FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.09.17, 16:04

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 157534 times)
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #480 on: 19.01.10, 18:12 »

Pekan fenkolille jees, tuon Hannan kalaa en kyllä tunnista millään vehkeellä, toisaalta virolainen kuha meren antimena, sama suomalaisena, uiskentelevat muistaakseni ympäri lahtea.Samaa kalaa jos mereltä pyydystetty.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #481 on: 19.01.10, 18:18 »

en mä  oikein tiedä mitä se on, tilapiana se mulle myytiin, tulee pakastettuna vissiin vietnamista, samassa tiskissä oli myös pangasius (!!!)
mutta kun tuo on 9 e kilo ja kuha on 23 e kilo  niin soppaan ei ollu vaikea valita... Cheesy

muoks. niin, myydään silti sulana kalatiskissä

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #482 on: 19.01.10, 18:19 »


Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Olle Sälgmark
Offline Offline

Posts: 6128
Date Registered: 12.06.07

Re: Bon appétit
« Reply #483 on: 19.01.10, 18:20 »

en mä  oikein tiedä mitä se on, tilapiana se mulle myytiin, tulee pakastettuna vissiin vietnamista, samassa tiskissä oli myös pangasius (!!!)
mutta kun tuo on 9 e kilo ja kuha on 23 e kilo  niin soppaan ei ollu vaikea valita... Cheesy

Oliko kulinaarinen elämys verrattuna kuhaan..... Smiley

salgmark miuku telia.com
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #484 on: 19.01.10, 18:23 »

siis eihän kotimaista kalaa voita mikään, mutta kyllä tuokin toimi. oli kohtuullisen kiinteää, pysyi hyvin kasassa keitossa. pitää testata tässä joku kerta ihan paistaa, tai vois leivittää, paistaa ja hauduttaa vielä kermassa...

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Pasi Ilola
Offline Offline

Posts: 2126
Date Registered: 06.08.09

Re: Bon appétit
« Reply #485 on: 19.01.10, 18:32 »

Kerran Albufeirassa tuli mentyä porukalla syömään paikkakunnan hienoimpaan kalaravintolaan (kuulemma) ja siellä sai itse valita sen kalan, jota haluaa syödä.Valittiin aivan ihmeellisen näköinen eväkäs paistettavaksi ja hyvää oli. Vielä tänäpäivänäkään ei tiedetä mikä se oli.

 Smiley


laugh
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #486 on: 19.01.10, 20:00 »

siinä on kuule ensin kuulotettu sipuli ja pari valkosipulin kynttä, sitten vettä, 3 perunaa, 3 porkkanaa ja kun ne oli kypsiä mukaan heitettiin joukkoon purkki tomaattipyreetä, purkki kermaa, 3 filettä tilapiaa palasina(uusi, mutta positiivinen ylläri) ja purkki joululta jäänyttä mätiä pakastimesta sekä tietty reilu nippu tilliä. Suolaa maun mukaan. Helppoa ku heinän teko!
Toimii minkä tahansa kalan kanssa, mun suosikkeja on valkoiset kalat siika, kuha, jne...
ollaan tehty tästä myös variaatioita perkeistä saaristossa, silloin liemessä on ahvenen, kampelan ja siian perkeitä, mätiä ja maksaa jotka on perkuuvaiheessa otettu talteen. Joskus on jätetty perunat pois ja laitettu katkarapuja jne...

Tilapia eli Afrikan ahven ( tunnetaan myös nimellä Niilinahven ). Ette muuten usko mutta siitä voi tehdä hädän yllättäessä vaikkapa kalakukkoa. Muutenkin maukas kala vaikka grillattavaksi tai pannulla paistettavaksi ihan vaan fileenä. Huomattavasti miellyttävämmän makuinen kuin esmes kissakala joka vaatii yön yli liottamisen piimässä ennen kuin sen mudan maun saa häviämään.

Sanomattakin lienee selvää että täkäläisestä kalatiskistä on turha etsiskellä mitään suomalaista muistuttavaakaan kalaa....  Kolja ( Cod ) on lähinnä seitiä muistuttava ja tietenkin sitten lohi.  Tilapia on osoittautunut maukkaaksi "yleiskalaksi"


Maukkaan näköinen soppa  thmbup


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #487 on: 19.01.10, 20:10 »

Takuuvarmasti hyvä tuo tilapila ja niilinahven, harvemmin tosin täällä verkossa, eli en ole kumpaakaan syönny joten en tiedä, lohi tosin sitä olen syönny, samaten kuhaa ja ahventa.Juurikin tuossa eilispäinä sain verkolla kaksi kuhaa ja yhden ahvenaisen.
Noh elätän mielelläni estonialaisen kalastajan joka täällä kaupittelee kuhaa ellei tuo käy kauluksiin koska olen edelleen huono painija.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #488 on: 20.01.10, 14:26 »

siis eihän kotimaista kalaa voita mikään, mutta kyllä tuokin toimi. oli kohtuullisen kiinteää, pysyi hyvin kasassa keitossa. pitää testata tässä joku kerta ihan paistaa, tai vois leivittää, paistaa ja hauduttaa vielä kermassa...

Varmemmaksi vakuudeksi piti vielä eilissä iltana tekaista että uskotte   Grin

Tilkka oliiviöljyä ja vähän voita, Leivityksen voi tehdä tai sitten ei ( kokeileppa mantelirouhetta tai -jauhoa joskus? ), tässä tapauksessa pintaan vain aromisuolaa, grillimaustetta, valkosipulia ja rouhittua punapippuria. Paistetaan pikkaisen rapeaksi pinnasta mutta ei kuitenkaan ihan Cajun blackened tyyliseksi.  Kaverina wok vihanneksia maun mukaan maustettuna.... valkosipuli ja inkivääri toimii yleensä hyvin.

Kuvat hätäisesti kännykällä vetäistynä mutta idea selvinnee.

Maku on vähän kuin ahvenessa eli aikas mieto, maustaminen hoitaa tämänkin asian   Cool

Ai niin ja meinasin unohtaa.... tuolla eräässä uskonnollisessa teoksessa mainitaan muuat viisi leipää ja kaksi kalaa. Tiettävästi nämä kalat olisivat tarinan mukaan nimen omaan Tilapiaa. Kuriositeettina mainittakoon.

[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #489 on: 20.01.10, 20:57 »

jos se noista kaloista ruokki koko kansan, niin oli kyllä pieni kansa. mä oon jotenki mieltäny sen tonnikalaksi tai sinivalaaksi mitä oli tarjolla...  Grin

ja ihan pahaa tarkoittamatta...

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #490 on: 20.01.10, 21:56 »

jos se noista kaloista ruokki koko kansan, niin oli kyllä pieni kansa. mä oon jotenki mieltäny sen tonnikalaksi tai sinivalaaksi mitä oli tarjolla...  Grin

ja ihan pahaa tarkoittamatta...

Kylä nää tiiät ettei valas oo kala.....  Grin

Ja tarinaan en ota sitten minkäänlaista kantaa... syän vaan niitä kaloja ja joskus kokkaan vähä.  Cool

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #491 on: 22.01.10, 15:16 »

Kalakeitoille  thmbup . Terveellistä ja hyvää. Kokeilkaa joskus tillin sijasta/ohella myös fenkolia.

Pekka


Fenkoli on toiselta nimeltään saksankumina. Pääasiallinen makuaine on anetoli, jota on runsaasti myös aniksessa.  Söin kerran Lehtovaarassa jänistä, joka oli maustettu aniksella - en enää koskaan syö sitä! Jos päättävät maustaa jäniksen fenkolilla - en syö sitäkään. Jänikselle on omat perinteiset mausteet, jotka toimivat paljon paremmin kuin pussillinen - tai edes hyppysellinen - uusia.

Perinteet kunniaan! thmbup

Syövät paistia ja juovat lientä... Niin syötiin ja juotiinkin - tänään.


[ attachment removed / expired ]

Eikä sen enempää näyttänyt kuin maistunutkaan kovin kuivalta. Tongue

Kumina KUULUU EHDOTTOMASTI vanhaan kunnon Ruutu näkkileipään ja siihen parempaan Ylhäisten leipään. Lisäksi se on - ehkä monille yllättäen - oleellinen osa kuuluisaa ruokalajia - Chili con carne. Original reseptin sille saa pyytämällä sähköpostiin. Smiley

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #492 on: 22.01.10, 16:55 »


Eikä sen enempää näyttänyt kuin maistunutkaan kovin kuivalta. Tongue


Ei oo kuiva tuo paisti ei....slurps. Mitkä oli stragetiset mitat ja kypsennysaika/lämpötila jos saan julkeasti julkisesti udella?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #493 on: 22.01.10, 18:34 »

Ei oo kuiva tuo paisti ei....slurps. Mitkä oli stragetiset mitat ja kypsennysaika/lämpötila jos saan julkeasti julkisesti udella?

Iisipiisi!

Kyseessä oli ostettaessa ~1,3 kg litteähkö paisti. Se putsattiin heti vähäisistä ulkopuolisista "retkuista", joita kerääntyi noin 100 grammaa, jotka parrakas tyttöystäväni = karkeakarvainen maastonakki ahmi ihan mielikseen. Jäljelle jäi siis noin 1,2 kg. Se maustettiin valkopippurilla ja mustapippurilla (molemmat myllystä), aromisuolalla, rilluttelu- ja ylellisyysmausteella ynnä noin puolikkaan valkosipulin kynsillä, jotka työnnettiin pikkuviiltoihin - veitsen kärjellä tehtyihin.

Paisti suljettiin muovipussiin, jossa se sai jääkaapissa muhia jokseenkin 3 vrk. Huonelämpöön kimpale nostettiin kolmisen tuntia ennen H-hetkeä.

Uuni laitettiin tulemaan 125 asteeseen Celsiusta.

Paisti ruskistettiin voissa hyvin kuumalla pannulla kauttaaltaan ja nostettiin paistopussiin (joka varmuuden vuoksi vielä laitettiin uunin kestävään vuokaan). Paistolämpömittari tökättiin viistosti paistin paksuimpaan kohtaan.

Paistorasva kaikkineen liuotettiin kahdesti vajaaseen desilitraan vettä ja siivilöitiin kastikekattilaan.

Noin 1 h 15 min. kuluttua paistomittari näytti 55 astetta Celsiusta. Pois ja vetäytymään. Pussi pois ja paistista irronneet nesteet kattilaan siivilöiden. Lisätihkuvat nesteet samaan paikkaan.

Kattilaan (lämmitellen) sitten lisäksi pari desiä kermaa, fondia ja Maizenaa tummille kastikkeille. Kohtuullista tuli siitäkin soosista.

« Last Edit: 22.01.10, 18:44 by Boris Grahn »

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #494 on: 22.01.10, 18:41 »



Paisti ruskistettiin voissa hyvin kuumalla pannulla kauttaaltaan ja nostettiin paistopussiin (joka laitettiin uunin kestävään vuokaan). Paistolämpömittari tökättiin viistosti paistin paksuimpaan kohtaan.


Grazie mille

Kattelinkin että onpas pahuksen hyvin ruskistunut ihan vaan uunissa.... mutta ei se mitään, ei kerrota kenellekään  Grin

Nälkä tässä tulee ihan pakostakin vaikka just muka söi. Pitäsköhän tuollainen paisti savustimessa viikonloppuna.... hmm......




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #495 on: 22.01.10, 18:50 »

Grazie mille

Kattelinkin että onpas pahuksen hyvin ruskistunut ihan vaan uunissa.... mutta ei se mitään, ei kerrota kenellekään  Grin

Nälkä tässä tulee ihan pakostakin vaikka just muka söi. Pitäsköhän tuollainen paisti savustimessa viikonloppuna.... hmm......





Olen savustuksen ikivannoutunut ystävä. Nautaa ja erityisesti possua kannatta savustaa. POINTTI on se, että esim. tuossa paistissa/paahtopaistissa se lihaksen sisälämpötila EI saisi päästä karkaamaan yli sen 55 astetta eikä ainakaan yli 60.

Melkeinpä tavallisuuteen verrattuna herkullisinta on kuitenkin miedosti savustettu kalkkuna. Vaatii paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja HYVIN miedosti savua!

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Marko Kokkonen
Offline Offline

Posts: 795
Date Registered: 12.04.09

Re: Bon appétit
« Reply #496 on: 22.01.10, 21:21 »



Syövät paistia ja juovat lientä... Niin syötiin ja juotiinkin - tänään.



Näyttää hyvältä... Tongue

Meilla oli tänään vähän laiskempi setti, lähinnä mitä löytyi pakastimesta...

Possun ulkofilettä, tikkuperunoita ja höyrytettyjä kasviksia.


[ attachment removed / expired ]

Tosta lähdettiin, ajattelin että voisi kokeilla jotain uutta, maustetaan liha valkosipulilla ja sinapilla  Huh

Omasta maasta kotoisin olevaa valkosipulia ja Turun Linnan makeaa ja väkevää sinappia mausteeksi.



[ attachment removed / expired ]

Ja taas hierottiin marinadit syvälle lihaan ja annettiin tunnin verran vaikuttaa huoneen lämmössä.



[ attachment removed / expired ]



Nautittiin majoneesin ja Heinzin curry ketsupin (jota valitettavasti ei Suomesta saa) kanssa.



[ attachment removed / expired ]

Lopputulos oli aika ok, tosin huomenna taitaa pahasti henki haista valkosipulille.... vaikka kuinka yritän sitä Slots Guldilla huuhtoa  Tongue
Antti Havukainen
Offline Offline

Posts: 1650
Date Registered: 04.04.04

Re: Bon appétit
« Reply #497 on: 22.01.10, 21:33 »

Muuten ihan hyvännäköistä settiä, mutta itse kyllä vaihtaisin sinapin suomalaiseen versioon.
Pasi Ilola
Offline Offline

Posts: 2126
Date Registered: 06.08.09

Re: Bon appétit
« Reply #498 on: 22.01.10, 21:42 »

Quote from: Marko Kokkonen
valkosipulia

 voih...    thmbdn

laugh
Marko Kokkonen
Offline Offline

Posts: 795
Date Registered: 12.04.09

Re: Bon appétit
« Reply #499 on: 22.01.10, 21:42 »

Muuten ihan hyvännäköistä settiä, mutta itse kyllä vaihtaisin sinapin suomalaiseen versioon.

Totta, toi puolalaisversio ei ole niin hyvää kuin ennen....
Sinapeista puheen ollen koittakaas joskus Felixin Virossa myytävää Pöltsamaa sineppia, siinä on potkua  thmbup
Pages: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1