Bon appétit

<< < (9/162) > >>

FIN0109:
Moro!

Muusista puheenollen... Jos joudut tekemään pussimuusia, niin heitä sekaan yksi kanaliemikuutio 2 pussiin muusia. Nyrkillinen voita kattilaan ja kossu pakkaseen! 

-Kaitsu

Koo:
Sopiikohan muusin valmistaa Boriksen ohjeilla "Oolannin peunasoseaines" -pussista?  Se kun ei sisällä mitään muuta kuin perunaa, joka siis on valmiiksi keitetty ja muussattu.
Eilen paistoin possunkyljyksiä, ja tein muusin tuosta pussista, reilulla voilla ja vähällä maidolla, ja tuli ihan pirun hyvää.

Alun perin piti kuoria ja keittää potut itse, mutta kaverilta sain vinkin ja sitten laiskotti ja päätin kokeilla. Aiemmin luulin että kaikki pussi- ja pakastemuusit ovat niitä "valmiita" miksejä joissa maku on kohtuukaukana aidosta mummonmuusista, mutta tässä aineksessahan sen muusin joutuu maidottamaan, rasvaamaan ja suolaamaan ihan itse.

taigaQ:
Tuo oolannin perunasose aines on aika monen ravintolankin salainen ase, kyllä siitä ihan syötävää tavaraa saa. Melkein voin väittää että mausta ei ainakaan huomaa sen valmista olevan.

Mutta maailman paras muusi syntyy kyllä puikulasta, siitä ei pääsee mihinkään.

Muusistahan saa myös mukavia erillaisia variaatioita lisäämällä siihen mm. jotain seuraavista:
- sitruunan kuorta raasteena ja mehua
-hakattua tilliä ja paahdettua kuminaa
-valkosipulia
- erillaisia yrttejä esim. tuoretta basilikaa tai timjamia

yeeman:
- Sitruunasorbettijätskiä (voi ite tehdä vaikkapa vain vaniljajädestä lisäämällä sitruunan kuorta ja mehua)
- Pirskahtelevaa Proseccoa
- Tilkka votkaa (jos haluaa lisää särmää)

Juhowee:
Kotimainen ruoka vetää puoleensa enemmän kuin mikään, valitettavasti sitä pääsee nykyisenä kiireisenä aikana harvoin nauttimaan Mutta kyllä se on herkkua kun pääsee koko perheen kanssa syömään oikein kunnolla 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page