Bon appétit

<< < (93/162) > >>

rsuomi:
Quote



Höh olimpas ajatuksissani, asia korjattu hymiörajoitin iski päälle


Hyvä keksintö tuo "rajoitin" 

risto suomi

Crayfishguru:
Saas katsoa, toistaako tämä tekniikka oikein.

BORŠTŠ

rsuomi:
Quote

Saas katsoa, toistaako tämä tekniikka oikein.

BORŠTŠ


Kun en tiedä miten pitäis toistaa, mutta maukas "soppa" !!

risto suomi

Crayfishguru:
Tämä on jo tainnut ollakin, mutta "ajankohtaisuuden" vuoksi toisto:

ORIGINAL BORŠTŠ
VENÄLÄINEN PUNAJUURIKEITTO
(Joka itse asiassa ei alkujaan ja tarkasti ottaen ole aivan venäläinen)

1/2 kg häränrintaa
1/2 kg laihaa sianlihaa
2 litraa lihalientä
5 punajuurta
1/4 pientä valkokaalin päätä (n. 200 g)
2 purjoa
keltasipuli
1/4 selleriä
2 valkosipulin lohkoa
1 rkl silputtua persiljaa
1 dl hapanta punajuurimehua
2 rkl voita
maustekimppu
suolaa
valkopippuria

Kiehauta liha nopeasti runsaassa suolalla maustetussa vedessä.  Pane liha siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä.

Leikkaa sipuli ja purjon valkoinen osa viipaleiksi sekä kaali, kuorittu selleri ja punajuuret ohuiksi suikaleiksi.  Käristä suikaleet vähässä voissa antamatta niiden ruskistua.  Lisää lihaliemi, liha, valkosipuli, maustekimppu, pippuri ja suola.  Keitä keittoa hiljalleen kunnes liha on kypsää.

Nosta liha keitosta, paloittele se ja pane palaset takaisin keittoon.  Kaada siihen viimeksi hapan punajuurimehu.

Sirota keittoon persiljaa ja tarjoa se sakean hapankerman (vuolukerman l. smetanan) kanssa.

6-8 annosta

   Hapan punajuurimehu
   Pane kuoritut, viipaleiksi leikatut raa’at punajuuret kiviruukkuun ja kaada päälle kiehuvaa vettä.  Pane ruukku lämpimään paikkaan hyvinkin viikoksi.  Siivilöi mehu.

Nopea hapan punajuurimehu
Keitä punajuuria vedessä, johon on lisätty viinietikkaa.

Vielä nopeampi hapan punajuurimehu
Käytä valmiiksi pakattujen etikkapunajuurten lientä.

Ilman lihaa nopeammin
Korvaa lihat viipaleina paistetuilla Krakovannakeilla.

rsuomi:
Kiitos reseptistä. Tiedät varmasti paremmin, mutta olen tuossa käyttänyt punakaalia.Sillä nyt ei varmaan mitään oleellista eroa 

On muuten hyvä "soppa" 

risto suomi

Navigation

Up one level

Next page

Previous page