FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
25.09.17, 00:49

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 157562 times)
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #620 on: 31.10.10, 13:13 »

Äh, tuollaiset kun kuivatat ja lähetät postissa, istutte sitten molemmat vankilassa.Olisit ottanu puheeks tuon kesällä, olis ollu pakkasessa, keitto tai kastike?

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #621 on: 31.10.10, 13:32 »

Äh, tuollaiset kun kuivatat ja lähetät postissa, istutte sitten molemmat vankilassa.Olisit ottanu puheeks tuon kesällä, olis ollu pakkasessa, keitto tai kastike?

Saiskohan siellä vankilassa sienikastiketta ?  Cool

Sienikeittoa en oo jostain syystä erityisemmin koskaan himoinnut mutta en kyllä syljeksis sitäkään. Mutta kastikkeessa suppilovahvero....tai peräti korvasieni... voi nam.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #622 on: 31.10.10, 14:39 »

kevyttä ja terveellistä... oli pakko kokeilla tämäkin niin, että valmiina en ostanut kuin lasagnelevyt...

[ attachment removed / expired ]

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Tarmo Lindroos
Offline Offline

Posts: 2505
Date Registered: 17.11.06

Re: Bon appétit
« Reply #623 on: 05.12.10, 18:18 »

Kevyttä ja terveellistä iltaruokaa  Grin


[ attachment removed ]


[ attachment removed ]


[ attachment removed ]


[ attachment removed ]


[ attachment removed ]

Mansikkahilloa päälle ja kyytipojaksi kylmää maitoa  Smiley

MIK - Malmi, Lennuklubi, DC-3 Yhdistys, Pelastamalmi.org,
Pekka Raninen
Offline Offline

Posts: 816
Date Registered: 26.07.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #624 on: 06.12.10, 13:09 »

Tulipa mieleen kysyä tällaista: onkos tällä foorumilla ketään joka osaisi pistää kropsujen reseptin? Tarkootan siis sellaasta oikiaa pohojalaasta kropsua notta.  Smiley

PR

- P -
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #625 on: 06.12.10, 17:15 »

Lähtivät vissiin kaikki sotaa pakoon ruotsiin, olen kuullut kerrottavan. Embarrassed

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Tarmo Lindroos
Offline Offline

Posts: 2505
Date Registered: 17.11.06

Re: Bon appétit
« Reply #626 on: 06.12.10, 17:39 »

Tulipa mieleen kysyä tällaista: onkos tällä foorumilla ketään joka osaisi pistää kropsujen reseptin? Tarkootan siis sellaasta oikiaa pohojalaasta kropsua notta.  Smiley

PR

Kelpaiskohan tuo.
http://hekokit.fi/kropsu/index.php

MIK - Malmi, Lennuklubi, DC-3 Yhdistys, Pelastamalmi.org,
Pekka Raninen
Offline Offline

Posts: 816
Date Registered: 26.07.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #627 on: 06.12.10, 18:19 »


Täytyy koettaa. Oishan tuota kuukkeloida voinut itsekin, mutta aattelin notta oisko tällä palstalla vaikuttanut joku aito Etelä-Pohjalainen jolla resepti olis löytynyt (kokin)hatusta.

PR

- P -
Mikko Heimo
Offline Offline

Posts: 3983
Date Registered: 25.11.05

Re: Bon appétit
« Reply #628 on: 06.12.10, 20:06 »

Teimpäs minäkin raikkaan ja ennen kaikkea ravitsevan ilta-annoksen. Hyvää ja mausteista oli thmbup

[ attachment removed ]
[ attachment removed ]
[ attachment removed ]
[ attachment removed ]
[ attachment removed ]
[ attachment removed ]

Tuu kyytiin ni mä heitän sut!
Kristian Pöykkö
Offline Offline

Posts: 668
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #629 on: 06.12.10, 20:22 »

Tuo Mikon "systeemi" sai kyllä veden kielelle. Taidanpa tempaista pöydällä lojuvan puolikkaan Tabasco-pullon ihan fiilareihin...  laugh

Canon 450D EF-S 17-55/f2.8 IS USM + EF 70-300 f4-5.6 IS USM
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #630 on: 06.12.10, 20:42 »

Tuo Mikon "systeemi" sai kyllä veden kielelle. Taidanpa tempaista pöydällä lojuvan puolikkaan Tabasco-pullon ihan fiilareihin...  laugh

Elä suotta sitä Tabascoa.... tuosta paaaaljon parempaa ainetta ja ennen kaikkea vähemmällä etikalla


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jussi Rantala
Offline Offline

Posts: 4688
Date Registered: 04.07.01

Re: Bon appétit
« Reply #631 on: 07.12.10, 02:49 »

Orvon mainitsema kukkokastike on kyllä namia ruokaan kuin ruokaan.

Tätä ei kannata sitten mättää samalla tolkulla kuin kukkoa:


[ attachment removed ]
Pekka Raninen
Offline Offline

Posts: 816
Date Registered: 26.07.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #632 on: 07.12.10, 06:40 »

Ja tässä toinen loistava tuote eli Savuvadelma-soosi.

http://www.poppamies.fi/product_info.php?products_id=621

Erittäin monikäyttöinen samoin kuin sisartuotteensa Savuomena. Poppamiehen verkkokauppaa voi muuten suositella, palvelu on oikein nopeaa. Jos tilaatte joskus jotain niin ottakaa samalla ehdottomasti firman omaa dippijauhetta samalla - ei tarvi enää ostella marketeista niitä teollisuusfirmojen niin sanottuja dippiseosjauheita.

Ko. kaupasta saa myös mm. Blairin ja Texas Peten tulisia, erittäin tulisia ja tolkuttoman tulisia kastikkeita.

PR

- P -
Tomi Jokela
Offline Offline

Posts: 1209
Date Registered: 29.09.06

Re: Bon appétit
« Reply #633 on: 07.12.10, 07:03 »

Teimpäs minäkin raikkaan ja ennen kaikkea ravitsevan ilta-annoksen. Hyvää ja mausteista oli thmbup

No tuosta on kyllä ravitsevuus ja maku kaukana, kun käyttää marinoituja kanoja ja noita valmiskastikkeita!  Wink
Pekka Raninen
Offline Offline

Posts: 816
Date Registered: 26.07.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #634 on: 07.12.10, 12:28 »

No tuosta on kyllä ravitsevuus ja maku kaukana, kun käyttää marinoituja kanoja ja noita valmiskastikkeita!  Wink

Harvasta kaupasta saa enää lihoja ilman valmismarinadeja, mutta ostan kun löydän. Ellen löydä, pesen valmiin mössön pois.

Ja jos vielä mainostan noita hyviksi toteamiani Poppamies-peräisiä maustesooseja, niin ainakaan kohdalle osuneissa ei ole käytetty lisä- ja säilöntäaineita.

PR

- P -
Mikko Heimo
Offline Offline

Posts: 3983
Date Registered: 25.11.05

Re: Bon appétit
« Reply #635 on: 07.12.10, 14:13 »

No tuosta on kyllä ravitsevuus ja maku kaukana, kun käyttää marinoituja kanoja ja noita valmiskastikkeita!  Wink
Enemmän makua samalla rahalla laugh

Tuu kyytiin ni mä heitän sut!
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #636 on: 07.12.10, 14:41 »

Harvasta kaupasta saa enää lihoja ilman valmismarinadeja, mutta ostan kun löydän. Ellen löydä, pesen valmiin mössön pois.

PR

Toi  on muuten niin totta. Suomesta et yksinkertaisesti saa enää kunnon lihaa joka ei olis hukutettu johonkin marinaadiin. Yrittäkääpä ostaa jostain marketista kanankoipia ilman marinaadia? Tai pihviä edes. Erehdyin onneton viime kesänä kysymään T-luupihviä grillatakseni niin alkoivat nauraa ääneen...... Sad

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pekka Raninen
Offline Offline

Posts: 816
Date Registered: 26.07.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #637 on: 07.12.10, 16:25 »

Toi  on muuten niin totta. Suomesta et yksinkertaisesti saa enää kunnon lihaa joka ei olis hukutettu johonkin marinaadiin. Yrittäkääpä ostaa jostain marketista kanankoipia ilman marinaadia?

Hunajamarinadit vielä menee jotenkin, ja ne saa ainakin helposti pestyä kylmän veden alla veks. Mut se oranssi perus-teollisuusmössö on ihan järkyttävää.

Ziljoona kertaa paremmat marinadit saa tehtyä itse 5 minuutissa esim. oliiviöljystä, soijakastikkeesta, juoksevasta hunajasta, valkosipulinkynsistä, NoMu:n erilaisista mausterouheista (India ja Spanish on korvanneet meitin kyökissä lähes kaikki muut perusmausteet) ja tulisista siipi- ja muista chilitiivisteistä. Noin esimerkiksi, ja eri yhdistelminä. Hyvin helppoa, "spruits"-menetelmällä vähän kaikkea astiaan ja lihat yön yli jääkaappiin, välillä kääntelee ja hyvä tulee.

PR

- P -
Tomi Jokela
Offline Offline

Posts: 1209
Date Registered: 29.09.06

Re: Bon appétit
« Reply #638 on: 07.12.10, 16:37 »

Toi  on muuten niin totta. Suomesta et yksinkertaisesti saa enää kunnon lihaa joka ei olis hukutettu johonkin marinaadiin. Yrittäkääpä ostaa jostain marketista kanankoipia ilman marinaadia? Tai pihviä edes. Erehdyin onneton viime kesänä kysymään T-luupihviä grillatakseni niin alkoivat nauraa ääneen...... Sad

Kyllä mä omasta lähikaupasta joka kerta löydän marinoimatonta lihaa, ja niitä ostan. Tuo teollisuuslitku kun ei hirveästi innosta eikä sen seassa oleva liha.
Kerran satuin ostamaan marinoitua kanaa, sillä verukkeella että on halpaa ja että huuhtelen sen marinadin pois. Lopputulos oli sellaista, ettei enää kiinnostanut syödä ollenkaan, vaan lihat oli niin hirveän näköistä että lensi roskiin. Ennen roskiin heittämistä vielä punnitsin jäljelle jääneen kanan ja laskin pikaisen laskutoimituksen, niin marinoitu oli kilohinnaltaan kalliimpaa.  Grin
Yksi syy miksi marinoimatonta ei välttämättä löydä enää kaupasta on sen vähäinen menekki, ehkä siksi että on olevinaan halvempaa ja toisaalta siksi että nykyajan ihmiset on niin kädettömiä, etteivät osaa valmistaa marinoimattomasta syömäkelpoista.  Smiley
Esimerkiksi tuon hapanimeläkastikkeen kun tekee itse oikeilla aineilla, niin aivan varmasti saa huomattavasti lähempänä oikeaa kiinalaista makua kuin nuo setä benin sooseista valmistetut.
Boris Grahn
Offline Offline

Posts: 989
Date Registered: 14.03.08

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #639 on: 07.12.10, 17:13 »

VANHAN PIERUN NÄKÖLULMA
Joskus "ammottavina aikoina" oli hyvä, jos löytyi edes suolaa, jota Suomessa ei juurikaan "kasva" - vaikka sitä murtovedestäkin saisi haihduttamalla. Sitten alkoi - kohtuutonta korvausta vastaan - saamaan myös pippureita, ja SIIHEN ehkä originaalikokkaus sitten jäikin. TOKI rapuihin ja uusiin perunoihin alettiin osata laittaa tilliä, joka kasvoi Suomessa jne.

"Myöhäisemmät kotkotukset" kuten vaikkapa valkosipuli tai yrttiset pizzamausteet ovat sananmukaisesti - myöhäisempiä kotkotuksia. Olen Chaîne des Rôtisseurs ravintolassa jättänyt lautaselle suurimman osan jänisfileestä, joka oli maustettu aniksella. PERINTEINEN tapa oli ja on edelleen kitalaessa makunautintona, eikä aniskaan ole paha - pastillissa. Niitä ei vain - mielestäni - tulisi turhaan sekoittaa keskenään, vaikka se olisi kovinkin "innovatiivista".

Ihan perusmielessä mausteet ovat ainakin usein olemassa vain kahdesta syystä:
1. Ruoka ei muuten maistuisi millekään
2. Ruoka (raaka-aineen pilaannuttua tms.) maistuisi pahalle, ellei makua saada mausteilla piiloon

TAITO on käyttää mausteita sapuskan aidon ja alkuperäisen MAUN KOROSTAMISEEN. Ainakaan minun tiedossani ei ole yhtäkään - ei ainuttakaan - sellaista ruokaa (raaka-ainetta), joka luonnostaan maistuisi esim. Tabascolle ja sitä lisäämällä aromi korostuisi...

MYÖNNÄN - ihan kiduttamatta - että haluan pihviini suolaa ja JONKIN verran pippuriakin menettelee, MUTTA kaikki yli sen menee mielestäni temppuilun piikkiin.

Teen (omasta ja monien muidenkin mielestä) maukkaita lihapullia. Pidän sattumoisin myös Guerlainin Chalimar parfyymistä ja sen tuoksusta. NIIN innovatiivinen ja/tai kokeileva EN kuitenkaan ole, että olisin koskaan lihapullataikinaan sekoittanut Chalimaria - NIIN hyviä kuin ne ERIKSEEN ovatkin.

Business as usual is not enough and kills you in the long run!
Pages: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1