FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
23.11.17, 07:45

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 158204 times)
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #560 on: 07.05.10, 15:11 »

Taas vähän vääntöä - kuvat tosin jälleen kännyllä, joten friikit siltä osin antakoot armon käydä oikeuden edestä - please. Embarrassed



[ attachment removed / expired ]
Maassa Madeiran tavalla, tai mahasta pois!


[ attachment removed / expired ]
Lentofoorumiyhteensopivasti hieman sakkasi, kun ei heti paistoliemiä kaataessa löytynyt nanopientä siivilää.


[ attachment removed / expired ]
Brasiliasta tulee formulakuskeja, jalkapalloilijoita ja muutakin ihan hyvää!


[ attachment removed / expired ]
Yrittivät karata - siat! Onneksi sain narutettua.


[ attachment removed / expired ]
Nykäskylässä tuo olisi varmaan fifty-sixty rypsiöljyä ja voita.


[ attachment removed / expired ]
Äiti sanoi: "Mitä tuo pihvejä rustaa? Poika on kai pannusta sekaisin..."


[ attachment removed / expired ]
Nuo katosivat lautaselta lennossa, vaikka kyseessä ei mikään lentävä lautanen ollutkaan.


[ attachment removed / expired ]
Vesi on vanhin voitehista (ja taatusti heikoin). Kuonoon vedittiin Guanomaan tuotetta kuona-aineineen. Pahimman paisumuksen jälkeen törmättiin kuuluisaan vuoreen.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Topi Falkenberg
Offline Offline

Posts: 2668
Date Registered: 12.12.08

Re: Bon appétit
« Reply #561 on: 07.05.10, 15:46 »



Vesi on vanhin voitehista (ja taatusti heikoin). Kuonoon vedittiin Guanomaan tuotetta kuona-aineineen. Pahimman paisumuksen jälkeen törmättiin kuuluisaan vuoreen.


Tuo Ararat on kyllä uudempaa vuosikertaa, vanhemmissa lukee Konjak. Herkullisen näköistä, kuvauskaluston puutteista huolimatta. Roll Eyes
Pekka Raninen
Offline Offline

Posts: 816
Date Registered: 26.07.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #562 on: 07.05.10, 23:05 »

Taas vähän vääntöä - kuvat tosin jälleen kännyllä, joten friikit siltä osin antakoot armon käydä oikeuden edestä - please. Embarrassed
Vesi on vanhin voitehista (ja taatusti heikoin). Kuonoon vedittiin Guanomaan tuotetta kuona-aineineen. Pahimman paisumuksen jälkeen törmättiin kuuluisaan vuoreen.

Allekirjoitan reseptisi eri vaiheineen täysin.  thmbup  Ja Tarapaca on loistava punkku - kuten oikeastaan kaikki muutkin chileläiset. Mutta Luigi Boscan valikoima on maamme rajojen sisällä valitettavan rajallinen, etenkin valkkareiden osalta.

PR

- P -
Pasi Ilola
Offline Offline

Posts: 2126
Date Registered: 06.08.09

Re: Bon appétit
« Reply #563 on: 08.05.10, 12:56 »

Jumankekka. Boris vaan pistää härskisti tuollasia herkkuja näytille. Hävytön mies.

Wink

laugh
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #564 on: 14.05.10, 11:19 »

Päivän saalis oli vaatimattomasti vartaita.
Marinoitua possua, tomaattia, pekoniin kätkettyjä herkkusieniä, basmati riisiä ja madeirakstiketta. Vartaat rakensin näin siksi, että saatoin laittaa lihat ensin ja toiset myöhemmin, mutta kaiken samaan aikaan kypsänä. Ei niin nättiä, mutta käytännöllisempää.



[ attachment removed ]

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #565 on: 14.05.10, 12:25 »

Hitto että tuo Boris kännykällä kuvailee hyvää ruokaa, no eilen oli Entrekotee kuten telkkarissa sanotaan, tämän päivän ruoka vielä matkalla kotiin.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #566 on: 14.05.10, 18:30 »

Boris on mestari, ei muuta voi sanoa nälkä tuli taas thmbup

Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #567 on: 14.05.10, 19:51 »

Tänään meni alta torihintojen, makkarakeittoa, hyvää sinänsä.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #568 on: 21.05.10, 12:53 »

ALOHA!  thmbup

Toivottavasti jokainen on jo saanut oman lein - ollaanhan Havaijilla. Ellei ole, valittakaa jakavan henkilökunnan esimiehelle = leipomolle.

Esitellään aluksi muutama avainpelaaja:
1. Vichyvesi  Muutama muna, maitoa ja Vichyä, niin saadaan rapeampi kuorrutus leikkeisiin.
2. Kookosrasvaa  Aikaansaa ruskettuneita ranskalaisia, joita tosin löytyy helpommin Tahitilta kuin Havaijilta. 1/3 kookosrasvaa ja 2/3 rypsiöljyä aikaansaa värin ja kuoren rapeuden.
3. Rakuunaviinietikka  Siitä alkaa aito Sauce Bearnaise! Tehty itse uuttamalla rakuunaa ainakin 3 kk valkoviinietikassa. Silputtua salottisipulia + valkopippuria myllysta + hyvin pieneksi silputtua tuoretta rakuunaa sekä persiljaa. Keitetään kasaan neste puoleen. Haudutuskattilassa keltuaiset sekaan kiisselimäiseksi vispaten ja lopuksi nauhana varovasti voisula. Tämä kastike jäähdytettiin - myöhemmin ilmenevästä syystä.



[ attachment removed ]

Havaijilla on monta saarta. Ananasrenkaat markkeeraavat niitä. Ne ovat kylmiä - eivät paistettuja. Hyvä tekosyy aitojen paistinkääntäjien lynkata meikäläinen, mutta älkää kertoko niille!
Havaijilla on myös kunnon tulivuoria. Pahuksen isoja ovatkin, kuten esim. Mauna Kea ja Mauna Loa. Molemmat ovat nelisen kilsaa maanpinnan yläpuolella ja lisäksi viitisen kilsaa merenpinnan alapuolella = kokonaiskorkeus enemmän kuin Mount Everestillä. Halusin nekin mukaan = se jäähdytetty kastike ananaksella. Ruskeista ranskalaisista jo kerroinkin. Nekin tehtiin paikan päällä normaalia paksummiksi ja saatiin sisältä täysin pehmeää, mutta pinnalta rapeaa ja tavallista paljon maukkaampaa.
Kuriositeettina lisäsin pari päivänvarjoa luomaan lomatunnelmaa.




[ attachment removed ]

Musiikkisuositus: http://www.youtube.com/watch?v=LQOXrMA4K0E

Hyvää Havaijinleikettä Boriksen tapaan!  thmbup Grin

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Joonas Mustonen
Offline Offline

Posts: 2185
Date Registered: 31.07.09

Re: Bon appétit
« Reply #569 on: 21.05.10, 17:05 »

Boriksella taas mahtiruuat!  thmbup

Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #570 on: 21.05.10, 19:15 »

Boriksella taas mahtiruuat!  thmbup

Huomaa että olemme Boriksen silmissä edenneet ruudunkuolaajien korkeammalle tasolle jo, eikä meille enää tarvitse selittää miten tehdään itse havaijinleike.... vaan voidaan rauhassa keskittyä detaljeihin ja muuhun finesseen  Grin


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pasi Ilola
Offline Offline

Posts: 2126
Date Registered: 06.08.09

Re: Bon appétit
« Reply #571 on: 21.05.10, 21:32 »

Täällä pohjoisessa ruukaamma käyttää paikallisia tuotteita, eli poroa, kalaa ja riistaa monessa muodossa  thmbup

Sinä olet kyllä aika ilkiä mies, kun tuollaisia herkkuja paat näytille.

 Wink


laugh
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #572 on: 22.05.10, 18:38 »

Ja minä nyt kun puhelintolpan yläpäässä oleva peltilaatikko on korjattuna kuntoon, epäilivät minua ja tietokonetta, saan kohtpuolin poroa pöytään, eli ilmakuivattua sun muuta.Ilmakuivattua kun vuoleskelee ja kossua juo tulee pohjonen mieleen. thmbup

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Olle Sälgmark
Offline Offline

Posts: 6128
Date Registered: 12.06.07

Re: Bon appétit
« Reply #573 on: 22.05.10, 18:41 »

Ilmakuivattua kun vuoleskelee ja kossua juo tulee pohjonen mieleen. thmbup

Tulee paljon muutakin,mieleen siis..... laugh

salgmark miuku telia.com
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #574 on: 22.05.10, 19:11 »

Joo mut onneks vaan mieleen, toisaalta kiikkustuolissa olis ikävää jollei olis muisteltavaa. Roll Eyes

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #575 on: 06.07.10, 14:20 »

Tässä jokin kuukausi takaperin iski outo "flashback" isomman S-Marketin pakastealtaalla, ja tulihan pengottua sitten, ja pengottua, ja pengottua. Muutaman muunkin kaupan pakastealtaat sen jälkeen pengottuani luovutin.

Kultaisella 1970-luvulla pakastealtaista löytyi sellaisia jauhelihatäytteisiä crepsejä, jotka äiti lämmitti uunissa ja ainakin pikkupojalle maistui mainiosti. Olisikohan ollut 4 tai 6 lättyä askissa ja muistaakseni ihan ranskalaista tuotantoa.  Eipä vaan saa enää, joten pitänee paistaa letut ja jauheliha itse ja kokeilla sillätavoin sitten...

Muistaako kukaan muu nuo pakastecrepsit?

Toinen mikä menee samoihin muistoihin on purkki-croissantit, mutta niitä onneksi (?) vielä hyllyiltä löytyy...

Tämä kuuluu tänne kun on ohjeetkin mukana  - yo. lainaus on kadonneet tuotteet -ketjusta :-)

Unohdin kertoa että tein näitä sitten itse männä viikonloppuna, tosin letunpaistoon en ryhtynyt kun kaupasta sai valmiita 8 kpleen paketin.

Tarpeet:
1 pieni sipuli
1 paprika (punainen)
2 teelusikallista valkosipulimurskaa (oon laiska, tää oli siis Valkoliekkiä)
400 paistijauhelihaa (oma preferenssi, sikanautakin varmaan menis)
1 pikkunappi tomaattipyrettä
1prk tuorejuustoa (tämä oli Violaa)
1 (pieni) pss juustoraastetta (emmentalia oli)
1 paketti valmiita räiskäleitä (8 kpl)
mausteita oman maun mukaan (itsellä oli suola, pippuri, grillimauste)
rasvaa paistamiseen
tilkka vettä


Ensin pannu kuumaksi ja vähän rasvaa pannulle. Perään silputtu sipuli ja paprika, ja kuullotusta kunnes tavara pehmenee.
Edelliset erilliseen kippoon ja pannulle valkosipulimurska ja hetiperään jauheliha - paistetaan kypsäksi kunnes liha murustuu kunnolla.
Lisätään kuullotetut paprikat ja sipulit, mausteet, tomaattipyre ja tilkka vettä. Vettä vain sen verran että pyre sekoittuu kunnolla. Tavoitteena ei ole kastike vaan lähinnä tahna.

Jos ostit valmiita lettusia, lämmitä niitä hetki mikrossa, jotta ne notkistuvat ja jotta tuorejuusto tarttuu.
Täytä letut yksitellen niin että voitelet ne "runsaalla kädellä" tuorejuustolla jonka jälkeen päälle täytemassaa tasainen kerros, jonka jälkeen käärit koko hoidon rullalle. Pieni reuna kannattaa jättää täyttämättä rullauksen aloitus- ja lopetuskohtiin jotta rullauksen saa alkuun ja jotta rullan saa "kantilleen" lopuksi niin ettei se leviä.

Crepsit sitten uunipellille leivinpaperin päällä siistiin riviin n. sentin päähän toisistaan ja päälle sitten kerros (lue pussillinen) juustoraastetta.
Uuniin 225 C n. 10-15 minuutiksi. Valmista on kun juustoraaste on ensin sulanut, sitten kuivumassa uudestaan ja saa hieman väriä.   

Tuli muuten älyttömän hyvää - jopa kylmänä välipalanakin. Ja crepsin rakenne on sellainen että tuollaisen käärii helposti mukaan evääksikin, koska juustoraaste sulaneena päällä pitää letun kasassa.  thmbup



EDIT: Ens kerralla teen tuosta HOT! -version lisäämällä chiliä  ;-)
rsuomi
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #576 on: 06.07.10, 14:51 »

Moro!

Älyttömän yksinkertainen, mutta mielestäni hyvä grillikastike.
Kandee kokeilla.

Melkein hävettää laittaa, kun katsoo noita Boriksen juitsuja.  Embarrassed

Kaikki ovat noin mittoja, kantsii maistaa ja lisäillä aineksia sen mukaan.

- n.2-3 dl Heinz ketschuppia (nimenomaan Heinz)

- n. 1-2 rkl sinappia (Aura tietysti , tai sitten joku muu)

- 3-8 valkosipulin kynttä

- n. 0,5 dl öljyä

- 1-2 rkl Broileri- tai grillausmaustetta  (lopullinen maku, riippuu vähän valmistajasta)

Lihat esim. "rimpsut" kannatta ehkä, kypsentää uunissa, ja viimeinen silaus grillillä. (ainakin ovat kypsiä ja mureita)

Loppu marinadi, kiehautetaan levyllä "kypsäksi"
Näin se toimii grillikastikkeena.


Tämä onkin sitten ihan oikeiden kokkien resepti. Hyvää!!

Mojo-kastike

1   punainen paprika
1   mieto vihreä chilipalko
1 dl    kylmäpuristettua oliviiöljyä
1   sitruunanmehu
1 dl   lehtipersiljaa
1 dl   basilikaa
0,5 dl   korianteria
1   nippu ruohosipulia tai muutama kevätsipulin
   varsi
2   valkosipulinkynttä
   suolaa
   mustapippuria myllystä
   vettä tarpeen mukaan

Valmista mojo edellisenä päivänä.
Pilko kaikki ainekset ja pane mausteiden
kanssa tehosekoittimeen. Aja pieneksi. Jos kastike tuntuu
paksulta, lisää kylmää vettä. Anna tekeytyä
jääkaapissä.

Jälkimmäinen resepti kirjasta: MOJO- Uusia ruokarytmejä hella hehkuen.
Suosittelen!

terv. risto


terv. risto suomi
« Last Edit: 06.07.10, 15:19 by Risto Suomi »
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #577 on: 06.07.10, 18:02 »

Moro!

Älyttömän yksinkertainen, mutta mielestäni hyvä grillikastike.
Kandee kokeilla.

Melkein hävettää laittaa, kun katsoo noita Boriksen juitsuja.  Embarrassed

Kaikki ovat noin mittoja, kantsii maistaa ja lisäillä aineksia sen mukaan.

- n.2-3 dl Heinz ketschuppia (nimenomaan Heinz)

- n. 1-2 rkl sinappia (Aura tietysti , tai sitten joku muu)

- 3-8 valkosipulin kynttä

- n. 0,5 dl öljyä

- 1-2 rkl Broileri- tai grillausmaustetta  (lopullinen maku, riippuu vähän valmistajasta)

terv. risto suomi

Check!  thmbup

Tää on just se soosi joka pelastaa päivän kun pamahtaa yllätysvieraita eikä oo mitään valmiina eikä aikaa taikoa hienoa grillikastiketta / marinaadia mistään. Helppo/nopea/varma ja säädettävissä chilillä tai muilla mausteilla. Sitten kun ( huom ei jos ) vieraat alkavat ylistää kokkia oivallisesta marinaadista pitää olla valmiina joku hyvä tarina perheessä kulkevasta reseptistä jossa on muuan salainen osa jota valitettavasti ei voi paljastaa kun tuli aikanaan luvattua isoäidille pitävänsä suvun salaisuuden varmassa tallessa.

Sitten jos joku vielä kärttää salaista ainesosaa niin voi viedä kärttäjän sivummalle ja kuiskaamalla kertoa että se on Coca Cola. Jota ei tietenkään ole reseptissä...  Roll Eyes


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jorma Laiho
Offline Offline

Posts: 581
Date Registered: 08.08.04

Re: Bon appétit
« Reply #578 on: 10.07.10, 09:36 »

Tässä näppärä kesäinen jälkiruoka juuri nyt.

Metsämansikoita, shampanjalla maustettu zabaione ja kermavaahtoa.

Zabaione:
3 keltuaista
1/2 dl sokeria
Vatkataan vesihauteessa sakeaksi, lopussa loraus kuohuvaa (ei liikaa, kastike pitää olla sopivan sakeaa)
Aika kovaksi vatkattu kermavaahto siis pinnalle. Mansikoita maun mukaan sekaan ja pintaan.

Loppu selviää kuvasta. Kuohuvana oli matkalta tuotua Bouche Pere & Fils vm. 2002 brut, ihan kelpoa, mutta muutkin käy.
Italialaiset pirskahtelevat viinit on myös hyviä tähän.



[ attachment removed / expired ]
Tarmo Lindroos
Offline Offline

Posts: 2505
Date Registered: 17.11.06

Re: Bon appétit
« Reply #579 on: 22.07.10, 17:15 »

Vaarini ohjeilla tehty pannukakku.

10 kananmunaa.
1 teelusikka suolaa.
3-4 dl sokeria riippuen siitä miten makeaksi suun haluaa  Cheesy
4-5 dl vehnäjauhoja.
5 dl maitoa.
Nyrkillinen margariinia tai voita uunipellille sulatettuna.
Taikina uunipellille ja uuniin 170 astetta ja paistetaan kunnes pinta on kullankeltainen ja pannukakku muistuttaa vuoristoa
Päälle jäätelöä, hilloa tai ei mitään ja kylmää maitoa kyytipojaksi.

[ attachment removed / expired ]
« Last Edit: 22.07.10, 21:33 by Tarmo Lindroos »

MIK - Malmi, Lennuklubi, DC-3 Yhdistys, Pelastamalmi.org,
Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1