FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.07.17, 06:51

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Bon appétit
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 41 Reply Print
Author Topic: Bon appétit  (Read 156660 times)
Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #700 on: 29.01.11, 12:43 »

Tuota löylyä on mullakin, tosin en ole avannut vielä. Kun sais Thaimaassa ensin kunnon SomTamin syötyä irvistelemättä, niin sit vois sit keväämmällä satsata vahvempiin aineisiin.

Itselläni kummallinen mieltymys Fataliin Aji Cristal -säilykkeeseen. Mietoa säilykechiliä lappaa niin pizzan kuin voileivänkin päälle ja hyvältä maittaa...

Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #701 on: 29.01.11, 14:39 »

No löytäkää tuolle Orvolle liiankin voimakasta maustetta, minä sitten nauran ja maksan.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Mikko Gustafsson
Offline Offline

Posts: 1055
Date Registered: 27.03.07

Re: Bon appétit
« Reply #702 on: 29.01.11, 15:02 »

Juu, kyllä ruoassa pitää olla potkua. Aina kun tulee käytyä paikallisessa sittarissa, tarttuu mukaan tuoreita chilejä. Välillä habaneroja ja väillä jotain miedompia ja habaneroja kasvaa myös kotona. Pakastimessa muutama rasiallinen niitä. Kesällä sai sittarista tuoreita naga moricheja ja niitähän tuli ostettua kolme rasiallista. Siemenet tallella ja tarkoitus laittaa myös niitä kasvamaan nyt keväällä. Valmiista kastikkeista ja säilykkeistä en välitä. Tuoreina ne on parhaita.
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #703 on: 29.01.11, 16:55 »

No löytäkää tuolle Orvolle liiankin voimakasta maustetta, minä sitten nauran ja maksan.

No jos perille tuotte niin minä tarjoan pihvit ja muut höysteet  Cool

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tape
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #704 on: 29.01.11, 17:18 »

No jos perille tuotte niin minä tarjoan pihvit ja muut höysteet  Cool

Mitä lie linkin yllätys pitävän sisällään, kannattaako lähteä yli meren?  Wink

http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/muut.shtml/1264007/vesa-keskinen-tuo-markkinoille-hamamat-kastikkeen

Muutenhan kastikkeen tekijä kuuluu kategoriaan "säälittävät" mutta niin se Yolandakin vaan töröhuulillaan rahastaa vaikka ampua pitäis.  Grin

« Last Edit: 29.01.11, 17:29 by Tarmo Häme »
Tape
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #705 on: 29.01.11, 17:25 »

Kaloja ei kehtaa näyttää niin näytetään nyt toi hirvi.  Grin

[ attachment removed ]
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #706 on: 29.01.11, 18:24 »

Vaaleata on hirvenlihaksi, onko vasa kyseessä?Tuosta linkistä tulee säälittävä ehkä jopa siitäkin seuraava ja suunnassa alaspäin mieleen.Ja vielä avioliittoneuvoja tuo toinen?Jessus.

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Bon appétit
« Reply #707 on: 29.01.11, 21:16 »

No löytäkää tuolle Orvolle liiankin voimakasta maustetta, minä sitten nauran ja maksan.

Tuota jauhettua nagaa kun lisää ruokaan niin jää kuulemma useimmilta chiliin tottuneiltakin syömättä. Raakana suoraan putkilosta ei kuulemma suositella edes maistettavan...   Reilu 6 euroa ois tuon kokeilun hintana.

55-HO
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #708 on: 29.01.11, 23:16 »

No löytäkää tuolle Orvolle liiankin voimakasta maustetta, minä sitten nauran ja maksan.
Tässäpä "MYRKKY" laugh, jota jokaisen pitäisi ainakin kerran kokeilla  laugh

[ attachment removed ]
http://www.yyterinsinappi.fi/tuotteet.php
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #709 on: 30.01.11, 00:40 »

Tuota jauhettua nagaa kun lisää ruokaan niin jää kuulemma useimmilta chiliin tottuneiltakin syömättä. Raakana suoraan putkilosta ei kuulemma suositella edes maistettavan...   Reilu 6 euroa ois tuon kokeilun hintana.


Tuo lienee Naga Jolokia tai ehkä jopa Naga Viper -chilistä tehtyä. Ihan normi ruoanlaittoon suosin yleensä jotain miedompaa Aji Triturado tai vastaavaa chiliä, mutta olishan tuota ilman muuta maistettava.....  Cool

Tässäpä "MYRKKY" laugh, jota jokaisen pitäisi ainakin kerran kokeilla  laugh

http://www.yyterinsinappi.fi/tuotteet.php


Tuota myrkkyä tilasinkin jo, saapas näkee koska kuormakuli ennättää Atlantin yli.....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #710 on: 30.01.11, 00:44 »

Kaloja ei kehtaa näyttää niin näytetään nyt toi hirvi.  Grin


Hirveältä näyttää  Cool

Mahtaisko maistua Keskisen kastikkeen kanssa? Vilpittömästi ja ilman kaupallisia tarkoitusperiä kun kerta lanseeraa kastikkeen niin täytyyhän sen nyt hyvää olla. Vaikka sitten hirvenvasan kanssa......

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
55-HO
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #711 on: 30.01.11, 01:20 »

Hirveältä näyttää 
Keskisen kastikkeen kanssa
tuo tumma paahto  Sad
Pekka Raninen
Offline Offline

Posts: 816
Date Registered: 26.07.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #712 on: 30.01.11, 11:34 »

On tullut noita kastikkeita enimmäkseen Poppamiehestä tilailtua, ja joskus niitä tänne linkitinkin muttei saanut sanottavaa vastakaikua.  Smiley

Blairin sooseja on erilaisia, ja toinen mikä osoittautui ok merkiksi oli Texas Pete. Myös se Poppamiehen oma kermaviiliin sekoitettava dippijauhe on aivan huippu - ei tee mieli marketista ostella enää vastaavia.

Kiva kuulla että täällä on ihan kasvattajiakin kehissä. Sitä ei ole tullut vielä itse kokeiltua, mutta ehkä jonain päivänä.

PR

- P -
55-HO
Former member
Re: Bon appétit
« Reply #713 on: 30.01.11, 11:50 »

Kasvattajia huimaus-juttuihin juu.. Vaan siäpiirissä omme yrittänyt tuon pitää    Angry laugh, Soittele , jos jostain lajikkeesta istukkaita haluat  laugh
Pekka Raninen
Offline Offline

Posts: 816
Date Registered: 26.07.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #714 on: 30.01.11, 12:36 »

Ei ole aiemmin tullut jostain syystä kokeiltua paljonkaan noita halvemman hintaisia ruhonosia. Eilen tuli nyt sitten tehtyä aika namia. Resepti meni melko pitkälti tuolla kaavalla:
http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.com/2010/03/slow-food-on-sunday.html

Laitoin Kerman keramiikkapataan pohjalle nyrkinkokoisia porkkanoita, sipuleita, salottia, valkosipulia ja puoli litraa vettä. Hyvin suolattu ja pippuroitu liha juurespedille, kansi päälle ja 5,5 h uunissa 125 astetta. Haarukalla silpuksi, luunpalat ym. pois. Herkullista. Tein myös Rosamundasta ranskalaisia, ihan kattilassa öljyssä. Onnistuivat ilman etukäteiskuivaamista kun malttaa pyöritellä joka satsia alussa jottei tärkkelys pala kattilaan kiinni. 7 min paistoajalla per satsi tuli hyviä.

Tuota possun uunilihaa tulee jatkossa ostettua takuulla. Hinta on niinkin kamala kuin 5 euroa/kg.

PR

- P -
Arne Wallen
Offline Offline

Posts: 7635
Date Registered: 23.08.06

Re: Bon appétit
« Reply #715 on: 30.01.11, 17:32 »

No tuota Yyteriläistä tullu kokeiltua kahdessaa eri vahvuusluokassa ja molemmat aivan syötäviä.Eli jos hyvää sinappia kokeilla haluatte niin pihagrilliin makkaraa ja tuota sitten kyytipojaksi, ei hassunpaa.Tuota vahvempaa kokeilin isompi loraus kuppiin, liraus halvenpaa wiskiä, siis vain liraus ja sekoitus, eiku syömään. thmbup

2f.1  Muistattehan Sir Thomas Sopwith.Olen lihaa syövä hetero, ja ylpeä siitä.
Rangerit kunniaan.
Orvo Välilä
Offline Offline

Posts: 3779
Date Registered: 24.10.05

Re: Bon appétit
« Reply #716 on: 03.02.11, 16:53 »

Tuo lienee Naga Jolokia tai ehkä jopa Naga Viper -chilistä tehtyä. Ihan normi ruoanlaittoon suosin yleensä jotain miedompaa Aji Triturado tai vastaavaa chiliä, mutta olishan tuota ilman muuta maistettava.....  Cool


Itse itseäni lainaten....sattuipa sopivasti. Ilmeni että naapurikylän rouva Renfro on ottanut valikoimaansa Naga Jolokia pippurista tehdyn salsan. Ei tartte enää valitella ettei oo makua.... Roll Eyes


[ attachment removed ]

Äreäähän  tuo on, mutta jollain tavalla kuitenkin pehmeämmän makuista kuin esmes saman firman Habanero -salsa. Kyllä pippureissakin on eroja?




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arguing with a pilot is like wrestling with a pig in the mud. After a while you begin to think the pig likes it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Joonas Mustonen
Offline Offline

Posts: 2185
Date Registered: 31.07.09

Re: Bon appétit
« Reply #717 on: 06.02.11, 14:02 »

Huom! Seuraava viesti sisältää tuotesijoittelua
Moro ja hyvää Helmikuun ensimmäistä sunnuntaita  Tongue
Ruuanlaitto-nakki napsahti tänään omaan käteen, joten siitä muutama kuva.
Ruoka on pinaatti-juusto -curry, ihan intialaisen ravintolan ohjeilla  thmbup


[ attachment removed ]


[ attachment removed ]


[ attachment removed ]


[ attachment removed ]


[ attachment removed ]


[ attachment removed ]

Ja ruokajuomana toimii maito  thmbup
[ attachment removed ]

Isommat kuvat: http://joonasm.kuvat.fi/kuvat/Makujen+maailma/Pinaatti-juusto+-curry/
Kiitos ja näkemiin  Smiley

Hanna Räihä
Offline Offline

Posts: 2795
Date Registered: 16.07.07

Re: Bon appétit
« Reply #718 on: 06.02.11, 17:15 »

eilisen illallinen, astetta karpimpi safka...
eli listalla siis naudan lehtipihvi, kylkeen salaatti, jossa tavallista jäävuorisaalaattia, rucolaa, kirsikkatomaatteja ja viinirypäleitä ja kastikkeena oliviöljy ja balsamico. Lisukkeena paistettuja kasviksia jossa mukana paprikaa, porkkanaa, herkkusieniä,  sipulia, kesäkurpitsaa, tankoparsaa (on muuten hinnassaan) ja tavallista parsaa. Pihvin päälle heivattiin kikkare lidlin valkosipulituorejuustoa.

[ attachment removed ]

Älä koskaan lähesty härkää edestä,  hevosta takaa äläkä idioottia mistään suunnasta.

This user may use sarkasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Pekka Raninen
Offline Offline

Posts: 816
Date Registered: 26.07.06

WWW
Re: Bon appétit
« Reply #719 on: 07.02.11, 22:42 »

Meillä tehtiin viikonloppuna kualjluatikkoo. Muuten perinteinen kaava riiseineen ja siirappeineen ym. Mutta lihaksi hain läheisen pienpalvaamon tehtaanmyymälästä savustettua possunkylkeä.

Myyvät tätä "hävikkitavaraansa" suorastaan sikahalvalla (pun intended). 1,5 kilon loota maksaa vaivaiset 6 euroa, ja joukossa on rasvaisempien biittien ohella ihan fileluokan tavaraa. Maku on loistava. Ja mainiota tuli myös siitä ruoasta kun useamman tunnin haudutteli.

Lähiruokaa...

PR

- P -
Pages: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 41 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1