FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
26.07.17, 18:41

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 156718 times)
Juha Lampi
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 10.10.07

Re: Bon appétit
« Reply #400 on: 12.09.09, 17:39 »

Just pannulla kanafileet vuohenjuustokastikkeella  thmbup

Ei muuta kuin filukan päälle kiekko vuohenjuustoa ja antaa sulaa. Muita mausteita ei välttämättä tarvitse. The beauty of simplicity  Cool


...


edit: burp, ähk, nammm, bhhhht! *mission accomplished*   thmbup
« Last Edit: 12.09.09, 18:13 by Juha Lampi »
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #401 on: 12.09.09, 18:16 »

edit: burp, ähk, nammm, bhhhht! *mission accomplished*   thmbup

Jehh thmbup

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Pekka Raninen
Offline Offline

Posts: 816
Date Registered: 26.07.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #402 on: 12.09.09, 19:32 »

Tuli kokeiltua tällaista:

Rok!

PR


- P -
Matti Mäki
Offline Offline

Posts: 213
Date Registered: 01.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #403 on: 15.09.09, 15:11 »

Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #404 on: 15.09.09, 16:29 »

Voi saasta, meikäläisen suosikkikokki otti ja kuoli, kesken kaiken Undecided

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #405 on: 15.09.09, 17:40 »

Voisko sanoa kesken keiton, jo vain mukava ilmestys telkkarissa, olen jotain reseptin mukaan tehnnytkin. Sad

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Pekka Raninen
Offline Offline

Posts: 816
Date Registered: 26.07.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #406 on: 15.09.09, 18:08 »

Voi saasta, meikäläisen suosikkikokki otti ja kuoli, kesken kaiken Undecided


Näköjään oli sama suosikki... Keith rulas kyllä täysin. "And now, in the meanwhile, let´s sip some wine...". Aina iloinen kundi. Tykkäsin todella paljon herran ruoanlaittometodeista ja ylipäätään asenteesta kaikkeen mitä hän touhusi.

PR


- P -
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #407 on: 15.09.09, 18:13 »

Näköjään oli sama suosikki... Keith rulas kyllä täysin. "And now, in the meanwhile, let´s sip some wine...". Aina iloinen kundi. Tykkäsin todella paljon herran ruoanlaittometodeista ja ylipäätään asenteesta kaikkeen mitä hän touhusi.

Jep, ensin kilo mausteita ja sen jälkeen muutama lasillinen viiniä Smiley Itselläni on miehen kokkiohjelmia kovalevy pullollaan onneksi! Intiassa tehdyt ohjelmat ehdottomia suosikkeja Smiley

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Ilkka Toivanen
Offline Offline

Posts: 2635
Date Registered: 06.04.04

Re: Bon appétit
« Reply #408 on: 15.09.09, 18:20 »

Kilosta mausteita viis, mutta Keithistä jäi mieleen aina se, että kaikki ainekset olivat valmiiksi pilkottuja, ja ne lyötiin aina pataan samaan soppaan muiden ainesten kanssa sillä toisella kädellä! Ja hyvää tuli. Puhumattakaan mitä se toinen käsi teki.

Kauha, ja kauhallinen sitä viiniä, sillä pärjäsi...

Ei sen tarvitse olla iso vika, kun se on päässä.
Pekka Raninen
Offline Offline

Posts: 816
Date Registered: 26.07.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #409 on: 15.09.09, 18:37 »

Kilosta mausteita viis

Ei kai niitä niin kilomitallakaan pantu... Otin itse vuosia sitten Floydin esimerkistä tavakseni tuon että ekana lämmitetään mausteista maku irti pannussa ja sitten lisätään muut ainekset kypsymisjärjestyksessä. Lopuksi maustetaan vain hienosäätö mikäli tarpeen. Ja tuosta töiden/tarpeiden/tarvikkeiden etukäteen järjestämisestäkin lienee jotain tarttunut omiin toimiin.

Floyd oli mielestäni paras näistä TV- ja julkkiskokeista. Bourdainin ohjelmat on menneet aika pelleilyksi, ja hänen paras antinsa onkin minusta se mistä kaikki miehen kohdall lähti, eli "Kitchen Confidential" -kirja. Surullinen juttu ettemme enää näe uusia Keith-jaksoja. Pitää tyytyä seuraavaksi parhaaseen vaihtoehtoon, joka on Nigella Lawson. Jolla on jänniä ideoita ja hyviä kirjoja, mutta jonka reseptit ovat kyllä toisinaan melko raskaita.

PR

- P -
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #410 on: 04.10.09, 07:59 »

Koska grillikausi alkaa olla taas finaalissa, siirryttiin sisätiloihin. Kuvat ovat valitettavasti taas "taattua BG kännykkälaatua", mutta näillä mennään.


[ attachment removed / expired ]

Ensin katkaistiin rapuleipiä.

[ attachment removed / expired ]

Paist' ite!

[ attachment removed / expired ]

Pata on valttia paistin alla!

[ attachment removed / expired ]

Hasselbackan pottuja viillellään.

[ attachment removed / expired ]

Bai, bai missi päärynäpai...

[ attachment removed / expired ]

Koska syötiin paistia, piti myöskin juoda lientä.

[ attachment removed / expired ]

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #411 on: 04.10.09, 10:32 »

Voi jooo, kyllä tuota herkuttelis.Noh ens viikolla hirvimetälle, eiköhän sieltä paistia taas. thmbup

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #412 on: 04.10.09, 14:35 »

Meillä saatiin monen herkullisen padan raaka-aine (peura) roikkumaan tänään:

[ attachment removed / expired ]


Perjantaina lähdetään Lappiin hakemaan jänistä pakastimen/padantäytteeksi.

Herkullisen näköiset safkat ollu taas Boriksella  thmbup
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #413 on: 04.10.09, 16:02 »

Meillä saatiin monen herkullisen padan raaka-aine (peura) roikkumaan tänään:

Perjantaina lähdetään Lappiin hakemaan jänistä pakastimen/padantäytteeksi.

Herkullisen näköiset safkat ollu taas Boriksella  thmbup

Täällä on yksi, jolle erityisen hyvin maistuisi niin peura kuin pitkäkorvakin - parrakas tyttöystäväni/karkeakarvainen maastonakki Setsun Kira. Tongue

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #414 on: 16.12.09, 09:16 »

Lauantaina kokoontuu yksi itärajan pinnassa syntynyt, Donin kasakoiden jälkeläinen, venäläisen etunimen omaava ja vieraana venäläisen sukunimen omaava. Piti siis yrittää säveltää neljälle jotakin edes venäläiseltä vivahtavaa. Laitan myös häpeämättä sekaisin joulun ja pääsiäisen. On sekä pipareita että pashaa. Se meillä asuva Donin kasakoiden jälkeläinen vääntää taas erittäin hyvän ja raikkaan hedelmänmakuisen pashan. Siihen tarvitaan:

1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 tlk bulgarian- tai ruokajogurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria (ei vanilliinisokeria)
1/2 dl mantelirouhetta
1/2 dl sukaatteja (kernaasti monivärisiä)
1/2-1 tl raastettua appelsiininkuorta
6 liivatelehteä
4 rkl appelsiinimehua
2 dl kuohukermaa

TEE NÄIN
Sekoita keskenään maitorahka, jogurtti, sokeri ja mausteet. Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Liuota kuivaksi puristetut liivatteet kiehuvaan appelsiinimehuun. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä haalea liivateliuos rahkaseokseen ja lisää lopuksi kermavaahto. Siirrä seos hyytymään. Ellei käytössä ole aitoa pashamuottia, voi käyttää esim. mikrokuituliinalla vuorattua lävikköä eli siivilää. Anna seoksen tihkua ja hyytyä jääkaapissa yön yli ja kumoa jälkiruokavadille.


VENÄLÄINEN MENU
2009-12-19 12:00

ALKURUOKA
Punajuurikeitto Krakovan nakeista ja smetanaa
Omasta juuresta kotona leivottu luomutäysjyväruisleipä

PÄÄRUOKA
Stroganoff, herkkukurkkua ja smetanaa
Spaghetti
Kotona paistettua patonkia

JÄLKIRUOKA
Pashaa
Kotona tehtyjä pipareita ja sinihomejuustoa
Kahvia
Cognac


[ attachment removed / expired ]

Tulipa pidettyä turhaa kiirettä tuon pashan ohjeen kanssa. Koska TÄSSÄ reseptissä käytetään liivatetta, sitä mössöä EI tarvitse tihkuttaa minkään liinan läpi minnekään. Laitetaan vain suoraan haluttuun muottiin hyytymään. On jäänyt vähän noissa pasha-asioissa tuo tihkutusmoodi päälle. Embarrassed
« Last Edit: 18.12.09, 04:36 by Boris Grahn »

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
rsuomi
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #415 on: 16.12.09, 11:05 »

Blini unohtui Embarrassed
rsuomi
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #416 on: 16.12.09, 11:17 »

Mainio lanttulaatikko resepti (yksi niistä)

lanttua (pieniä)
2,5 dl vettä
0.5 rkl suolaa
1 dl korppujauhoja
1dl maitoa (punainen)
1,5 dl keitinlientä
1 muna
1 rkl siirappia
Valkopippuria, muskottia

150 astetta n. 2-3 tuntia

Nam....

Jos joku silakoista tykkää...

Sinappisilakat;

4 dl vettä
4 dl etikkaa
1 tl suolaa
1 dl sinappia
2-3 rkl sokeria
n. 1,5 dl  öljyä
valkopippuria

Nahka pois!

Marinointi n. 2 vrk
« Last Edit: 16.12.09, 13:08 by Risto Suomi »
Riku Hautamäki
Offline Offline

Posts: 392
Date Registered: 31.07.06

Re: Bon appétit
« Reply #417 on: 16.12.09, 22:49 »

Ja meikä turpoaa kuin pullataikina Grin
Hiukan mahtavia kattauksia thmbup
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #418 on: 17.12.09, 15:59 »

Tuota lipeäkalaa olisin kysellyt, syökö muut kun minä tällaista herkkua.
Eli paketti kyseistä tuotetta suolavedessä keitettynä, perunaa ja valkoista kastiketta.
Valkokastiketta, pippuria ja suolaa.
Melko herkullinen sesonkieväs.
Kovaksi keitetty kananmuna käy kaveriks.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #419 on: 17.12.09, 17:42 »

Tuota lipeäkalaa olisin kysellyt, syökö muut kun minä tällaista herkkua.

Meillä kuuluu joulupäivän pöytään lipeäkala. Suuresta herkusta en niin tiedä, mutta perinne se on.
Pages: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1