Bon appétit

<< < (13/162) > >>

taigaQ:
Tässäpä tämän päivän perheen "hemmotelu" ruokia.


Pääruokana ballotinea jyväkananpojasta ja hanhesta, jyväpastan ja artisokkaratatouillen kanssa. Kastikkeena Grand Veneur

[ Attachment not found - or removed ]

Ja jälkkäriksi valkosuklaajogurtti moussea sekä marinoituja marjoja


[ Attachment not found - or removed ]

Ja anteeksi kuvien huonohko laatu, joutui pakkaamaan niitä aika rajusti.

Crayfishguru:
Quote

Tervehdys
Rakensin tänään nuo Aufvieder.. jne. Boriksen reseptin mukaan, todella maukkaat.


Kiva että maistui!

Sen verran vielä vinkkarivinkkiä, että IHAN aito on todella laaja - usein lautasen kokoinen ja joskus ylikin. Sellaisen rakentaminen saattaa kuitenkin kotioloissa olla konstikasta, koska jauhotus, kastelu ja leivitys vaatisi todella laajat astiat. Usein tuppaa siis käymään niin, että jauhoja, korppujauhoja ja munamaitovichyä löytyy pitkin tiskipöytää - siivousvuorossa olevan suureksi riemuksi - tai sitten ei. Seuraava ongelma onkin sitten pannu. Sellaistakaan ei ole kovin monella hehtaariluokassa ja niinpä isot leikkeet saattaa joutua paistelemaan yksitellen.

Jos hieman tinkii purismista, voi tehdä miniscule vinkkareita, eli tyytyy vaikka siinä lähes pakollisessa possun (ulko)fileessä ihan fileen kokoisiin noin 15-millisiin viipaleisiin. Kun sellaisen nuijii ohueksi, ne mahtuu jauhottamaan, kastelemaan ja korppujauhottamaan aivan tavallisella lautasella - pienet jopa soppalautasella, josta aineet eivät karkaa niin helposti. Näitä saa sitten jo tavallisen kuolevaisenkin pannulla paistumaan useampia kerralla.

Ja eiku syömään!

Crayfishguru:
Quote

Kastikkeena Grand Veneur

Tuon metsästäjän kastikkeen kanssa menee helposti metsään - ainakin ensin, että saa niitä riistan jämiä ja ristihuulen verta.

Assiini:
Quote

Pääruokana ballotinea jyväkananpojasta ja hanhesta, jyväpastan ja artisokkaratatouillen kanssa. Kastikkeena Grand Veneur


Jep jep, kiitos näistä Saisiko ton Grand Veneur-kastikkeen reseptin vielä? Ilmeisesti aika riistapitoinen kastike mitä nettiä tutkin mutta kunnon reseptiä en löytänyt mistään..

taigaQ:
Quote

Tuon metsästäjän kastikkeen kanssa menee helposti metsään - ainakin ensin, että saa niitä riistan jämiä ja ristihuulen verta.


Kotona tässä tulee aina hieman oikaistua, verta en käytä saostamaan ja väriä antamaan. Työpaikalla sitten tehdäänkin alusta asti ja oikein. Skyliemi keitetään sahatuista poronluista ja hirvenverta käytetään.

Hättäppää ohje jotakuinkin näin:

- vahvaa riistalientä kolmisen litraa
- liemiejuureksia (sipuli, porkkana, palsternakka, selleri)
- kokonaisia mustapippureita (voi laittaa myös viherpippuria jos tykkää)
- kermaa (siis oikeaa kermaa ei mitään kasvisrasvalitkuja) saman verran kuin riistalientä
- suolaa ja mustaherukkahyytelöä/fariinisokeria
- tujaus punaviinietikkaa ja ei se konjakkikaan pahaa tee

Freesaa paloitellut juureksen öljyssä, lisää etikka. Etikan pitää "possahtaa", eli tarpeeksi kuuma pitää kattilan olla. Lisää pippurit ja liemi.
Keitä lientä hieman kasaan,siivilöi joukosta pois juurekset ja pippurit. Lisää kerma ja anna kiehua kasaan kunnes kastiketta on jäljellä noin puolet alkuperäisestä määrästä. Tarkista maku, tarvittaessa hae makua kohdalleen suolan ja hyden avulla. Konjakki kannattaa ensin liekittää vaikka kauhassa ennen kastikkeeseen lisäämistä.
Ja tämä soosihan on aika pippurinen, eli pippuria saa olla runsaasti 1-2 pikku pippuria ei riitä mihinkään 

Tässäpä tämmöinen "kotiohje", Boris voi halutessaan omalla versiollaan oikaista asiaa.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page