FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.11.17, 20:30

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 158220 times)
rsuomi
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #520 on: 03.02.10, 21:18 »

Nyt sitte on made in finland aika, eli kun mateen saatte, mitäs siitä värkkäätte?


Madekeittoa tietysti.

Parasta "kalasoppaa"!!

Mateen mäti on kuulemma myös herkkua, itse en syö..

terv. risto suomi
Marko Ryynänen
Offline Offline

Posts: 733
Date Registered: 05.10.04

Re: Bon appétit
« Reply #521 on: 04.02.10, 20:07 »

Nahasta tietty saappaat Smiley mutta pätkittynä pataan pystyyn kermaa, pippuria, nyrkillinen voita päälle ja hyvä muussi taustalle.

Eräs talvi noita tuli koukutettua Porkkalasta, mätiä en itse syö joten kavereille tuli jaettua. Kesällä sulattelin pakastinta ja samalla silloin meni roskiin n. 2½ kg  Embarrassed

-make-
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #522 on: 14.02.10, 07:11 »

Tuli ehtoisalle emännälle vuosia täyteen, joten hieman piti pilputtavaa suvulle tarjota ja muutamalle perhetutullekin. Huomaa vanhat perinteiset lusikkaleivät aprikoosimarmeladilla. Kakun päällä tietty kinuskia ja voileipäkakussa lohta.
Kuvasta puuttuvat lastenlasten lihaspallerot ja prinssinakit sekä aikuisten Meukow V.S.O.P.


[ attachment removed / expired ]

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #523 on: 14.02.10, 08:07 »

Meukow V.S.O.P.

Ed... Kuvasta kaapatut, Meukow V.S.O.P. ottimetko nämä Cheesy

[ attachment removed / expired ]

  Risto

Onnittelut välitetty lempivastustajalle - kiitos. Nuo kuvan "ottimet" taitavat kuulua jollekin lapsenlapsistamme, jotka rakastavat mummon pullaa ja ovat kaikki myös itse useampia kertoja jo avustaneet leipomishommissa.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #524 on: 14.02.10, 08:50 »

---- thmbup----- taikina on hjyvaa

  Risto

Ps. Rypytitkö itse ?

Perheen jauhopeukalovastaava = juhlakalu itse, rypytti nuo karelialaisten piirakat ja survoipa innolla munaa voihinkin.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Juha-Matti Hakala
Offline Offline

Posts: 2288
Date Registered: 22.05.08

Re: Bon appétit
« Reply #525 on: 14.02.10, 09:01 »

Matikka jää tässä taloudessa käyttämättä. Ei tykkää.

Lee Wulff is my co-pilot
Kiwipilot
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #526 on: 14.02.10, 09:04 »

Speed cooking in Kiwistyle:

http://www.youtube.com/watch?v=pah2yk3Jx50

Pientä kevennystä Grin
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #527 on: 14.02.10, 11:17 »

Komea on Boriksen kattaus thmbup

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #528 on: 19.02.10, 14:05 »

Parrakkaan tyttöystäväni epävirallinen kummitäti täytteleiksen välivuosia, joten pitihän senkin kunniaksi hieman syödä ja juoda. Grin



[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #529 on: 19.02.10, 14:36 »

Herkkueväitä taas teillä, tuo Ararat on muutoin aliarvostettu juomana.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #530 on: 19.02.10, 15:27 »

Jopa Sir WC tykkäsi siitä kun Stalin Jaltalla tarjosi. Tilasi sittemmin joka vuosi muutaman laatikollisen itselleen. Ararat oli Neuvostoliitossa + satelliiteissa hyvinkin arvostettu juoma - eikä suotta. Ainakin Tallinnasta ostettuna hinta/laatusuhde on erinomainen.

TUO Ararat on vain *** vaikka tarkoitus oli ottaa ***** ja sitäkin parempia tehdään, mutta ehkä joku toinen kerta sitten...

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #531 on: 19.02.10, 17:31 »

Morjesta Ilkka pitkästä aikaa, laittelen huomenna postia.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #532 on: 19.02.10, 18:19 »

Siltä varalta että jotakuta sattuisi kiinnostamaan, niin kerrottakoon tuon pihvin kummalliselta näyttävän kastikkeen "salaisuus". Se on syntymältään kaikkien tieteen ja taiteen sääntöjen mukaan tehty madeirakastike, jota on "yleisön pyynnöstä" ohennettu (ruoka)kermalla. Paikalliset femiinit äänestivät minut 2-1 nurin tuossa asiassa ja kermaa siihen sitten tuli ja hieman Maizenaa tanakoittamaan. Vaikka madeiraa oli alkuun aika reippaastikin, niin kalpeaksihan se kermalla meni. Maku oli kyllä silti kelvollinen, mutta ei mielestäni ihka-aidon veroinen.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Pekka Raninen
Offline Offline

Posts: 816
Date Registered: 26.07.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #533 on: 20.02.10, 03:00 »

Siltä varalta että jotakuta sattuisi kiinnostamaan, niin kerrottakoon tuon pihvin kummalliselta näyttävän kastikkeen "salaisuus".

Ruoanlaittoon intohimoisesti suhtautuvat ihmiset tunnistaa viimeistään siitä, että he tekevät kastikkeet (edes suurimmaksi osaksi) itse.  thmbup

PR

- P -
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #534 on: 20.02.10, 04:26 »

Joskus on tuosta ihan lähipiiristä tullut jopa lievää arvostelua liiallisista intohimoista... Embarrassed

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #535 on: 20.02.10, 06:39 »

Kuvasta puuttuvat lastenlasten lihaspallerot ja prinssinakit sekä aikuisten Meukow V.S.O.P.

Mutta perkule, siinähän näyttää olevan perku, ei ku -kolaattori  Roll Eyes Vieläkö noita kaupasta saa? Tuollainen pitäisi melkein ostaa itsellekin. Vanhemmilla ei yhdessä välissä muunlaista kahvinkeitintä ollutkaan varmaan 15 vuoteen. Hyvää kaffeta se keittää...

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Heikki Knuutila
Offline Offline

Posts: 617
Date Registered: 30.10.03

Re: Bon appétit
« Reply #536 on: 20.02.10, 06:46 »

Mutta perkule, siinähän näyttää olevan perku, ei ku -kolaattori  Roll Eyes Vieläkö noita kaupasta saa?


Saahan noita. Suurin osa isoimmista tavarataloista ja Gigantti ainakin noita myy. Omaani olen ostanut varaosia ainakin Helsingissä Prismasta ja Sokoksesta noin vuosi sitten.

http://www.gigantti.fi/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-gigantti-Site/fi_FI/-/EUR/CC_ViewSearch-Start?queryFromSuggest=&searchtext=perkolaattori&go=
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #537 on: 20.02.10, 07:39 »

Mutta perkule, siinähän näyttää olevan perku, ei ku -kolaattori  Roll Eyes Vieläkö noita kaupasta saa? Tuollainen pitäisi melkein ostaa itsellekin. Vanhemmilla ei yhdessä välissä muunlaista kahvinkeitintä ollutkaan varmaan 15 vuoteen. Hyvää kaffeta se keittää...

Löytyy nykyään lähes joka paikasta. On taas tullut "muotiin", joten mukavaa olla taas vaihteeksi muodikas hieman vanhemmallakin vehkeellä.
http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/162629
Aika tyyriitä tuon buumin seurauksena. Maksoin omastani aikanaan juuri karvan auki 30 egee.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #538 on: 23.02.10, 07:05 »

Väsässin eilen oikein äijä piirakan.

Hain kaupasta sellasen lasisen perus chili taco soosi purkin ja jauhelihaa reippaasti.

Ruskistin jauhelihan ja mötkäytin tacosoosin sen sekaan ja annoin muhia hetken.

Tein ihan perus piirakka taikinan, voitelin korkealaitaisen piirakkavuoan voilla ja levittelin siihen taikinan tasaisesti pohjalle ja reunoille, jonka jälkeen lisäsin paistetun taco-jauhelihan vuokaan.

Lopuksi laitoin n2cm kerroksen juustoraastetta täytteen päälle, ja sen päälle kaadoin tasaiseti pari kananmunaa jotka oli vatkattu ruokakerman kanssa sekaisin, siten että juustoraaste juuri ja juuri peittyi.

Uunissa ensin 225c n20min jonka jälkeen n15min 150c, sitten veke uunista ja annoin sen huilia n puolituntia ennen syöntiä.

Oikein varsinainen inspiraation tuotos jota voi kehitellä eteenpäin maun mukaan.

Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
Kimmo Heinonen
Offline Offline

Posts: 261
Date Registered: 30.10.08

Re: Bon appétit
« Reply #539 on: 03.03.10, 05:39 »

'Sisäpaistia' rääppeistä leikkaa-liimaa periaatteella ?

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/03/lihaliimalla_kootut_valmisteet_tekevat_tuloaan_1496906.html

"Jo ensi kesänä Suomessa voi olla myynnissä paisteja, jotka on koottu pienistä ja halvoista lihanpaloista lihaliimana tunnetun aineen avulla. Näin käy, jos EU myöntää uudelle Fibrimex-lisäaineelle myyntiluvan."

Voi jeesus  thmbdn
Pages: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1