FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.07.17, 12:36

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 156694 times)
taigaQ
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #60 on: 06.01.09, 18:21 »

Tässäpä tämän päivän perheen "hemmotelu" ruokia.


Pääruokana ballotinea jyväkananpojasta ja hanhesta, jyväpastan ja artisokkaratatouillen kanssa. Kastikkeena Grand Veneur

[ attachment removed / expired ]

Ja jälkkäriksi valkosuklaajogurtti moussea sekä marinoituja marjoja


[ attachment removed / expired ]

Ja anteeksi kuvien huonohko laatu, joutui pakkaamaan niitä aika rajusti.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #61 on: 06.01.09, 18:33 »

Tervehdys
Rakensin tänään nuo Aufvieder.. jne. Boriksen reseptin mukaan, todella maukkaat.

Kiva että maistui! Smiley

Sen verran vielä vinkkarivinkkiä, että IHAN aito on todella laaja - usein lautasen kokoinen ja joskus ylikin. Sellaisen rakentaminen saattaa kuitenkin kotioloissa olla konstikasta, koska jauhotus, kastelu ja leivitys vaatisi todella laajat astiat. Usein tuppaa siis käymään niin, että jauhoja, korppujauhoja ja munamaitovichyä löytyy pitkin tiskipöytää - siivousvuorossa olevan suureksi riemuksi - tai sitten ei. Seuraava ongelma onkin sitten pannu. Sellaistakaan ei ole kovin monella hehtaariluokassa ja niinpä isot leikkeet saattaa joutua paistelemaan yksitellen.

Jos hieman tinkii purismista, voi tehdä miniscule vinkkareita, eli tyytyy vaikka siinä lähes pakollisessa possun (ulko)fileessä ihan fileen kokoisiin noin 15-millisiin viipaleisiin. Kun sellaisen nuijii ohueksi, ne mahtuu jauhottamaan, kastelemaan ja korppujauhottamaan aivan tavallisella lautasella - pienet jopa soppalautasella, josta aineet eivät karkaa niin helposti. Näitä saa sitten jo tavallisen kuolevaisenkin pannulla paistumaan useampia kerralla.

Ja eiku syömään! Tongue

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #62 on: 06.01.09, 18:40 »

Kastikkeena Grand Veneur

Tuon metsästäjän kastikkeen kanssa menee helposti metsään - ainakin ensin, että saa niitä riistan jämiä ja ristihuulen verta. Wink thmbup

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #63 on: 06.01.09, 18:50 »

Pääruokana ballotinea jyväkananpojasta ja hanhesta, jyväpastan ja artisokkaratatouillen kanssa. Kastikkeena Grand Veneur

Jep jep, kiitos näistä thmbup Saisiko ton Grand Veneur-kastikkeen reseptin vielä? Ilmeisesti aika riistapitoinen kastike mitä nettiä tutkin mutta kunnon reseptiä en löytänyt mistään..

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
taigaQ
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #64 on: 06.01.09, 19:50 »

Tuon metsästäjän kastikkeen kanssa menee helposti metsään - ainakin ensin, että saa niitä riistan jämiä ja ristihuulen verta. Wink thmbup

Kotona tässä tulee aina hieman oikaistua, verta en käytä saostamaan ja väriä antamaan. Työpaikalla sitten tehdäänkin alusta asti ja oikein. Skyliemi keitetään sahatuista poronluista ja hirvenverta käytetään.

Hättäppää ohje jotakuinkin näin:

- vahvaa riistalientä kolmisen litraa
- liemiejuureksia (sipuli, porkkana, palsternakka, selleri)
- kokonaisia mustapippureita (voi laittaa myös viherpippuria jos tykkää)
- kermaa (siis oikeaa kermaa ei mitään kasvisrasvalitkuja) saman verran kuin riistalientä
- suolaa ja mustaherukkahyytelöä/fariinisokeria
- tujaus punaviinietikkaa ja ei se konjakkikaan pahaa tee

Freesaa paloitellut juureksen öljyssä, lisää etikka. Etikan pitää "possahtaa", eli tarpeeksi kuuma pitää kattilan olla. Lisää pippurit ja liemi.
Keitä lientä hieman kasaan,siivilöi joukosta pois juurekset ja pippurit. Lisää kerma ja anna kiehua kasaan kunnes kastiketta on jäljellä noin puolet alkuperäisestä määrästä. Tarkista maku, tarvittaessa hae makua kohdalleen suolan ja hyden avulla. Konjakki kannattaa ensin liekittää vaikka kauhassa ennen kastikkeeseen lisäämistä.
Ja tämä soosihan on aika pippurinen, eli pippuria saa olla runsaasti 1-2 pikku pippuria ei riitä mihinkään  Grin

Tässäpä tämmöinen "kotiohje", Boris voi halutessaan omalla versiollaan oikaista asiaa.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #65 on: 06.01.09, 20:38 »

Tässäpä tämmöinen "kotiohje", Boris voi halutessaan omalla versiollaan oikaista asiaa.

Ei mulla mitään "omaa" ohjetta tuolle ole, kun riistaa tulee meikäläiselle tosi kehnosti, ellei tuosta parrakkaasta tyttöystävästä sitten saada isompana kunnon ajuria. Wink

Lontoon murretta taitaville:
http://foodlorists.blogspot.com/2008/02/sauce-grand-veneur.html
http://chestofbooks.com/food/recipes/Soyer-Standard-Cookery/Grand-Veneur-Sauce.html
http://www.cookadvice.com/recipes/saddle_of_venison_grand_veneur-44259-recipe.htm
http://www.caterersearch.com/Articles/2006/09/11/200171/sauce-grand-veneur-for-hare.html
Ranskaa osaaville:
http://www.linternaute.com/femmes/cuisine/recette/305536/1179100342/chevreuil_sauce_grand_veneur.shtml
Ison joukon kastikkeita pääaineineen (ei reseptejä) löytää tuolta:
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/kastikkeet.xls

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #66 on: 06.01.09, 20:43 »

Hättäppää ohje jotakuinkin näin:

- vahvaa riistalientä kolmisen litraa

Metsästyskausi on meikäläisen osalta ohitse ja pakkasessa ei ole mitään riistaa niin onko markkinoilla valmiita riistaliemiä tarjolla? Paras vaihtoehto lienee Gustaf Bonging Touch Of Taste riistafondi?

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
taigaQ
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #67 on: 06.01.09, 21:02 »

Kyllä se sillä fondillakin onnistuu. Tai sitten jos on mahdollista esim. kauppahallista tms. palvelutiskiltä käydä kysäisemässä liemiluita, ainahan niistä parempi soppa syntyy  laugh

edittiä: kävinkin kurkkaamassa että Hki:ssä asut. Wotkinsilta pitäs ainakin niitä soppaluita löytyä jos haluaa hifistellä.
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #68 on: 06.01.09, 21:07 »

edittiä: kävinkin kurkkaamassa että Hki:ssä asut. Wotkinsilta pitäs ainakin niitä soppaluita löytyä jos haluaa hifistellä.

Totta, enpä ole tullut muuten ajatelleeksi että myyväthän lihakaupat kenties muitakin ruhonosia kuin niitä kaikkein arkipäiväisempiä Smiley

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
taigaQ
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #69 on: 06.01.09, 21:12 »

Totta, enpä ole tullut muuten ajatelleeksi että myyväthän lihakaupat kenties muitakin ruhonosia kuin niitä kaikkein arkipäiväisempiä Smiley

Sieltä saa melkein mitä vaan nim. kokemusta on  Grin
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #70 on: 06.01.09, 22:21 »

Kyllä se sillä fondillakin onnistuu. Tai sitten jos on mahdollista esim. kauppahallista tms. palvelutiskiltä käydä kysäisemässä liemiluita, ainahan niistä parempi soppa syntyy  laugh

edittiä: kävinkin kurkkaamassa että Hki:ssä asut. Wotkinsilta pitäs ainakin niitä soppaluita löytyä jos haluaa hifistellä.

En lupaa varmaksi, mutta Hakaniemen hallissa Reini myy paljon riistaa, joten EHKÄ löytyisi jokunen luukin. Huh Ainahan voi soittaa ja kysyä. Tavallisia soppaluita ainakin on.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #71 on: 07.01.09, 20:53 »

piti vielä muuten palata tänne noiden ribsien osalta...
parhaat ravintolassa nautitut ribisit kotimaassa saa ehdottomasti Korppoon saarelta, ravintolasta nimeltä Buffalo...
ja jos saa mainostaa enemmän, niin tämä siis on kyseessä http://www.ravintolabuffalo.com/
mikäs sen komeempaa, terassi meren rannalla saaristossa ja hiivatin hyvää safkaa... Cheesy

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #72 on: 08.01.09, 04:14 »

mikäs sen komeempaa, terassi meren rannalla saaristossa ja hiivatin hyvää safkaa... Cheesy

Meri saisi olla puhtaampi ja lämpimämpi... Wink

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #73 on: 08.01.09, 08:57 »

Ja jälkkäriksi valkosuklaajogurtti moussea sekä marinoituja marjoja

Nyt on pakko kysyä, kun sattui kuvastasi silmään pitkään mieltäni askarruttanut seikka. Minkä ihmeen takia noissa hienoissa jälkiruoka-annoksissa (joskus telkkarissa näkee samaa myös pääruoan yhteydessä) tuo kastike "viskellään" tipoiksi pitkin lautasen reunoja? Meikäläinen ei oikein hogaa, mikä sen idea on. Naatiskelu menee hankalaksi ja toisaalta ei tuo nyt minun silmään oikein mikään estetiikan helmikään ole  Embarrassed

Ps. Tämä ei ole kritiikkiä tekemääsi annosta kohtaan (vesi kielellä katselen Smiley), vaan ihan yleinen ihmettelynaihe minulle jo pitkään Smiley

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
hennri
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #74 on: 08.01.09, 13:01 »

Nyt on pakko kysyä, kun sattui kuvastasi silmään pitkään mieltäni askarruttanut seikka. Minkä ihmeen takia noissa hienoissa jälkiruoka-annoksissa (joskus telkkarissa näkee samaa myös pääruoan yhteydessä) tuo kastike "viskellään" tipoiksi pitkin lautasen reunoja? Meikäläinen ei oikein hogaa, mikä sen idea on. Naatiskelu menee hankalaksi ja toisaalta ei tuo nyt minun silmään oikein mikään estetiikan helmikään ole  Embarrassed

Ps. Tämä ei ole kritiikkiä tekemääsi annosta kohtaan (vesi kielellä katselen Smiley), vaan ihan yleinen ihmettelynaihe minulle jo pitkään Smiley
Millanen ateria se sellainen olisi, jossa ruoka vain olisi pienenä nokareena keskellä annosta?
Nyt lautanen on reunoja myöten täynnä ruokaa Grin
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #75 on: 08.01.09, 17:44 »

Meri saisi olla puhtaampi ja lämpimämpi... Wink

hyvä pointti Cheesy

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
taigaQ
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #76 on: 08.01.09, 18:23 »

Se on tää rapatessa roiskuu osasto ko on taas siirappipullon kans lautasenreunoja sorkkinu  Grin Ne vaan on nuo siirapit, öljyt ym. millä haetaan annoksiin hiukan kontrastia. Lähinnä ne on semmosta kikkailua ja hifistelyä. Harvemmin ne mitään annoksen kastikkeita on mitä sinne roiskitaan, ainakaan meillä.

Mutta täsäpä ois tältä päivää muutama kuva kans. (eka kuva on kyllä syksyltä)

Ensin pieni valikoima tapaksia

[ attachment removed / expired ]

Bourbonviskillä maustettu vaniljaparfait ja sitrussalaatti

[ attachment removed / expired ]

Tunturilapin kalaa kolmella tapaa; graavattua Inarin taimenta, muikunmätiä ja savusiikamousse

[ attachment removed / expired ]

Hauhalan hanhitilan hanhea ja ankanmaksaa, brie-mousse ja karpalovinaigrette

[ attachment removed / expired ]
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #77 on: 08.01.09, 18:45 »


Bourbonviskillä maustettu vaniljaparfait ja sitrussalaatti



Aaaivan...... bourbon"viskillä" on siis tarkoituksensa. Toinen hyväksi havaitsemani käyttö on Jack Daniels tynnyrin lastujen käyttö savustuksessa  Grin

Maukkaan näköisiä annoksia Päivi. Roiskeilla tai ilman.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Bon appétit
« Reply #78 on: 08.01.09, 18:50 »

Maukkaan näköisiä annoksia Päivi. Roiskeilla tai ilman.

Kyllä! Onneksi tuli juuri syötyä niin nälkä ei hyökkää Grin

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Ezku
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #79 on: 08.01.09, 18:51 »

Kyllä! Onneksi tuli juuri syötyä niin nälkä ei hyökkää Grin
Olisit onnellinen...  Sad No, onneksi kohta saa itsekin ruokaa.  Smiley
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1