FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.09.17, 05:10

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 157527 times)
Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #580 on: 22.07.10, 19:04 »

Vaarini ohjeilla tehty pannukakku.

Nyt kyllä meni Tarmon kokkailut ihan pannukakuksi  laugh

Todella vesi kielellä tuota katsoo.  Vähän mansikkahilloa, ripaus jäätelöä (näillä helteillä ehkä...)  ja eikun syömään...   thmbup
55-HO
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #581 on: 22.07.10, 19:17 »

Nyt kyllä meni Tarmon kokkailut ihan pannukakuksi  laugh
Todella vesi kielellä tuota katsoo.  Vähän mansikkahilloa, ripaus jäätelöä (näillä helteillä ehkä...)  ja eikun syömään...   thmbup
Näin  thmbup. Oi jospa vielä oikein lehmänmaitoon tuon tekis  thmbup. Kannatta myös kokeilla hillon sijaan  Kondensoitua maitoa , ei pahaa  Cheesy

  Risto
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #582 on: 23.07.10, 14:03 »

Jokos olette rapukauden avanneet, Boris tietty mutta muut, itselläni tuossa parin viikon kuluttua ensimmäiset, yleensä 3-4 iltaa.Laitteleppa Boris jokunen kuva herkkupöydästä. thmbup

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #583 on: 23.07.10, 17:16 »

Jokos olette rapukauden avanneet, Boris tietty mutta muut, itselläni tuossa parin viikon kuluttua ensimmäiset, yleensä 3-4 iltaa.Laitteleppa Boris jokunen kuva herkkupöydästä. thmbup

Makuun ON päästy, mutta eihän tällainen vanha ja köyhä eläkeläinen riekkumaan pääse. Lapset on JO vuosikymmeniä sitten opetettu tavoille ja yhtä lukuun ottamatta lapsenlapsetkin. Viimeksi mainittu osaa piiloutua/naamioitua aika hyvin 3 kk:n vaatimattomasta iästään huolimatta.

Isänsä ja tätinsä rapukekkeröinnit on JO julkaistu.

[ attachment removed / expired ]

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #584 on: 23.07.10, 17:25 »

Siis pari tikrua, hienoa.Joo tilasin nuita rapusia ja saankin kuulemma nuo pienestä järvestä Sipoon pohjoispuolelta. thmbup

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Ilkka Toivanen
Offline Offline

Posts: 2635
Date Registered: 06.04.04

Re: Bon appétit
« Reply #585 on: 23.07.10, 17:27 »

Maakrapuna en ole koskaan ollut rapujuhlissa, joten kertokaapas mikä siinä on sen viinanjuonnin lisäksi niin hienoa?  Roll Eyes Ne laulut, vai?

Ei sen tarvitse olla iso vika, kun se on päässä.
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #586 on: 23.07.10, 17:30 »

Hiano maku, täältä merimaailmasta nuita ei löydy.Voisko sanua hianostunut maku.Ruokana ei ole häävi, eli ruokaakin pitää olla.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Pasi Ilola
Offline Offline

Posts: 2126
Date Registered: 06.08.09

Re: Bon appétit
« Reply #587 on: 23.07.10, 17:30 »

Maakrapuna en ole koskaan ollut rapujuhlissa, joten kertokaapas mikä siinä on sen viinanjuonnin lisäksi niin hienoa?  Roll Eyes Ne laulut, vai?

Ei siellä viinaa juoda. Snapseja vaan nautitaan...

 thmbup

laugh
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #588 on: 23.07.10, 17:32 »

Ei siellä viinaa juoda. Snapseja vaan nautitaan...

 thmbup

Juuei, viinan takia tuollaista ei harrasteta, eikä snapsien.Ravut syödään ja sitte. Embarrassed

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Ilkka Toivanen
Offline Offline

Posts: 2635
Date Registered: 06.04.04

Re: Bon appétit
« Reply #589 on: 23.07.10, 18:01 »

Hiano maku, täältä merimaailmasta nuita ei löydy.Voisko sanua hianostunut maku.

Joo, kuka sitä niitä snapseja nyt sen alkoholin vuoksi nauttisikaan, vaan se maku...

Ääh, oonhan mää rapuja syöny, hummereitakin, kunhan vaan kiusasin rannikkolaisia...  Wink

Ei sen tarvitse olla iso vika, kun se on päässä.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #590 on: 23.07.10, 18:06 »

ASIALLISESTI ottaen hummerin maku on VIELÄ miedompi kuin jokiäyriäisen. Juuri siksi sitä ei saa käytännössä missään eikä koskaan ilman vahvoja mausteita tai kastiketta.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #591 on: 23.07.10, 18:10 »

ASIALLISESTI ottaen hummerin maku on VIELÄ miedompi kuin jokiäyriäisen. Juuri siksi sitä ei saa käytännössä missään eikä koskaan ilman vahvoja mausteita tai kastiketta.

Sportugalissa söin kerran, kielsin tuon kokkiperkuleen sotkemasta makuja ja makuja. Embarrassed

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #592 on: 23.07.10, 19:39 »

ASIALLISESTI ottaen hummerin maku on VIELÄ miedompi kuin jokiäyriäisen. Juuri siksi sitä ei saa käytännössä missään eikä koskaan ilman vahvoja mausteita tai kastiketta.

Äläs nyt

Ameriikantolvanat, jotka muuten usein onnistuvat pilaamaan monenkin asian, nauttivat hummerinsa ( sikäli mikäli tietämättömyyksissäni käännän oikein "lobster" = "hummeri"?) useinkin ihan vaan tillivoisulan kanssa. Minusta ainakin erittäin maukasta moisella tavalla syömäiltynä. Slurps.

Ja sitä paisti omassa grillissä tehty halkaistu hummerinpyrstö se vasta hyvää onkin.......  Roll Eyes

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #593 on: 23.07.10, 19:41 »

Joo just tuolleen lienee parhaimmillaan ja tuoreena, cajun on sitte ihan PC stä.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #594 on: 23.07.10, 19:46 »

Joo just tuolleen lienee parhaimmillaan ja tuoreena, cajun on sitte ihan PC stä.

Ei hummerista Cajunia ei sitten millään. Kissakalasta joka on vuorokauden hautunut piimässä että saa mudan maun pois, tai sitten alligaattorinhännästä. Vähän gumboa sen kanssa..... ja nyt tuli ihan pirunmoinen hinku savustettuun boudin makkaraan. Pakko lähteä grilliä lämmittämään kohta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cathy Tiainen
Offline Offline

Posts: 1546
Date Registered: 01.02.05

Re: Bon appétit
« Reply #595 on: 23.07.10, 19:52 »

Viimeksi mainittu osaa piiloutua/naamioitua aika hyvin 3 kk:n vaatimattomasta iästään huolimatta.

Kauniit tiikerit  Wink


Jauhelihakeitto Aasialainen tapa

Aines:

250g sika tai nauta jauhelihaa
2tl raastettu inkivääri
1rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa

Sekoita kaikki yhdessä ja tee niistä pienia palloja (=lihapulla).

1 litra lihaliemi
1tl soijakastike
hieman suola
25 g keitettyä riisivermisseliä (nuudeli olla myös sopiva)
4 "keitetty" porkkana (ei saada olla liika pehmeä), viipaloida ne valmiiksi.
4 persilija oksa

Kiehauta ensin liemi, Lisää ensin soija, suola sekä porkkanaviipaleet. Seuraavaksi lihapullat ja Keitä 10 min. ja laita vermisseli tai nuudeli kulho. Lisää keitto ja persilijaoksa koristeeksi.


Toivottavasti Te saada ymmärrys minun erikoinen resepti...  Embarrassed

Cathy *-^

EDIT: Kuva pois lainauksesta /MM
« Last Edit: 25.07.10, 07:41 by Mikko Maliniemi »

Noraneko
55-HO
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #596 on: 23.07.10, 20:26 »

Ei tosiaankaan sovi äskeisten perään Embarrassed . Kuitenkin tällaisesta elävästä viikko sitten eräässä suomennetussa  ruokailu ohjelmassa tehtiin syötävää ,  Wink

[ attachment removed / expired ]

  Risto
Cathy Tiainen
Offline Offline

Posts: 1546
Date Registered: 01.02.05

Re: Bon appétit
« Reply #597 on: 23.07.10, 20:35 »

Ei tosiaankaan sovi äskeisten perään Embarrassed . Kuitenkin tällaisesta elävästä viikko sitten eräässä suomennetussa  ruokailu ohjelmassa tehtiin syötävää ,  Wink


Merimakkara?

Näyttää YÖK syötävältä  Grin

Cathy *-^

Noraneko
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #598 on: 23.07.10, 20:38 »

Ei tosiaankaan sovi äskeisten perään Embarrassed . Kuitenkin tällaisesta elävästä viikko sitten eräässä suomennetussa  ruokailu ohjelmassa tehtiin syötävää ,  Wink


  Risto

Arvaanko että kyseessä on Panopea generosa eli Geoduck ja asialla oli Mike Rowe likaisine....tuota.... duuneineen?

Kyseistä herkkua en ole maistanut mutta simpukoiden ja molluskien ystävät väittävät maukkaaksikin  Cool

EDIT: pitäis opetella lukemaan.... tuossahan sanotaan ihan selkeästi että ruokailuohjelma eikä suinkaan Dirty Jobs  Embarrassed

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
55-HO
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #599 on: 23.07.10, 20:51 »

Sehän se, jota jotkut irvileuat jopa vertailleet "rapsutin" nimisen ......un , jääköön nyt sanomatta.

Pyydystäminen oli aikas hangalan näköistä touhua, laskuveden paljastaman hiekan alta, ehkä n. 1m syvyydestä  Undecided

[ attachment removed / expired ]

  Risto
Pages: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1