles ? )
« Reply #47 on: 05.01.09, 09:12 »

Tein aamulla vohveleita 100% voihin ja on erittäin ähky olo.

Karpalomarjasiirappi on hyvää niiden kanssa.  thmbup

Compact and eco friendly sports airplane design:http://max3fan.blogspot.com
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Miten syöt vohvelisi ? ( How ya eat ye waffles ? )
« Reply #48 on: 05.01.09, 09:18 »

Tein aamulla vohveleita 100% voihin ja on erittäin ähky olo.

Karpalomarjasiirappi on hyvää niiden kanssa.  thmbup

Meinasin jo poistaa tämän, sillä joku raja se pitää olla hölynpölyaiheidenkin aloittamisessa. Mutta menköön nyt tämän kerran sitten tähän ruokaketjuun, kun oli valmiiksi tyrkyllä. Jatkoa ajatellen kuitenkin voit miettiä parikin kertaa, onko esim. tuollainen kysymys todellakin uuden ketjun arvoinen...

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #49 on: 05.01.09, 09:24 »

Muusistahan saa myös mukavia erillaisia variaatioita lisäämällä siihen mm. jotain seuraavista:

Itse tulee laitettua muussiin usein persiljaa sekä parmesan-juustoa ja maku on mahtava!

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Mikael Tynkkynen
Offline Offline

Posts: 1927
Date Registered: 30.07.06

Re: Bon appétit
« Reply #50 on: 05.01.09, 10:35 »


Ambitious, but rubbish.
Kimmo Heinonen
Offline Offline

Posts: 261
Date Registered: 30.10.08

Re: Bon appétit
« Reply #51 on: 05.01.09, 11:23 »

Tässä ketjussahan on monia kokeilemisen arvoisia ohjeita...

Jonkunverran ruuanlaittoa harrastavana täytyy kyllä sanoa että minäkään en kyllä ihan jaksa ymmärtää ohjeita tai sanotaanko 'kokkeja' jotka lukevat reseptejä kuin se vihtahousu sitä pyhää kirjaa. Tarkoitan lähinnä sitä että jos ohjeissa lukee 1tl pippuria, 2tl suolaa jne... - kyllä ne mausteet laitetaan "näppituntumalta" ei mittailemalla...

Joo onhan toi Oolannin pussukka parasmahdollinen puolivalmiste muussin tekoon, jos niitä haluaa käyttää, mutta siinäkin on vaan se yksi pahavika se on kuin pakaste ja keitetty - kyllähän kaikki juurekset ja kasvikset pitää säilöä mahdollisimman maasta nykäistynä - esim. itse en mielelläni osta esipestyjä perunoita...

Joo Päivin kanssa samaa mieltä - paras pottumuussi tulee kyllä puikulasta.
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #52 on: 05.01.09, 11:46 »

kyllä ne mausteet laitetaan "näppituntumalta" ei mittailemalla...

Täysin samaa mieltä! Ruoanlaitossa en käytä koskaan mittoja, mutuna mennään ja hyvin on pärjätty thmbup Se tuli opittua kantapään kautta, että mausteiden poisotto ruoasta on kohtalaisen hankalaa, joten etenkin voimakkaampien mausteiden kanssa on syytä lähteä varovasti liikkeelle Grin

Viime aikoina on tullut laitettua ruokiin todella usein hunajaa ja/tai sokeria mikäli ne millään muotoa safkaan sopii; tuo todella hyvän säväyksen kun itse tykkään maukkaasta ja mehukkaasta ruoasta. Esimerkiksi Bolognese-kastikkeeseen ja muihin vastaavan tyyppisiin haudutettaviin kastikkeisiin hunaja sopii kuin nenä päähän.

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #53 on: 05.01.09, 14:52 »

Joo Päivin kanssa samaa mieltä - paras pottumuussi tulee kyllä puikulasta.

Minä taisin täällä ehtiä ekaksi kehumaan puikulaa. Cheesy

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
taigaQ
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #54 on: 05.01.09, 16:13 »

Minä taisin täällä ehtiä ekaksi kehumaan puikulaa. Cheesy

Sitä ei voi koskaan liikaa kehua  Grin kehutaan sitten vaikka kilvan.
TarppiVertainen
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #55 on: 05.01.09, 16:15 »

Lapista puheen ollen, laitanpa yksinkertaisen poronkäristys-reseptin thmbup  (Ja anteeksi kuvien määrä)

Otetaan esiin tarvikkeet, eli poroa pakkasesta ja siansiivua kaupasta:


Silputaan tarvikkeet ja lisätään sekaan sipulia ja (minun tapauksessa, itse kuivatettuja suppilovahveroita):


Poro ja muut härpäkkeet laithetaan pannulle aidon voin kanssa käristymään:


Sekoitellaan:


Puikulat kiehuu ja käristys saa väriä:


Lisätään halpaa kaljaa sekaan ja haudutetaan edelleenkin ja jopa maustetaankin suolalla ja pippurilla:


Lopuksi lisätään annokseen puolukat ja niin tämäkin nopea herkku on valmis:


Hyvää on, vaikka tuhoankin pohjoisen herkun eteläisillä sienillä Wink

Kukaan ei varmaankaan halua kuulla mitä tein tästä poronpaistista?


  No, ei se mitään, kerron sen silti... Joskus Grin
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #56 on: 05.01.09, 17:20 »

Sitä ei voi koskaan liikaa kehua  Grin kehutaan sitten vaikka kilvan.

I'll drink to that! Cheers! thmbup

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #57 on: 05.01.09, 19:45 »

Hyvännäköset on eväät, tuon Tarmon esilletuoman sitä harrastan itsekkin, lähden tästä lähiviikkoina tuon perusaineen kotikulmille, jätän puolukat pois, hävittävät liikaa tuon lihan makua.Muistakaa ei liikaa vihanneksia hyvään ruokaan. Roll Eyes

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Mikko J Virtanen
Offline Offline

Posts: 1700
Date Registered: 30.03.06

Re: Bon appétit
« Reply #58 on: 05.01.09, 20:10 »

Näin ohimennen pieni vinkki:
Jos suolaa lurahtaa vähän liikaa, ei sitä neutraloida sokerilla, vaan lisäämällä nestettä  Wink
Päivänselvä asia, mutta muistan kun joskus yläasteella kotitalouden tunnilla naapuripöydän leipurineidit vähän sovelsivat.. suolaa meni jonkun teelusikallisen sijaan pari ruokalusikallista, ja homma tietysti neutralisoitiin kippaamalla pari desiä sokeria perään. Muistaakseni köksän maikka kävi kippaamassa heidän taikinan kylmästi roskikseen  Grin

Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #59 on: 06.01.09, 17:18 »

Tervehdys
Rakensin tänään nuo Aufvieder.. jne. Boriksen reseptin mukaan, todella maukkaat.
Itse sattuneista syistä tekaisen kuhafileet seuraavasti, otat kuhan tai niin monta kun katson tarvitsevani, suomustan ja leikkaan fileet.
Tämä sen takia että en vanhaa kalaa yleensä syö, esivalmistetusta on vaikea havaita onko asustellut vuoden jossain pakkasvarastossa, ns. pyöreästä sen huomaa heti.Maku nimittäin selviää vasta syödessä eikä ole mukavaa tunkea kellarinmakuista kalaa itseensä.
Ripottelen suolaa pintaan, ei muuta koska kuha on senverta maukas.
Paisto aidossa voissa hetken kummaltakin puolelta ja tarjoilu kuorittujen keitettyjen perunoiden kera.
Voisulaa käytän kastikkeena, jos haluaa sitruunaa voi tiputella hiukka pintaan.
Juomana jokin mieto, jälkeenpäin vaikka mitä.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1