FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.11.17, 09:15

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 158214 times)
Olle Sälgmark
Offline Offline

Posts: 6128
Date Registered: 12.06.07

Re: Bon appétit
« Reply #540 on: 03.03.10, 06:01 »

'Sisäpaistia' rääppeistä leikkaa-liimaa periaatteella ?

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/03/lihaliimalla_kootut_valmisteet_tekevat_tuloaan_1496906.html

"Jo ensi kesänä Suomessa voi olla myynnissä paisteja, jotka on koottu pienistä ja halvoista lihanpaloista lihaliimana tunnetun aineen avulla. Näin käy, jos EU myöntää uudelle Fibrimex-lisäaineelle myyntiluvan."

Voi jeesus  thmbdn

Täällä myytävänä siivutettua kinkkua,liimattua.Jos unohtuu pöydälle niin kuivana näkee,näyttää sian korvilta. Shocked

salgmark miuku telia.com
Martti Kujansuu
Offline Offline

Posts: 4880
Date Registered: 01.01.03

Re: Bon appétit
« Reply #541 on: 09.03.10, 20:33 »

Lähitulevaisuuden wappuriehoja varten wanha suomalainen simaresepti vuodelta 1590: 10 mittaa hunajaa, 60 mittaa vettä, punaisia ruusuja ja humalaa. Kirjannut muistiin kauppias Johann David Wunderer.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: Bon appétit
« Reply #542 on: 10.03.10, 07:58 »

'Sisäpaistia' rääppeistä leikkaa-liimaa periaatteella ?

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/03/lihaliimalla_kootut_valmisteet_tekevat_tuloaan_1496906.html

"Jo ensi kesänä Suomessa voi olla myynnissä paisteja, jotka on koottu pienistä ja halvoista lihanpaloista lihaliimana tunnetun aineen avulla. Näin käy, jos EU myöntää uudelle Fibrimex-lisäaineelle myyntiluvan."

Voi jeesus  thmbdn

Entäs sitten kun tämä käytäntö on jo vakiintunut ja lihamestarilta sattuu lihaliima loppumaan kiireen keskellä. Laitetaanko kiinni Bostikilla?

 Grin

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Risto-Pekka Niemi
Offline Offline

Posts: 105
Date Registered: 13.01.09

Re: Bon appétit
« Reply #543 on: 10.03.10, 18:34 »

Ei tuo lihaliima mikään uusi keksintö ole. Useat tuotteet mitä kuvitellaan kokolihaksi, eivät sitä kuitenkaan ole. Varsinaista "liimaa" ei käytetä, mutta jollain se jauhettu liha silti läjässä pysyy.
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #544 on: 10.03.10, 19:07 »

Ei tuo lihaliima mikään uusi keksintö ole. Useat tuotteet mitä kuvitellaan kokolihaksi, eivät sitä kuitenkaan ole. Varsinaista "liimaa" ei käytetä, mutta jollain se jauhettu liha silti läjässä pysyy.


Picnic paisti on just tollasta silppua jota rääpitään linjalta päivänpääteeksi perjantaipipoon ja laitetaan hitosti suolaa jottei outo kuveliha maistu kulinaristin suussa.

Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #545 on: 11.03.10, 17:53 »


tällaista tuli tuunattua tänään päivälliseksi...
Salaattisekoitusta, verigreippiä, avocadoa ja paistettua, itse chilillä maustettua kananfilettä ja balsamicoa

[ attachment removed / expired ]

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Joonas Mustonen
Offline Offline

Posts: 2185
Date Registered: 31.07.09

Re: Bon appétit
« Reply #546 on: 11.03.10, 18:04 »

Perskules että näyttää hyvältä!  thmbup

Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #547 on: 11.03.10, 18:07 »

helppoa ja hyvää.
osta kaupasta napolitana-mix salaattia, avocado ja verigreippi,  sekä kanan fileetä, marinomatonta. (okei, voi ostaa mitä tykkää, mutta mä saan henkisiä näppylöitä valmiista marinadeista).
Paista kana sekä mausta se haluamallasi tavalla (mun versiossa valkosipulia, sweet-hot-chiliä ja pirskaus ketsuppia sekä viinietikkaa), pilko avocado sekä erottele verigreippi nahoistaan ja lado lautaselle. Kastikkeeksi sopii balsamico ja oliiviöljy. Laatutavaraa luonnollisesti.

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #548 on: 30.03.10, 06:19 »

Hyvää kevätpäiväntasauksen jälkeisen täydenkuun jälkeistä sunnuntaita itse kullekin!



[ attachment removed / expired ]

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #549 on: 30.03.10, 08:46 »

Koska nyt on vasta tikkutiistai, ehtii vielä vallan mainiosti hankkia pääsiäiseksi paistin! thmbup

Pääsiäisen lammaspaisti

Näitä tarvitset:
n. 3 kilon lampaanpaisti
4 tl hienonnettua kuivattua minttua
1 tl mustapippuria myllystä
 vajaa 10 valkosipulinkynttä maun mukaan
Valeluun: 2 dl tuhtia kahvia
1 rkl kuivattua minttua murskana

Tee näin:
Hiero mintun ja pippurin sekoitus paistin pintaan. Halkaise valkosipulit pitkittäin ja työnnä ne lihaan tehtyihin pieniin viiltoihin. Laita koko komeus muovipussiin ja anna maustua viileässä yön yli.

Anna paistin lämmetä ja siirrä uunipannuun. Paina lihalämpömittari paistin lihaisimpaan kohtaan. Valele kahvi-minttuseoksella. Paista 175 asteen lämmössä usein valellen.

Paistista tulee sisältä vaaleanpunaista (sisälämpötila 70 astetta) noin 1 ½ - 2 tunnissa. Täysin kypsää se on 75-asteisena.

Paisti saa levätä foliolla peitettynä n. 20 minuuttia ennen leikkaamista.

Valmista kastike siivilöidystä paistoliemestä lisäämällä tarvittaessa valmista kastikepohjaa ja punaviiniä. Kastike saa olla melko ohutta. Se paksunee keittämällä sitä hiukan kasaan.

 Tongue

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #550 on: 30.04.10, 13:09 »

Se on nyt sitten niin Walborgin aattoa että. Kun nakit eivät oikein nappaa - eikä etenkään lakkoilevien äitien perunasalaatti, piti kehittää jotain maittavampaa. Niinpä väännettiin Switzeralndiumin leikkeet. Koska vasikkaa ei ollut, sai possun ulkofilé kelvata. Jälkkäriksi tuli vanhanaikaisesti kermavaahtoon murskattuja kaurakakkuja ynnä banaaniviipaleita.



[ attachment removed / expired ]
Nuijittu ja maustettu


[ attachment removed / expired ]
Sisälmykset paikalleen


[ attachment removed / expired ]
Tikusta asiaa


[ attachment removed / expired ]
Leivitetty


[ attachment removed / expired ]
Paistuu


[ attachment removed / expired ]
Kerma vaahdotettu


[ attachment removed / expired ]
Kaurakeksejä murustettu


[ attachment removed / expired ]
Banaaniviipaleet lisätty ja pienen hämmennyksen jälkeen jääkaappiin vetäytymään.

Klara Vappen - spara vatten!

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Matias Pusa
Offline Offline

Posts: 1135
Date Registered: 06.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #551 on: 30.04.10, 13:23 »

Se on nyt sitten niin Walborgin aattoa että. Kun nakit eivät oikein nappaa - eikä etenkään lakkoilevien äitien perunasalaatti, piti kehittää jotain maittavampaa. Niinpä väännettiin Switzeralndiumin leikkeet. Koska vasikkaa ei ollut, sai possun ulkofilé kelvata. Jälkkäriksi tuli vanhanaikaisesti kermavaahtoon murskattuja kaurakakkuja ynnä banaaniviipaleita

Hyvältä näyttää!  thmbup Mulla on vähän samankaltaiset suunnitelmat ruoan suhteen; vaihdan kuitenkin lihan kanan rintafileisiin ja täytteen aurajuustoksi. Hyvät vaput!
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #552 on: 30.04.10, 14:13 »

Kiitos Boris tästä, nyt mulla on taas nälkä vaikka just söin Cry

Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #553 on: 30.04.10, 14:54 »

Hyvältä näyttää!  thmbup Mulla on vähän samankaltaiset suunnitelmat ruoan suhteen; vaihdan kuitenkin lihan kanan rintafileisiin ja täytteen aurajuustoksi. Hyvät vaput!

Mulla on kuudessa vuodessa lähtenyt 43 kg, joten välillä on nyt varaa syödä hieman tukevamminkin. Wink

Aurajuusto on kyllä ihan pahuksen hyvää, mutta jokin raja turkulaisuudellakin riekkumisella - hunajoineen... Grin

Mutta erinomaista vappua silti kaikille! thmbup

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Mikko Sokero
Offline Offline

Posts: 2335
Date Registered: 07.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #554 on: 30.04.10, 14:57 »

Hedonismi kaikissa muodoissaan on ihailtavaa. Kuvalliset ruokareportaasit ovat todella herkullista luettavaa. Lisäksi kuvatekstien verbaliikka on hivelevän hienostunutta... Ilmailijat ovat kulttuuriväkeä!
Marko Kokkonen
Offline Offline

Posts: 795
Date Registered: 12.04.09

Re: Bon appétit
« Reply #555 on: 30.04.10, 17:33 »

Jälkkäriksi tuli vanhanaikaisesti kermavaahtoon murskattuja kaurakakkuja ynnä banaaniviipaleita.



Tuli tosta mieleen sellainen herkku mitä olen varmaan 30 vuotta sitten viimeksi maistanut  Tongue

Eli, mansikoita, banaaniviipaleita, marenkia ja kermavaahtoa.
Jos marenki on isoina levyinä niin hieman sitten murskataan niitä pienemmäksi ja sitten kaikki ainekset sekaisin, makeaa mutta hyvää.
TarppiVertainen
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #556 on: 02.05.10, 02:14 »

Täällä pohjoisessa ruukaamma käyttää paikallisia tuotteita, eli poroa, kalaa ja riistaa monessa muodossa  thmbup





Poro on aina parasta  Smiley


Ja itse pyydettyä siikaa ravintolassa!
Kristian Pöykkö
Offline Offline

Posts: 668
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #557 on: 02.05.10, 07:22 »

Eilisen "Agenda"..  Meinaa kyllä ujous hiipiä pöksyyn, kun noita Boriksen reportaaseja katselee... Embarrassed
Eli: possua ja Feta-salaattia kuoharilla... Toimii!  thmbup
[ attachment removed / expired ]
Edit.. Onpa hyvä, että on Veikkaajan uusin tuossa kuvassa, eikä se kymmenen vuotta vanha Jallu... Roll Eyes

Canon 450D EF-S 17-55/f2.8 IS USM + EF 70-300 f4-5.6 IS USM
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #558 on: 02.05.10, 09:57 »

Edit.. Onpa hyvä, että on Veikkaajan uusin tuossa kuvassa, eikä se kymmenen vuotta vanha Jallu... Roll Eyes

Kyllä kymmenen vuotta vanhasta Jallusta saattaa hyvinkin löytyä ihan syötävän näköistä katsottavaa... Embarrassed

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Ilkka Kangastalo
Offline Offline

Posts: 1072
Date Registered: 18.05.04

Re: Bon appétit
« Reply #559 on: 02.05.10, 14:35 »

Tää on kans hyvää.


[ attachment removed / expired ]

Lorem ipsum!!
Pages: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1